SUA cer prelungirea anchetei ONU asupra armelor chimice din Siria. SUA mint și susțin ca Bashar al-Assad este “vinovat” de atacul cu gaz neurotoxic sarin din aprilie asupra localității siriene Khan Shaykhun, soldat cu peste 80 de morți. Să nu uităm că SUA au mințit o lume întreagă afirmând că Saddam Hussein are “arme chimice, biologice și de distrugere în masă”. SUA au creat și finanțat organizația teroristă ISIS, în timpul “Primăverii Arabe” (2010 – 2011), cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“SUA cer prelungirea anchetei ONU asupra armelor chimice din Siria

Statele Unite au difuzat un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite prin care s-ar prelungi cu doi ani mandatul Mecanismului Comun de Investigație (Joint Investigative Mechanism – JIM) asupra utilizării armelor chimice în Siria.


Reuters a reușit să consulte joi proiectul de rezoluție, în care se afirmă că Siria nu trebuie să dezvolte sau să producă arme chimice și se face apel al toate părțile implicate în conflictul sirian să coopereze pe deplin cu ancheta internațională la care participă reprezentanți ai ONU și ai OIAC (Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice). JIM a fost creat în 2015, printr-o rezoluție a Consiliului de Securitate votată în unanimitate, iar mandatul său a fost reînnoit în 2016 pentru încă un an și urmează să expire la jumătatea lui noiembrie.

JIM a stabilit că guvernul de la Damasc, condus de Bashar al-Assad, este vinovat de atacul cu gaz neurotoxic sarin din aprilie asupra localității siriene Khan Shaykhun, soldat cu peste 80 de morți. În total, inspectorii au documentat în raport — al 14-lea din 2011 până în prezent — 33 de atacuri cu arme chimice, dintre care 27 sunt atribuite forțelor guvernamentale siriene; autorii a șase atacuri nu au putut fi identificați.


Raportul anchetatorilor a fost trimis Consiliului de Securitate pe 26 octombrie, la două zile după ce Rusia și-a folosit dreptul de veto pentru a împiedica o nouă prelungire a mandatului JIM. Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că Moscova dorește să dezbată raportul înainte de vot. Rusia, care a susținut armata siriană cu aviație și trupe speciale, afirmă că nu există dovezi că forțele guvernamentale siriene se fac vinovate de atacul chimic și că gazul neurotoxic implicat se afla în posesia rebelilor. Damascul insistă că nu a folosit muniție chimică în bombardamentele de la Khan Shaykhun, ci a lovit un depozit de armament de la sol care conținea astfel de arme.

Rusia susține la ONU propriul său proiect de rezoluție, care cere ca ancheta să continue șase luni și ca inspectorii să culeagă mostre legate de atacul de la Khan Shaykhun. Statele Unite au criticat miercuri Rusia pentru veto, iar ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a declarat joi omologului său american, Rex Tillerson, că Moscova consideră inadmisibilă politizarea de către Washington a inspecțiilor în Siria.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Daniela Juncu)”[1]

Să nu uităm că SUA au mințit o lume întreagă afirmând că Saddam Hussein are “arme chimice, biologice și de distrugere în masă”. SUA au creat și finanțat organizația teroristă ISIS, în timpul “Primăverii Arabe” (2010 – 2011), cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/03/sua-cer-prelungirea-anchetei-onu-asupra-armelor-chimice-din-siria-05-25-25
  2. Foto: Kim Haughton/AP

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

False alerte teroriste in Europa - un pretext pentru a impune legi Big Brother si de a consolida Statul Politienesc
Virusologul francez, câștigător al Premiului Nobel pentru Medicină, Luc Montagnier, a numit vaccinarea în masă în timpul pandemiei ca fiind „de neimaginat” și o eroare istorică, ducând la „crearea de noi tulpini” și provocarea de decese
Loviturile aeriene ale coaliţiei conduse de SUA au ucis în trei luni 978 de civili la Raqqa(OSDO)
"Vestele galbene" anunță o "primăvară europeană"?
Programele MK-Ultra din timpul Războiului Rece s-au transformat în programe de control mental prin unde electromagnetice de la distanță
"Încălzirea Globală", Reducerea Populației Globale și Noua Ordine Mondială
Legea Amiralității și Legea Pământului - legile Iluminaților prin care sunt controlați oamenii
Vladimir Putin a respins propunerea Ministerului de Externe de a expulza 35 de diplomați americani ca răspuns la acţiunea similară a Statelor Unite. El a mai spus că "actul lui Barack Obama a fost conceput pentru a provoca o reacție, dar Rusia nu ia momeala"
Minciuna Încălzirii Globale: Încălzirea Globală este o minciună globală de pe urma căreia globaliștii câștigă sume uriașe de bani. De asemenea, globaliștii susțin reducerea populației Pământului
Globalistul John McCain: "Rusia, o amenințare mai mare decât Statul Islamic"
Event 201: Americanii vorbeau de pandemia de coronavirus înainte să înceapă (18 octombrie 2019)
Facebook a angajat o organizație finanțată de George Soros să „verifice” ceea ce va fi permis utilizatorilor să vadă în fluxul lor de știri
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...