SUA se pregătesc să atace Curtea Penală Internațională în cazul anchetării unor presupuse crime de război comise de americani în Afganistan

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“SUA se pregătesc să atace CPI în cazul anchetării unor presupuse crime de război comise de americani în Afganistan

Statele Unite urmează să adopte luni o poziţie agresivă împotriva Curţii Penale Internaţionale (CPI) de la Haga, ameninţând cu sancţiuni împotriva judecătorilor acesteia dacă ei vor începe o investigaţie privind presupuse crime de război comise de americani în Afganistan, relatează Reuters.


Consilierul de securitate naţională al preşedintelui american, John Bolton, urmează să facă acest anunţ într-un discurs pe care îl va susţine luni la Federalist Society, un grup conservator, la Washington. Va fi primul său discurs major de la venirea la Casa Albă.

“Statele Unite vor folosi toate mijloacele necesare pentru a ne proteja cetăţenii şi pe cei ai aliaţilor noştri de judecarea injustă de către această instanţă ilegitimă”, ar urma să spună Bolton, conform unui draft al discursului său, consultat de Reuters.


Bolton va spune de asemenea că Departamentul de Stat va anunţa închiderea biroului Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei din Washington din cauza îngrijorării privind încercările palestinienilor de a obţine deschiderea unei investigaţii a CPI asupra Israelului. “SUA vor fi mereu alături de Israel, prietenul şi aliatul nostru”, se mai arată în discursul lui Bolton.

Conform textului, Administraţia Trump “va răspunde” dacă CPI va începe oficial demersurile pentru deschiderea unei investigaţii privind presupuse crime de război comise de militari şi de membri ai serviciilor secrete americane în timpul războiului din Afganistan.

Dacă va începe o astfel de anchetă, administraţia Trump va lua în considerare să le interzică judecătorilor şi procurorilor să intre în SUA, să sancţioneze orice fonduri ar avea aceştia în sistemul financiar american şi să îi pună sub inculpare în sistemul de justiţie american.

“Nu vom coopera cu CPI. Nu vom oferi nicio asistenţă CPI. Nu vom adera la CPI. Vom lăsa CPI să moară singură. Până la urmă, în privinţa intenţiilor şi scopurilor sale, CPI este deja moartă pentru noi”, ar urma să spună Bolton.

În plus, SUA ar putea negocia acorduri bilaterale cu caracter obligatoriu pentru a le interzice altor ţări să predea cetăţeni americani către CPI, se mai arată în text.

Scopul CPI este de a-i aduce în faţa justiţiei pe cei care comit crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid.

SUA nu au ratificat Tratatul de la Roma care a stabilit crearea CPI în 2002, preşedintele George W. Bush fiind împotriva acestei instanţe. Preşedintele Barack Obama a făcut unii paşi pentru a coopera cu CPI. AGERPRES/(AS – autor: Ionuţ Mareş, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ady Ivaşcu)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/09/10/sua-se-pregatesc-sa-atace-cpi-in-cazul-anchetarii-unor-presupuse-crime-de-razboi-comise-de-americani-in-afganistan–173119
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Marea Britanie: Ministrul Educației a declarat că va fi campionul revoluției schimbării de gen, prin care băieții se pot declara fetițe și fetițele băieți. Pedepse aspre pentru cei care vor folosi cuvântul homosexual cu sens peiorativ
Mesajul extremist al unui lord englez, marxist, pro-UE: "Marea Britanie are nevoie de imigranți pentru că britanicii sunt al naibii de proști"
Un procuror al Tribunalului Penal Internațional afirmă că SUA au comis crime de război în Afganistan
Secolul american Rockefeller
Elveția: Proteste împotriva tehnologiei 5G. Federația Doctorilor Elvețieni spune că nu există niciun studiu care să certifice siguranța noii tehnologii
Misterele Antarcticii: O lume ascunsă de ochii oamenilor
Super-virusurile care ucid milioane de oameni
Nigel Farage: "Dacă si Marine Le Pen câştigă în Franța, Uniunea Europeană este terminată" Este terminată în forma de astăzi, federalistă, progresistă, ateistă, anti-națională, neomarxistă. Federaliştii neomarxişti de la Bruxelles foarte aproape să plece acasă!
Proteste masive in SUA: din Baltimore pana la New York - americanii s-au saturat de "democratia" si "Visul American" al coruptiei si minciunii capitaliste !
De ce ţi se închide contul de Facebook?
Laureatul premiului Nobel pentru Fizică din 1973, Dr. Ivar Giaever, demontează complet minciuna "încălzirii globale"
Multe experimente au confirmat reacțiile de stres ale ființelor umane expuse la radiația microundelor și la câmpuri magnetice și electrice de foarte joasă frecvență
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Etichete:

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.