SUA: Piramida situată în Dakota de Nord a fost realizată special pentru detectarea rachetelor sovietice

by “In timpul Razboiului Rece, Statele Unite au construit o structura neobisnuita in Nekoma, Dakota de Nord – o piramida care a fost realizata special pentru detectarea rachetelor sovietice. Complexul militar era conceput si pentru lansarea rachetelor balistice intercontinentale, in cadrul unui sistem de aparare al Statelor Unite. Acesta a […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“In timpul Razboiului Rece, Statele Unite au construit o structura neobisnuita in Nekoma, Dakota de Nord – o piramida care a fost realizata special pentru detectarea rachetelor sovietice.

Complexul militar era conceput si pentru lansarea rachetelor balistice intercontinentale, in cadrul unui sistem de aparare al Statelor Unite. Acesta a devenit operational in 1975 si era dotat cu radare de inalta tehnologie, potrivit Daily Mail.


Piramida de la Nekoma facea parte dintr-un grup de facilitati militare, care a fost botezat dupa numele fostului comandant al trupelor aeriene ale SUA, gen. Stanley Mickelsen.

Constructia complexului a fost finalizata in 1975, iar piramida a servit ca baza a sistemului radar antiracheta, care putea scana toate directiile, in cautarea unor obiecte aflate in zbor si care puteau constitui o amenintare la adresa securitatii Statelor Unite.


Structura piramidei a fost completata de facilitati care adaposteau 30 de rachete Spartan si 16 rachete cu raza scurta de actiune Sprint, toate fiind amplasate in silozuri subterane.

Intregul complex din Nekoma, Dakota de Nord, era prevazut cu 30 de rachete LIM-49 Spartan si 70 de rachetele Sprint, toate facand parte din programul de aparare al armatei americane.

Pe 10 februarie 1976, complexul a fost dezactivat in mod oficial, dupa mai putin de un an din momentul in care a devenit operational.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/razboi/ruinele-razboiului-rece-buncarul-piramida-din-sua-care-detecta-rachetele-urss-1293609
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro