Studiu. Analgezicele cresc riscul de atac de cord

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Avertisment din partea oamenilor de ştiinţă. Cinci, dintre cele mai folosite analgezice la nivel mondial, cresc riscul unui atac de cord chiar şi cu 100 %. Este concluzia unui studiu realizat de la cercetătorii de la Universitatea din Montreal.

Potrivit cercetării, calmante precum ibuprofen, naproxen sau diclofenac, luate în doză mare, chiar şi pentru perioada scurte de timp, de exemplu o săptămână, pot avea, în cazuri izolate, efecte secundare care duc la deficiențe în funcționarea inimii. Mai exact, din cei aproape jumătate de milion de oameni care au reprezentat caz de studiu, peste 66.000 au suferit un infarct în timp ce foloseau unul dintre cele cinci tipuri de analgezice.


Oamenii de ştiinţă mai atrag atenţia că faptul că aceste medicamente pot fi cumpărate de oricine, chiar şi fără reţetă medicală, crează falsa impresie că sunt inofensive.

 

Este al doilea studiu care avertizează asupra pericolului consumului de astfel de calmante, după cel apărut în luna martie, în Danemarca şi care atrăgea atenția asupra consecințelor analgezicelor asupra oamenilor.”[1]


Video

SURSE

  1. http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/studiu-analgezicele-cresc-riscul-de-atac-de-cord-721284
  2. Foto: doctorionline.ro
  3. Video: Digi 24

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Lockdown-ul este inutil şi dăunător

Mecanismele Statului Paralel. Cum au atacat Coldea și Maior instituțiile de conducere

America Roșie: Comunismul câștigă teren în Statele Unite. Corectitudinea Politică șterge cu buretele crimele din memoria colectivă

Puterile Paranormale – asul din maneca Serviciilor Secrete

Combustie spontană: În Suedia, un bărbat a luat foc din senin (2011)

Închide