SUA vor să creeze o coaliție pentru înlocuirea puterii în Venezuela

Distribuie!

„Statele Unite nu se vor abține de la aplicarea Doctrinei Monroe – concepție americană conform căreia Washingtonul este responsabil pentru emisfera de Vest, ca sfera sa de influență.

CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Washingtonul intenționează să creeze o coaliție pentru înlocuirea puterii în Venezuela, a declarat John Bolton, consilier pe probleme de securitate națională a Statelor Unite, informează RIA Novosti.

„Ne vom strădui să acumulăm susținere pentru trecerea pașnică a puterii de la Nicolas Maduro la Juan Guaido pe care îl recunoaștem drept președinte interimar. Aș dori să văd o coaliție atât de mare pe cât suntem capabili să o adunăm, pentru a-l înlocui pe Maduro, a înlocui întregul regim corupt. Anume acest lucru încercăm să facem”, a spus Bolton.

Acesta a declarat că SUA nu se vor abține de la aplicarea Doctrinei Monroe, concepție americană conform căreia Washingtonul este responsabil de emisfera de Vest, ca sferă a sa de influență.

„De la (președintele) Ronald Reagan încoace, sarcina președinților americani a fost să obțină o emisferă total democratică. După cum am menționat la sfârșitul anului trecut, noi urmărim cu atenție „treimea tiraniei”: Cuba, Nicaragua și Maduro”, a spus Bolton.


Președintele parlamentului venezuelean, Juan Guaido, s-a proclamat pe 23 ianuarie șef al statului pentru perioada activității guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state au declarat că îl recunosc pe Guaido drept șef al statului și i-au cerut președintelui venezuelean Nicolas Maduro, a cărui alegere o consideră ilegală, să nu admită acțiunile violente împotriva opoziției. Maduro s-a declarat președinte constituțional, numindu-l pe șeful legislativului de opoziție marionetă a SUA. Rusia, China și un șir de alte state l-au susținut pe Maduro ca președinte legitim al Venezuelei.”[1]

SURSE


  1. https://sputnik.md/world/20190304/25058210/sua-coalitie-inlocuirea-puterii-venezuela.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...