Sub Piramida de la Teotihuacan a fost descoperit mercur

An undated graphic shows the tunnel that may lead to a royal tombs discovered underneath the Quetzalcoatl temple in the ancient city of Teotihuacan in this October 29, 2014. REUTER/INAH/Files/Handout via Reuters.
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Iată ce spune titlul: “Mercurul lichid găsit sub piramida de la Teotihuacan ar putea indica prezenţa unui mormânt regal”. Asta e destul de ciudat, nu? Mercur? Mercurul cel mortal pentru oameni? Ce naiba făceau vechii mezoamericani cu mercurul?

Citez de pe site-ul Inquisitr.com:


Cercetătorii au descoperit mercur lichid într-un tunel aflat sub o piramidă de la Teotihuacan, Mexic, o descoperire care ar putea indica faptul că încăperile sigilate de sub monument conțin mormântul unui rege antic. Cercetătorul mexican Sergio Gomez si echipa sa au anunţat că au descoperit “cantități mari” de mercur lichid sub piramidă. Nu se ştie pentru ce era utilizat mercurul (metal toxic) de către civilizațiile antice care au construit piramidele mezoamericane, dar el a mai fost găsit în alte trei săpături arheologice, la monumente mayaşe şi olmece.

Cercetătorii susţin că mercurul lichid ar fi putut simboliza un lac sau râu subteran, în mare parte datorită calităților sale reflectorizante. Potrivit lui Annabeth Headreck, profesor la Universitatea din Denver, aspectul metalului lichid ar putea semăna cu un râu supranatural, care ar servi ca poartă de acces la lumea subterană. “Oglinzile au fost considerate ca un mod de a privi în lumea supranaturală, era o modalitate de a profeţi ce s-ar putea întâmpla în viitor”, a afirmat ea. “Ar putea fi, de asemenea, un fel de râu, dar unul destul de spectaculos.”


Gomez a lucrat pentru a dezgropa tunelul și camerele de sub piramidă timp de șase ani. Tunelul este situat sub Piramida Teotihuacan a Șarpelui cu pene, iar echipa lui Gomez lucrează pentru a dezgropa încă trei încăperi de la capătul său. Gomez consideră că în aceste camere arheologii vor găsi mormântul unui rege încă anonim.

În aceste săpături, au fost descoperite până acum o varietate de artefacte, inclusiv sculpturi din piatră, bijuterii fine și scoici gigantice. Cercetătorii vor fi obligaţi de acum înainte să poarte costume de protecție pentru a se proteja de efectele caustice ale mercurului lichid.

An undated graphic shows the tunnel that may lead to a royal tombs discovered underneath the Quetzalcoatl temple in the ancient city of Teotihuacan in this October 29, 2014. REUTER/INAH/Files/Handout via Reuters.

An undated graphic shows the tunnel that may lead to a royal tombs discovered underneath the Quetzalcoatl temple in the ancient city of Teotihuacan in this October 29, 2014. REUTER/INAH/Files/Handout via Reuters.

P.S. Ia ghiciţi, pentru ce a fost folosit mercurul lichid până relativ recent? În industria aerospaţială, sistemele de propulsie foloseau mercur pentru combustibil, până când s-a folosit folosirea gazului xenon. Oare şi astronauții antici au avut această problemă?”[1][2][3]

SURSE

  1. http://www.lovendal.ro/wp52/sub-o-piramida-din-mexic-a-fost-gasit-mercur-lichid-ce-naiba-faceau-mayasii-cu-mercurul-lichid-il-foloseau-in-industria-aeropatiala/
  2. http://www.inquisitr.com/2042394/liquid-mercury-found-under-pyramid-at-teotihuacan-could-indicate-royal-tomb/
  3. http://www.theguardian.com/world/2015/apr/24/liquid-mercury-mexican-pyramid-teotihuacan
  4. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

John Lloyd - "Etidorhpa" - călătorie spre Centrul Pământului
Bazele subterane ultrasecrete
Monumentul de la Gobekli Tepe, Turcia
Urme umane în Creta acum 5,7 milioane de ani?
Templele vechi de peste 5.000 de ani din mijlocul Mediteranei
Un dispozitiv confecţionat din aluminiu, a cărui vechime a fost stabilită la 300 milioane de ani, a fost descoperit în Rusia
Proiectul Looking Glass: Scopul acestui proiect este pe de o parte acela de a observa chiar şi cele mai fine distorsiuni temporale (chiar şi de ordinul milisecundelor) din trecut, iar pe de altă parte acela de a perfecţiona o tehnologie capabilă să „privească” în viitor la mai multe „scenarii” virtual posibile pentru a putea fi aleasă în momentul prezent linia temporală cea mai favorabilă pentru versiunea pe care cei aflaţi la putere o doresc
Legătura dintre Adolf Hitler și Antarctica
Istoricul francmason Manly P. Hall despre magicienii negri din Atlantida
Rama și Sita, personajele principale din epopeea hindusă Ramayana, au trăit pe teritoriul României
Glanda Pineală: Multe desene şi statuete străvechi înfăţişează diverse divinităţi ori figuri conducătoare – de la faraoni până la zeul Shiva ori zeul Diyonysos - purtând coifuri cu şerpi sau sceptre decorate cu conuri de brad, simbolistică interpretată în cheie modernă ca fiind marcă a vederii spirituale, adică a prezenţei celui de-al treilea ochi
Oamenii de ştiinţă l-au redescoperit pe „Noe”, un schelet vechi de 6.500 de ani, care a supravieţuit Marelui Potop
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...