Studiul care demonstrează faptul că organismele terestre ar putea supraviețui pe Marte

Distribuie!

Formele de viață metanogene (bacterii) pot supraviețui în condiții simulate celei de pe planeta Marte. Descoperirea reprezintă un mic impuls pentru șansele dezvoltării vieții pe vecinul nostruSe presupune  orice formă de viață ar avea nevoie de anumite condiții pentru a supraviețui, condiții pe care doar planeta noastră le îndeplinește în prezent. 

Cu toate acestea, Rebecca Mickol, doctorant la Universitatea din Arkansas, a subliniat în cadrul conferinței anuale a Societății Americane de Microbiologie faptul că: “Presiunea scăzută de la suprafața planetei Marte (7 mbar) este o condiție optimă pentru dezvoltarea vieții; este într-adevăr la limitele inferioare pe care aceasta le-ar putea îndura, însă în timp cu siguranță viața poateevolua și se poate adapta într-un astfel de mediu. Nu trebuie să ne luăm după condițiile pe care le avem noi pe Terra și să credem că sunt un must have”.„[1]


Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/studiul-care-demonstreaza-faptul-ca-organismele-terestre-ar-putea-supravietui-pe-marte/

SURSE


  1. http://www.cunoastelumea.ro/studiul-care-demonstreaza-faptul-ca-organismele-terestre-ar-putea-supravietui-pe-marte/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...