Studiu Universitatea Stanford: Lockdown-urile nu au niciun efect semnificativ în reducerea Covid-19, ba chiar pot duce la răspândirea cazurilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ

Un nou studiu realizat de experți de la Universitatea Stanford susține că restricțiile severe de lockdown, cum ar fi izolarea la domiciliu și închiderea afacerilor, nu au prezentat „beneficii clare și semnificative” în prevenirea răspândirii COVID-19. Ba chiar pot crește infectările.

Lockdoewn-urile naționale au fost tactica aplicată de aproape toate guvernele de la apariția COVID-19. Noi cercetări arată însă că astfel de măsuri draconice, în cel mai bun caz nu sunt eficiente, potrivit LifesiteNews.

Intitulat „Evaluarea efectelor obligativității izolării la domiciliu și închiderei afacerilor în răspândirea COVID-19”, studiul a fost lansat pe 5 ianuarie. Este realizat de Dr. Eran Bendavid, profesorul John Ioannidis, Christopher Oh și Dr. Jay Battacharya, unul dintre cei trei autori ai Marii Declarații de la Barrington.

Autorii au studiat efectul „intervențiilor non-farmaceutice (NPIs)”, clasificandu-le între „NPIs mai restrictive (mrNPIs)” și „NPIs mai puțin restrictive (lrNPIs)”.

Blocările, izolarile la domiciliu și închiderea afacerilor au fost desemnate ca „unele dintre cele mai restrictive politici NPI”.
Pe baza rezultatelor obținute din țările în care s-au utilizat NPI-uri foarte restrictive, comparativ cu țările cu restricții ușoare, studiul spune că nu există „niciun efect benefic clar și semnificativ al mrNPIs asupra creșterii cazurilor în nicio țară”.

„Nu există dovezi că intervenții non-farmaceutice mai restrictive („ blocări ”) au contribuit substanțial la scăderea curbei infectărilor în Anglia, Franța, Germania, Iran, Italia, Țările de Jos, Spania sau Statele Unite la începutul anului 2020. ” Autorii au recunoscut că, în timp ce „scăderile modeste ale creșterii zilnice” nu pot fi „excluse în câteva țări, posibilitatea unor scăderi semnificative ale creșterii zilnice din cauza mrNPIs este incompatibilă cu datele acumulate”.

Anul trecut, în octombrie, 10.000 de oameni de știință și medici, de la universități de top precum Oxford, Stanford și Harvard, au semnat o petiție împotriva măsurilor de lockdown, cerând ca cei care nu fac parte din categoria de risc să-și poată continua viața în mod normal. Mai mult, ei spun că regulile de blocare a țărilor, atât în ​​SUA, cât și în Marea Britanie cauzează „daune ireparabile”.

„Celor care nu sunt vulnerabili ar trebui să li se permită imediat să-și reia viața în mod normal, iar măsuri simple de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor și rămânerea acasă atunci când sunt bolnavi ar trebui să fie respectate de toată lumea pentru a consolida pragul de imunitate de turmă. Școlile și universitățile ar trebui să fie deschise. Activitățile extracurriculare, cum ar fi sportul, ar trebui reluate. Adulții tineri cu risc scăzut ar trebui să lucreze normal, și nu acasă”, se spune în textul declarației.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Studiu-Universitatea-Stanford-Lcokdown-urile-nu-au-niciun-efect-semnificativ-in-reducerea-COVID-19-ba-chiar-pot-duce-la-raspandirea-cazurilor-164735
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Magneziul, aliatul de bază împotriva oboselii, stresului și a insomniilor

În 1974, paranormalul Boris Ermolaiev a participat la o serie de experimente la Universitatea din Moscova. S-a raportat că Ermolaiev are capacitatea de a suspenda (levita) obiectele în aer prin concentrarea energiei psihice într-un anumit punct focal în spaţiu

Proteste uriașe în Danemarca. Legea vaccinării cu forța, abandonată

Franța: Activiștii de stânga și imigranții ilegali au invadat Catedrala Saint-Denis, care adăpostește mormintele regilor francezi

Serviciul Secret american (NSA) nu mai poate asculta telefoanele americanilor ! Senatorul american, Rand Paul, a reusit sa blocheze legea Big Brother (Patriot Act) !

Închide