SUA alocă 40 milioane dolari pentru combaterea propagandei străine

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Suma a fost convenită de Departamentul militar și cel de politică externă, urmând să fie gestionată de “Global Engagement Center”.

BUCUREȘTI, 26 feb — Sputnik, Octavian Racu. Ministerul Apărării al SUA și departamentul de stat al SUA au semnat un acord de alocare a 40 milioane de dolari pentru contracararea propagandei din afara țării, se spune într-un comunicat al administrației americane.Această cooperare între instituții va avea loc prin intermediul “Global Engagement Center” (GEC), spre care vor fi direcționate resursele financiare, alocate anterior ministerului Apărării al SUA. Una din misiunile structurii va fi organizarea activității “Fondului de Acces la Informație” (Information Access Fund), care se va ocupa „de contracararea propagandei și dezinformării”.

“Aceste fonduri a o importanță deosebită pentru asigurarea unui răspuns dur la dezinformare, pentru consolidarea unui parteneriat strâns cu partenerii noștri în această luptă”, a declarat adjunctul secretarului de stat, Steve Goldstein.

Departamentul de Stat planifică să aloce inițial 5 milioane de dolari din Fondul de Acces la Informație. Prin consultarea cu Congresul american, urmează să fie oferită o sumă de un milion de dolari diplomației publice a Departamentului de Stat pentru o lansare rapidă a inițiativei. Fondul va fi parte cheie a parteneriatului GEC cu organizațiile neguvernamentale locale, instituțiile media și creatori de conținut care vor contracara propaganda și dezinformarea. De asemenea, fondul va utiliza mijloace de comunicare inovative și ultimele date ale studiilor științifice.”[1]

SUA sunt deranjate de faptul ca tot mai multi oameni incep sa vada adevarul si anume ca SUA nu sunt o “democratie”. De-a lungul timpului SUA au folosit minciuni pentru a declansa razboaie.


SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20180226/17540782/pentagon-40-milioane-propaganda-straina.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro