SUA zombizată: Implanturile cu CIP vor avea în curând același grad de acceptare ca piercing-urile și tatuajele

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“SUA ZOMBIZATĂ: Implanturile cu CIP vor avea în curând același grad de acceptare ca piercing-urile și tatuajele …

LOS ANGELES — Vei fi cipuit. E doar o chestiune de timp.


În urma situației unei firme din Wisconsin care a implantat angajaților săi microcipuri săptămâna trecută pentru a renunța la ecusoane și date de logare, Internetul a intrat într-o dezbatere la turație maximă.

Activiștii religioși sunt într-atât de consternați încât lasă recenzii răutăcioase de o stea companiei, Three Square Market, pe Google, Glassdoor și social media.


Pe partea cealaltă, mai toți vor să știe: Așa va arăta viața reală la lucru? Voi fi cipuit?

“Li se va întâmpla tuturor”, zice Noelle Chesley, 49, profesor asociat de sociologie la Universitatea de Wisconsin-Milwaukee. “Dar nu acest an, și nu în 2018. Poate nu generația mea, dar siguranță cea a copiilor mei.”

Gene Munster, un investitor și analist la Loup Ventures, susține realitatea augmentată, realitatea virtuală și alte noi tehnologii. E de părere că implantarea cipurilor în corpuri umane este la 50 de ani distanță.

“În zece ani, Facebook, Google, Apple și Tesla nu-și vor avea angajații cipuiți” spune el. “Veți vedea niște persoane din domeniul tehnologic extrem de progresiste adoptându-l, dar nu companii mari.”

Ideea de a fi cipuit poartă o “prea mare conotație negativă” astăzi, dar până în 2067 “vom fi desensibilizați de stigma socială”, spune Munster.

Un microcip este arătat în comparație cu un ban marți, 1 august 2017, la Three Square Market din River Falls, Wis., (Foto: Jeff Baenen, AP)

Momentan, Three Square Market, sau 32M, nu a oferit beneficii concrete pentru cipuire în afară de ecuson și date de logare. Munster o consideră o “exibiție de relații publice” pentru a atrage atenție la produsele lor și cu siguranță au reușit, acordând măruntului start-up timp de difuzare pe CBS, NBC și ABC, și generând titluri de presă la nivel mondial. Compania, ce comercializează chioșcuri corporative menite să înlocuiască automatele, ar dori ca chioșcurile să faciliteze tranzacții cashless.

Asta ar merge mai departe decât plata cu smartphone. Clienții cipuiți ar putea doar să-și vânture mâna în loc să utilizeze Apple Play sau alte sisteme de plată mobilă.

Beneficiile nu s-ar opri aici. În viitor, clienții ar putea să treacă de scannere de la aeroport fără pașaport sau permis de conducere; să deschidă uși; să pornească mașini; și să utilizeze sisteme de automatizare la reședință. Toate acestea, dacă tehnologia este implementată, cu o vânturare a mâinii.

Nu este un tracker GPS

Cipul implantat nu este un tracker GPS, de ceea ce s-au temut inițial mulți critici. Totuși, analiștii cred că cipurile viitoare de vor urmări fiecare mișcare.

Spre exemplu, sunt ani de când animalele de companie au început să fie implantate cu cipuri stocând numele și datele de contact al deținătorilor. În 2001, Applied Digital Solutions a instalat “VeriChip” pentru a accesa dosare medicale dar în cele din urmă compania și-a schimbat conducerea și a terminat comercializarea cipului în 2010.

În Suedia, BioHax susține că aproape 3000 de clienți și-au implantat cipurile sale pentru a putea face multe lucruri, inclusiv călătorirea prin sistemul național feroviar fără a fi nevoiți să arate controlorilor un bilet.

În SUA, Dangerous Things, o firmă bazată in Seattle, susține că a vândut “zice de mii” de cipuri clienților prin site-ul lor. Cipul și costul de instalare însumează aproximativ 200 de dolari.

După ani petrecuți într-o subcultură, “a venit timpul” ca cipurile să fie utilizate mai frecvent, zice Amal Graafstra, fondatorul Dangerous Things. “Vom începe să vedem implanturile cu cip având parte de același nivel de acceptare precum piercing-urile și tatuajele.

În alte cuvinte, vor deveni mai vizibile, dar încă nu mainstream.

“Devine o parte din tine precum o face un telefon”, zice Graafstra. “Nu-l poți uita sau pierde. Și ai parte de capabilitatea de a comunica cu mașinile într-un mod lipsit precedent.”

Dar după ce am văzut în Wisconsin săptămâna anterioară, ce urmează pentru forță de muncă din SUA? O națiune de lucrători cipuindu-se la at Federal Express, General Electric, IBM, Microsoft și alte corporații de top?

Experții susțin că consumatorii vor adopta cipurile înainte de companii.

Chesley spune că corporațiile sunt mai lente în a reacționa la schimbări masive și va fi o problemă de vârstă. Angajații mai tineri vor fi mai deschiși, în timp ce angajații mai în vârstă vor ezita. “Majoritatea angajatorilor cu forțe de muncă inter-generaționale probabil l-ar introduce progresiv”, spune ea. “Nu-mi pot imagina persoane de vârsta mea să fie entuziaste să poarte dispozitive în corpurile lor.”

Adaugă Alec Levenson, cercetător la Centrul pentru Organizații Eficiente al Universității din California de Sud, “Marea majoritate a oamenilor nu vor accepta asta.”

Three Square Market a declarat că cipurile sunt voluntare, dar Chesley spune că dacă o companie anunță un plan de cipuire, așteptarea este că vei fi cipuit — sau vei risca lipsa avansării, creșterilor de salariu sau a fi considerat un jucător de echipă.

“De-asta suntem îngrijorați”, spune Bryan Allen, șef de personal pentru Reprezentantul de stat Tina Davis (Democrat), ce a introdus un proiect de lege în Pennsylvania pentru a scoate în afara legii implantarea de cipuri obligatorie. “Dacă tehnologia există, ce-l oprește pe un angajator să zică ori faci asta, ori nu mai lucrezi aici din acest moment.”

Anumite state au adoptat legi similare, în timp ce un stat a avut parte recent de un proiect de lege similar expirând în comitet. “Văd asta ca o chestiune a drepturilor angajaților”, spune Senatorul de stat din Nevada Becky Harris (Republican), ce nu renunță. “Nu avem ce căuta într-o astfel de situație”, spune ea.

Dacă corporațiile pe viitor ar începe să-și cipuiască angajații, vor genera mari chestiuni de ”încredere” cu care să se confrunte, zice Kent Grayson, profesor de marketing la Școala de Management Kellogg de la Universitatea Nordvestică.

“Vei necesita multă încredere să introduci așă ceva în corpul tău”, zice Grayson. Lucrătorii vor avea nevoie de asigurări că cipul e sănătos, nu poate fi hăckuit, și informațiile sunt confidențiale.

Între timp, activiștii religioși s-au îndreptat spre social media să-și exprime neplăcerea privind campania de cipuire, inundând pagina de Facebook a 32M cu comentarii precum “boicotați”, “complet inutil” și “deplorabil”. Pe pagina Google a 32M, Amy Cosari, minister în Hager City, Wisc., îi îndeamnă pe angajați să-și extragă cipul.

“Când Iisus a fost crescut, a fost crescut corp și suflet, nu zombie, nu spirit, și noi suntem crescuți în același fel”, a scris Cosari. “Angajați ai 32Market, nu sunteți un card de debit umblător.”

Obișnuiți-vă cu ideea, sfătuiește Chesley.

Cu zece ani în urmă, angajații nu se uitau la e-mail corporativ pe parcursul weekend-ului. Acum o fac, “indiferent dacă vor sau nu”.

Fie tehnologie portabilă sau cip implantat, cipul permanent conectat va face parte din viața noastră, spune ea.”[1]

SURSE

  1. http://ortodoxinfo.ro/2017/09/05/sua-zombizata-implanturile-cu-cip-vor-avea-curand-acelasi-grad-de-acceptare-ca-piercing-urile-si-tatuajele/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...