SUA au planificat să construiască o bază secretă pe Lună

Distribuie!

„Potrivit unor documente recent declasificate, Statele Unite ale Americii au planificat sa construiasca o baza militara secreta pe Luna. „Proiectul Horizon” a prevazut instalarea unui sistem de arme pe Luna, care putea trimite rachete nucleare impotriva inamicilor Americii.

Planurile care contineau 100 de pagini au fost concepute in anul 1959, la apogeul Razboiului Rece, potrivit Mirror.


Proiectul Horizon a fost realizat pentru a construi un sistem de supraveghere Luna-Pamant folosit „pentru a facilita comunicatiile si observarea Pamantului”.

Documentele secrete au fost publicate pentru a marca aniversarea a 45 de ani de la aselenizarea din anul 1969, din timpul misiunii Apollo 11.


„Baza lunara este necesara pentru a dezvolta si a proteja interesele potentiale ale Statelor Unite pe Luna; pentru a realiza tehnici de supraveghere ale Pamantului si spatiului de la baza lunara; pentru a servi ca baza de explorare a Lunii; pentru explorarea spatiului si pentru operatiuni militare pe Luna, daca este necesar si pentru a sprijini cercetarile stiintifice pe Luna”, se arata in document.

Costul estimat al proiectului a fost de aproximativ 8,5 miliarde de dolari. Rachetele Saturn din clasa A ar fi trebuit sa transporte mai mult de 200 de tone de materiale de constructii pentru realizarea statiei spatiale. Pentru alimentarea bazei erau necesare doua reactoare nucleare.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/international/america/documente-secrete-sua-au-conceput-o-baza-secreta-pe-luna-pentru-a-ataca-inamicii-1312694
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...