Sud-coreenii manifestează împotriva lui Donald Trump și în favoarea păcii

Distribuie!by “Mii de sud-coreeni au manifestat duminică la Seul în favoarea păcii și în semn de protest împotriva apropiatei vizite a președintelui american Donald Trump, relatează AFP. Liderul de la Casa Albă este așteptat marți pentru o vizită de două zile în Coreea de Sud, în cadrul turneului pe care […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Mii de sud-coreeni au manifestat duminică la Seul în favoarea păcii și în semn de protest împotriva apropiatei vizite a președintelui american Donald Trump, relatează AFP.

Liderul de la Casa Albă este așteptat marți pentru o vizită de două zile în Coreea de Sud, în cadrul turneului pe care îl întreprinde în Asia, a cărui agendă este dominată de eforturile nucleare nord-coreene.


“Suntem împotriva războiului! Trebuie negociată pacea!” — au scandat manifestanții care au mărșăluit prin centrul capitalei sud-coreene.

“Trump și Kim (Jong-un, liderul nord-coreean) se folosesc de criza militară pentru propriile lor interese politice, în timp ce noi, sud-coreenii, tremurăm de frică”, a declarat una dintre manifestante. “Suntem îngrijorați de consecințele retoricii ostile a lui Trump, care pare să incite la război”.


Organizatorii au estimat numărul participanților la acest marș la circa 5000.

În paralel, militanți conservatori au organizat un marș tot în capitală pentru a-i ura bun-venit liderului de la Casa Albă și cerând desfășurarea de arme nucleare tactice americane în Coreea de Sud.

În capitala sud-coreeană au fost luate importante măsuri de securitate cu ocazia vizitei președintelui american de la 7-8 noiembrie. Trump va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean Moon Jae-in, pe care în trecut l-a acuzat de ‘politică de conciliere’ față de Coreea de Nord, care se dotează cu arme nucleare, și va vizita o bază militară americană.

În perspectiva vizitei, organizatorii au depus cereri de autorizare pentru circa 50 de manifestații peste tot în Seul. Însă poliția a respins cea mai mare parte a cererilor ce vizau reuniuni în apropiere de Casa Albă, președinția sud-coreeană, invocând rațiuni de securitate.

Coreea de Sud, important aliat al Washingtonului, găzduiește pe teritoriul său 28.500 de soldați americani. Însă numeroși opozanți sud-coreeni văd în Trump un ‘războinic’, estimând că excesul său de atacuri verbale la adresa Phenianului nu face decât să agraveze tensiunile.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Toth, editor online: Ada Vîlceanu)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/05/sud-coreenii-manifesteaza-impotriva-lui-donald-trump-si-in-favoarea-pacii-12-47-32
  2. Foto: Ahn Youngjoon/AP

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Etichete:

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro