Sub Piramida Kukulkan din Mexic au fost descoperite două piramide

Distribuie!

„Piramida Kukulkan din Mexic, opera a mayasilor, ofera oamenilor de stiinta surpriza dupa surpriza. Dupa ce in interiorul ei a mai fost gasita o alta piramida, iata ca o a treia a fost descoperita, in miezul structurii.

Cea mai mica dintre ele are o inaltime de 10 metri. Urmatoarea are 20 de metri, iar cea aflata la exterior, in interiorul careia se afla cuprinse cele doua, masoara 30 de metri inaltime, au anuntat miercuri oamenii de stiinta, relateaza The Guardian.

Piramida care poate fi comparata cu papusile rusesti Matrioska se afla in complexul arheologic mayas cunoscut ca Chichen Itza, in Yucatan.


Cea mai mica dintre piramide, ultima descoperita, a fost construita intre anii 550 si 800, au anuntat inginerii si antropologii care lucreaza la acest sit.

Cea din mijloc, descoperita in anii ’30, dateaza din anii 800 – 1000, iar cea aflata la exterior a fost finalizata in anii 1050 – 1300.


Asemanarea piramidei botezate si „El Castillo” (Castelul – n. red.) cu o papusa ruseasca a fost facuta chiar de oamenii de stiinta care cerceteaza situl. „E ca o Matrioska. Sub piramida mare am descoperit inca una si apoi inca una”, a declarat Rene Chavez Seguro, coordonator al lucrarilor.

piramida-kukulkan

In urma cu un an, s-a descoperit ca piramida a fost construita peste un rau subteran, o practica despre care mayasii credeau ca sacralizeaza o constructie.

Desi civilizatia mayasa e disparuta de multa vreme, descoperirile din ultimii ani legate de aceasta continua sa ne uimeasca.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/arheologie/descoperire-surprinzatoare-in-mexic-mayasii-au-construit-o-piramida-matrioska-1443555
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...