Studiu: “Cercetătorii au descoperit motivul pentru care dozele mari de vitamina C sunt eficiente în tratamentul cancerului”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Una dintre cele mai mari controverse in oncologie se poate sa fi fost rezolvata: cercetatorii au descoperit motivul pentru care dozele mari de vitamina C sunt eficiente in tratamentul cancerului.

Cand au fost administrate pe cale orala, cantitati importante de vitamina C sunt de obicei eliminate, nefiind utilizate de catre organism. Prin contrast, administrarea intravenoasa a vitaminei C produce niveluri de concentrare de 100 pana la 500 de ori mai mari decat cele obtinute prin administrarea orala. Acest lucru ar putea explica de ce in mai multe studii clinice privind vitamina C nu au fost observate rezultate din care sa rezulte ca vitamina C ar putea omori celulele canceroase – pentru ca in majoritatea studiilor s-a folosit vitamina C in administrare orala.


In mod surprinzator, cel mai recent studiu pe aceasta tema al cercetatorilor de la Universitatea din Iowa, publicat in revista “Redox Biology”, sugereaza faptul ca proprietatile anti-canceroase ale vitaminei C nu ar veni din capacitatile sale antioxidante, asa cum s-a presupus anterior. Dimpotriva, vitamina C pare sa genereze radicali liberi care distrug celulele canceroase, lasand in acelasi timp celulele sanatoase nevatamate.

Cercetatorii au descoperit ca, in organism, vitamina C se descompune rapid, generand peroxid de hidrogen, un radical liber ca produs secundar. Acesta este un efect paradoxal, deoarece radicalii liberi sunt substante chimice foarte daunatoare pe care antioxidantii din vitamina C le elimina din organism. Dar, cercetatorii au mai constatat ca celulele sanatoase par sa aiba mecanisme defensive care le permite cu usurinta sa reziste la efectele oxidante ale peroxidului de hidrogen (peroxidul de hidrogen este, de fapt, utilizat ca si mecanism de aparare de catre propriul sistem imunitar al organismului). Din contra, celulele tumorale au fost mult mai susceptibile in a fi afectate si distruse de produsul chimic.


“In aceasta lucrare am demonstrat ca celulele canceroase sunt mult mai putin eficiente in indepartarea peroxidului de hidrogen decat celulele normale. Astfel, celulele canceroase sunt mult mai predispuse sa fie distruse de o cantitate mare de peroxid de hidrogen”, a declarat cercetatorul principal Garry Buettner. “Acest lucru explica modul in care nivelurile foarte mari de vitamina C, utilizate in studiile clinice noastre, nu afecteaza tesutul normal, ci tesutul tumoral”.“[1]

SURSE

  1. http://www.almeea.ro/inca-un-studiu-care-arata-ca-doze-masive-de-vitamina-c-pot-invinge-cancerul-fara-drept-de-apel/
  2. Foto: theaestheticscentre.co.za

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Plantele rezonează cu planetele
Un fizician roman a realizat oficial prima teleportare a unei particule
Efectul de ADN fantomă
Cercetătorii ruşi din domeniul războiului paranormal au reuşit să utilizeze psi pentru a modifica desfăşurarea unei reacţii în lanţ într-o armă nucleară. Ei au descoperit că prin focalizarea telechineziei pe un eşantion radioactiv, rata înjumătăţirii, detectată de un contor Geiger, putea fi modificată
Călătoria în timp
Proiectul Stargate - spionajul PSI
Serialul Star Trek - tehnologia extraterestră și secretele guvernamentale
Locul fiinţei umane în evoluţia universală. Evoluţia conştiinţei este scopul principal al fiinţei terestre. Atât evoluţia sufletului, cât şi cea a formelor fizice. Evoluţia spirituală, evoluţia conştiinţei în materie, este un proces prin care are loc revelarea gradată a spiritului în lumea fizică. Fiinţa umană trebuie să treacă de la nivelul actual de conştiinţă, care este preponderant mental, la un nivel de conştiinţă superior, supramental
Salvaţi de multiple coincidenţe
Gaura neagră din centrul galaxiei noastre
Astrofizicianul Neil deGrasse Tyson despre adepții teoriei "Pământului plat": "Cu toate că Pământul părea plat pentru oamenii din trecut, care nu aveau cunoștințele și instrumentele tehnologice pentru a cerceta, astăzi avem mai multe dovezi care să arate că planeta noastră este rotundă, inclusiv fotografiile programului Apollo"
Un biolog rus a explicat cum postul poate prelungi viața organismului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...