Studiu: Mai mult de 99% dintre cei care au murit din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mai mult de 99% dintre cei care au murit din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli, potrivit unui studiu efectuat de Autoritatea nationala de Sanatate din Italia.

Dupa ce decesele cauzate de virus au ajuns la peste 2.500, cu o crestere de 150% in ultima saptamana, autoritatile din domeniul sanatatii au incercat prin date sa ofere indicii care sa ajute la combaterea raspandirii bolii, scrie Bloomberg.

Guvernul premierului italian Giuseppe Conte evalueaza daca sa extinda carantina la nivel national si dupa 1 aprilie, scria miercuri La Stampa.


Italia a inregistrat mai mult de 31.500 de cazuri confirmate de COVID-19.

Noul studiu ar putea raspunde la intrebarea de ce rata de deces din Italia, la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decat in alte tari.


Institutul, cu sediul la Roma, a examinat documentele medicale a 18% dintre persoanele care au murit, stabilind ca doar trei victime, adica 0,8% din total, nu aveau si alte patologii.

Aproape jumatate dintre victime sufereau de cel putin trei alte boli si aproximativ un sfert dintre acestia erau diagnosticati cu una sau doua maladii.

Mai mult de 75% aveau tensiune arteriala crescuta, aproape 35% – diabet si o treime suferea de boli de inima.

Varsta medie a celor care au murit din cauza coronavirusului este 79 de ani.

La 17 martie, 17 persoane cu varsta sub 50 de ani au decedat din cauza COVID-19. Toate victimele din Italia cu varsta sub 40 de ani erau barbati si aveau deja serioase probleme medicale.

In timp ce datele publicate marti indica o incetinire a cresterii cazurilor cu 12,6%, un alt studiu arata ca Italia ar putea sa subestimeze numarul real de cazuri prin testarea numai a pacientilor care prezinta simptome.

Potrivit GIMBE Foundation, aproape 100.000 de italieni au contractat virusul, a relatat cotidianul Il Sole 24 Ore. Acest fapt ar readuce rata de deces a tarii mai aproape de media globala de aproximativ 2%.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/stiri/coronavirus/99-la-suta-dintre-cei-care-au-murit-in-italia-din-cauza-coronavirusului-aveau-alte-boli-1602379
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...