SUA au bombardat "din greseala" un spital din Afganistan, ucigand 19 persoane ! Presedintele SUA, Barack Obama si NATO au prezentat "scuze pentru incident" !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

SUA au bombardat „din greseala” un spital din Afganistan, ucigand 19 persoane ! Presedintele SUA, Barack Obama si NATO au prezentat „scuze pentru incident” !

In timpul unui raid american impotriva „teroristilor” din Afganistan, sambata, 3 octombrie 2015, un avion american AC-130 a bombardat „din greseala” un spital, ucigand 19 de oameni si ranind alti 37.


kunduz-hospital-af_3462400b

Mai multe aflam de pe pagina Mediafax:

„Raidul aerian american care a vizat un spital din Afganistan ar putea fi considerat „crimă de război”, acuză organizaţia umanitară Medici fără Frontiere, cerând o investigaţie internaţională în cazul bombardamentului accidental soldat cu cel puţin 19 morţi şi zeci de răniţi.

Cel puţin 19 persoane au murit, iar alte 37 au fost rănite după ce aviaţia militară americană a bombardat din greşeală, sâmbătă dimineaţă, un spital din oraşul afgan Kunduz administrat de organizaţia umanitară Medici fără Frontiere. Cele 19 persoane decedate sunt 12 angajaţi medicali şi şapte pacienţi, inclusiv trei copii.

„Bombardamentul reprezintă o gravă încălcare a legislaţiei umanitare internaţionale”, a comunicat organizaţia medicală.

„Numeroşi pacienţi şi membri ai personalului medical sunt în continuare dispăruţi. Bilanţul acestui bombardament teribil ar putea creşte”, subliniază asociaţia umanitară, precizând că raidurile aeriene au continuat chiar şi după ce s-a transmis că a fost atins un spital. Potrivit unor reprezentanţi ai organizaţiei, bombardamentul ar putea fi încadrat la crime de război.

Armata americană a confirmat că efectua raiduri aeriene în Kunduz, vizând insurgenţi talibani. „Bombardamentul a vizat persoane care ameninţau forţele coaliţiei. Este posibil ca raidul să fi provocat daune colaterale la o unitate medicală”, a declarat colonelul Brian Tribus, un purtător de cuvânt militar american, precizând că a fost declanşată o investigaţie în acest caz.

Potrivit unor surse militare citate de CNN, este posibil ca spitalul să fi fost atacat din eroare de un avion american de tip AC-130.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi Alianţa Nord-Atlantică au prezentat scuze pentru incident, iar Pentagonul a declanşat o anchetă în acest caz.

Pe 10 iulie, zece militari afgani au fost „victime colaterale” ale unui raid aerian american efectuat în provincia Logar, în estul Afganistanului.”[1]

Totusi, nu putem sa nu ne intrebam: „Daca ar fi bombardat Rusia un spital civil in Siria ?” Va dati seama cum ar fi explodat presa propagandistica a „lumii libere” ?! Faptul ca SUA si Marea Britanie au provocat genocid in Irak si Afganistan este limpede.


In Irak, SUA si Marea Britanie au bombardat zile la rand fabricile de lapte, depozitele de alimentele si centrele de purificare a apei, motiv pentru care George W. Bush si Tony Blair sunt acuzati de diverse organizatii ale Drepturilor Omului de crime de razboi, aceste organizatii cerand sa fie inculpati oficial.

SURSE

  1. http://www.mediafax.ro/externe/medici-fara-frontiere-raidul-sua-in-afganistan-soldat-cu-19-morti-ar-putea-fi-crima-de-razboi-14790626

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...