Subiect la Olimpiada de Română: Denunță-l pe Moromete! Noua Securitate din România (SRI-DNA) îi învață pe copii să fie denunțători!

by “Un subiect dat ieri la faza judeţeană a olimpiadei de limba română i-a blocat pe profesori. Elevilor de la clasa a 12-a din judeţul Prahova li s-a cerut să conceapă un denunț după un fragment din romanul Moromeţii, potrivit Antena3. Subiectul făcut de Ministerul Educaţiei suna astfel: „Imaginează-ți că […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Un subiect dat ieri la faza judeţeană a olimpiadei de limba română i-a blocat pe profesori. Elevilor de la clasa a 12-a din judeţul Prahova li s-a cerut să conceapă un denunț după un fragment din romanul Moromeţii, potrivit Antena3.

Subiectul făcut de Ministerul Educaţiei suna astfel: „Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”.


Subiectul a fost cotat cu 30 de puncte din cele 120 ale întregii lucrări. Cea mai bună teză se va califica în etapa națională.

„(…) Îmi este dificil pe moment să vă dau un răspuns. Nu sunt profesor de limba română (…). Subiectele se fac la nivelul inspectoratelor județene. Noi avem în cadrul ministerului Cercul național de evaluare și examinare care se ocupă de toate concursurile, olimpiadele, inclusiv bacalaureatul. Mâine dimineață, la prima oră, voi face o analiză a acestei situații și vă voi da toate informațiile necesare. În funcție de această analiză, concursul poate fi anulat, să se țină altul. Nu este normal ca un asemenea subiect, la un asemenea nivel, să fie pus în discuție. Cred că elevii au lucruri mai interesante la care să se gândească, mai ales la un concurs de acest gen.”, a declarat Pavel Năstase, într-o intervenție telefonică la Antena3.”[1]


“Ministerul Educatiei: Subiectul de olimpiada privind calitatea de element dusmanos al lui Moromete a fost realizat conform programei, dar formularea a fost inadecvata, iar relevanta este discutabila

Subiectul dat la olimpiada de limba romana in care elevii trebuiau sa-l denunte pe “elementul dusmanos” Ilie Moromete a fost realizat conform cu programa, dar formularea a fost inadecvata si are o relevanta discutabila, afirma Ministerul Educatiei.

Precizarile MEN:

“Ministerul Educatiei Nationale a analizat situatia generata de elaborarea /formularea unui subiect primit spre rezolvare de elevii din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj si Prahova, participanti la faza judeteana a Olimpiadei de Limba si literatura romana pentru clasa a XII-a. Precizam faptul ca subiectele aferente acestei etape de concurs au fost elaborate de un grup de lucru constituit la nivelul celor trei judete amintite anterior.

Astfel, desi subiectul a fost construit pornind de la prevederile Regulamentului specific privind organizarea si desfasurarea Olimpiadei de Limba si literatura romana (clasele IX-XII), si in raport cu programele scolare pentru Limba si literatura romana (clasele IX – XII), in vigoare la aceasta data, la nivelul competentelor, a continuturilor si a atitudinilor, Ministerul Educatiei Nationale considera ca formularea acestuia a fost inadecvata. De asemenea, relevanta unui astfel de item pentru cunostintele si creativitatea elevilor poate fi discutabila.

Prin urmare, pentru a preintampina situatii de acest gen, Ministerul Educatiei a decis ca, incepand cu anul scolar 2017-2018, subiectele pentru etapele judetene sa fie elaborate de specialistii din grupurile de lucru din Ministerul Educatiei.

Masura are ca obiectiv atat evitarea unor formulari nefericite, cat si asigurarea unei abordari unitare cu privire la conceperea subiectelor pentru olimpiade si concursuri scolare, precum si la selectia elevilor. Masura va fi aplicata din anul scolar urmator, intrucat trebuie modificate regulamentele specifice ale unor olimpiade si concursuri scolare, lucru care nu se poate realiza in acest moment, avand in vedere ca acestea sunt in desfasurare.

De asemenea, Ministerul Educatiei Nationale face apel la toate cadrele didactice implicate in elaborarea de subiecte pentru orice tip de evaluare (teste de evaluare, lucrari scrise semestriale, concursuri, examene etc.) sa respecte programa in vigoare si sa adapteze cerintele la specificul varstei, pentru a evita aparitia unor situatii care lasa loc unor interpretari fara legatura cu mediul scolar.”

Elevii participanti la Olimpiada la Limba Romana in judetul Prahova au avut de rezolvat un subiect in care sa-si imagineze ca sunt personajul ce colecteaza taxele de la taranii din romanul “Morometii” si sa redacteze un referat (raport scris) adresat conducerii de partid prin care denunta “calitatea de element dusmanos a lui Ilie Moromete”.”[2]

Noua Securitate din Romania (DNA-SRI) ii invata pe copii cum sa devina denuntatori. Este foarte grav! Un astfel de subiect este specific regimurilor totalitare, iar Romania se indreapta catre o dictatura. Noua Securitate din Romania (DNA-SRI) a fost creata si este sustinuta de catre globalistii SUA-UE-Soros.

SURSE

  1. http://www.stiripesurse.ro/halucinant-cum-sa-scriem-un-denun-subiect-de-olimpiada-reac-ia-ministrului-educa-iei_1182118.html
  2. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21635140-ministerul-educatiei-subiectul-olimpiada-privind-calitatea-element-dusmanos-lui-moromete-fost-realizat-conform-programei-dar-formularea-fost-inadecvata-iar-relevanta-este-discutabila.htm
  3. Foto: Internet
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro