SUA: Ordinul executiv al lui Donald Trump privind prevenirea cenzurii pe Facebook și Twitter

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Miercuri, pe site-ul Casei Albe a fost emis un comunicat al secretarului de presă cu privire la punerea în aplicare a ordinului executiv al președintelui Trump privind prevenirea cenzurii online.

BUCUREŞTI, 29 iul – Sputnik. Luni, Departamentul de Comerț, în conformitate cu ordonanța executivă a președintelui Donald J. Trump privind prevenirea cenzurii online, a depus o petiție pentru clarificarea modului cum se aplică Secțiunea 230 din Legea privind decenţa în comunicații, din 1996.


Petiția solicită Comisiei Federale pentru Comunicații (FCC) să clarifice faptul că secțiunea 230 nu permite ca marile companii de socializare online care modifică sau editeze discursul utilizatorilor să scape de răspunderea civilă, se arată în comunicatul publicat pe 29 iulie pe site-ul Casei Albe.

De asemenea, în petiţie se solicită ca FCC să clarifice când anume o platformă online moderează cu „bună-credință” un conținut și se mai solicită respectarea unor cerințe de transparență în practicile lor de moderare, similare cu cerințele impuse furnizorilor de servicii în bandă largă în conformitate cu titlul I din Legea comunicațiilor.


„Președintele Trump va continua să lupte împotriva cenzurii nedrepte, neamericane și părtinitoare politic aplicate asupra americanilor online”, se precizează în încheierea comunicatului.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20200729/31106046/SUA-ordinul-executiv-al-lui-Trump-privind-prevenirea-cenzurii-pe-Facebook-si-Twitter.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...