Studiu cu privire la energia emisă de călugării tibetani în timp ce meditează: la unii dintre călugări, în timpul meditaţiei, activitatea undelor gama era foarte puternică şi de o amplitudine mai mare decât oricare alt caz documentat în istorie

Distribuie!

„Mai multe studii au arătat că energia emisă de unii oameni care au atins un nivel avansat practicând meditaţia, depăşeşte nivelul uman obișnuit de sute sau mii de ori.

Nivelul undelor gama a depăşit capacitatea de măsurare


Studiul expertului în neurologie Richard Davidson, efectuat în 2004, cu privire la energia emisă de călugării tibetani în timp ce meditează a fost documentat de Universitatea Standford.

Davidson i-a testat pe unii dintre călugării mai avansaţi ai lui Dalai Lama, fiecare având între 15 şi 40 de ani de experienţă în practica de meditaţiei. Acesta a măsurat undele gama emise de creierul lor cu un electroencefalograf (EEG), scanând şi testând creierul. Un grup de control format din 10 studenţi fără nicio experienţă anterioară în meditaţie a fost, de asemenea, testat după o săptămână de antrenament.


Undele gama sunt descrise ca fiind undele cu o frecvenţă foarte înaltă şi cele mai importante dintre undele electrice ale creierului. Pentru producerea lor este necesar ca mii de celule nervoase să acţioneze concomitent, la viteze foarte înalte.

Davidson a descoperit că la unii dintre călugări, în timpul meditaţiei, activitatea undelor gama era foarte puternică şi de o amplitudine mai mare decât oricare alt caz documentat în istorie. Mişcarea undelor a fost, de asemenea, mult mai bine organizată decât la voluntarii care au participat la test fără a avea experienţă în meditaţie.

S-a arătat că meditaţia poate să conducă la redistribuirea materiei cenuşii în creier şi să prevină pierderea acesteia, cu un impact pozitiv asupra mai multor funcţii mentale precum controlul emoţiilor, impulsurilor, gândurilor şi mişcărilor. Aceasta se petrece deoarece nucleele ramificate ce controlează aceste funcţii sunt situate în interiorul materiei cenuşii.”[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/energia-cultivata-prin-meditatie-dovedita-stiintific–211157
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...