Summit G7 la Taormina, în Sicilia – planul pentru Noua Ordine Mondială! Proteste împotriva Noii Ordini Mondiale!

Distribuie!

„Liderii G7 vor încerca să afişeze, vineri şi sâmbătă, la Taormina, în Sicilia, un front unit împotriva terorismului, dar nu pot să facă acelaşi lucru în privinţa modificărilor climatice sau comerţului internaţional, relatează AFP. „Nu va fi o discuţie uşoară“, a avertizat joi, la Bruxelles, în marja summitului NATO, şeful Guvernului italian Paolo Gentiloni, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia G7.

El a promis să facă totul pentru a apropia punctelele de vedere dintre liderii G7 şi să facă din această nouă întâlnire a celor mai bogate şapte ţări din lume „o reuniune utilă“. Iar după atentatul sângeros de la Manchester, în Marea Britanie, soldat cu 22 de morţi şi 116 răniţi, inclusiv numeroşi copii, G7 urmează să-şi reafirme cu uşurinţă angajamentul şi hotărârea în lupta împotriva terorismului.


Iar aceasta în pofida tensiunilor recente între Marea Britanie şi Statele Unite, în urma divulgării în presa americană a unor informaţii cu privire la ancheta asupra atentatului de la Manchester. Premierul britanic Theresa May, care se va întoarce încă de vineri la Londra, urmează să ia cuvântul în faţa omologilor săi, pentru a le spune că este mai important ca niciodată să nu lase garda jos.

Ea intenţionează să pledeze pentru ca marile multinaţionale ale internetului să facă mai mult pentru a elimina tezele cele mai radicale din conţinuturile lor. „Războiul se deplasează din câmpul de luptă pe internet“, a declarat pentru AFP un oficial britanic de rang înalt, înainte de începerea lucrărilor summitului G7.


Încălzirea globală, subiect deschis

Preşedinţia italiană urmează să propună spre adoptare o declaraţie comună a G7 cu privire la lupta împotriva terorismului, una dintre temele care vor fi evocate în prima sesiune de lucru vineri dimineaţa. Lucrurile se anunţă mai delicate în discuţiile ulterioare cu privire la modificările climatice sau comerţul internaţional. Încălzirea globală, asupra căruia preşedintele american Donald Trump refuză în continuare să se pronunţe, „va fi cel mai complicat“ subiect, a avertizat miercuri anturajul preşedintelui francez Emmmanuel Macron. Nimic nu sugerează că liderii G7 vor ajunge la o înţelegere cu privire la acest subiect crucial. Abordarea rămâne „deschisă“, însă „nu se va face nimic care să dea impresia că şase ţări fac ceva împotriva celei de a şaptea, este un proces deschis“, afirmau săptămâna aceasta surse diplomatice italiene. Ori Donald Trump a anunţat clar că nu intenţionează să-şi dezvăluie cărţile în Sicilia, în pofida faptului că a promis, după ce a fost învestit, că va clarifica poziţia americană înaintea acestei reuniuni G7. Acest lucru nu va împiedica anumite ţări, ca Italia, Franţa sau Germania, să sublinieze importanţa Acordului de la Paris în lupta împotriva modificărilor climatice. Întreaga diplomaţie europeană încearcă să „împingă în aceeaşi direcţie“ Statele Unite pe tema încălzirii globale, potrivit preşedinţiei franceze. Cancelarul german Angela Merkel a amintit, de asemenea, săptămâna aceasta, cât este de ataşată de respectarea acestui acord vizând să reducă emisiile de gaze cu efect de seră. „Încerc în continuare să-i conving pe sceptici“, a spus ea marţi. Declaraţia finală a G7 este, aşadar, în stadiul de schiţă cu privire la acest punct, iar „Sherpa“, consilierii delegaţiilor, continuau în ajunul reuniunii să o redacteze, potrivit unor surse diplomatice italiene.

Dezacorduri între Franţa şi Statele Unite asupra comerţului internaţional

Alt subiect de disensiuni este comerţul internaţional şi rolul de arbitru al OMC, în care Statele Unite vor să-şi revizuiască poziţia, iar Parisul doreşte acordul „cel mai ambiţios posibil cu privire la apărarea sistemului multilateral“.

Preşedinţia italiană a G7 doreşte, de asemenea, să pună un accent asupra Africii, apropiată geopolitic de Taormina, şi a invitat sâmbătă, în Sicilia, lideri din cinci ţări africane – Tunisia, Niger, Nigeria, Kenya şi Etiopia. Roma şi-a exprimat totodată dorinţa ca liderii G7 să convină asupra unei declaraţii comune cu privire la migraţie, însă a renunţat până la urmă, limitându-se la câteva rânduri în legătură cu acest subiect în comunicatul final, potrivit unor surse.

Acest text va fi de altfel mult mai scurt decât declaraţiile publicate la summiturile precedente, a avertizat preşedinţia italiană. Cu ocazia acestui eveniment, Taormina s-a transformat într-o adevărată fortăreaţă. Drone, camere de supraveghere şi echipaje de intervenţie sunt vizibile la tot pasul, în timp ce trăgătorii de elită s-au poziţionat în toată localitatea.”[1]

„Proteste violente după summitul G7 din Sicilia

Câteva sute de manifestanţi antiglobalizare au protestat sâmbătă după-amiază, sub înaltă securitate, la Giardini-Naxos, la poalele dealului Taormina din Sicilia, unde s-a încheiat summitul G7, relatează AFP. Russia Today afirmă că protestul a degenerat în violenţe. « Împotriva patronilor lumii, care impun şomajul, sărăcia şi mizeria”, scris pe un banner, în timp ce manifestanţii îşi exprimau diferitele revendicări. “Ne aflăm aici pentru a contesta G7, ce reprezintă o lipsă de respect căreia îi cad victime femeile din toată lumea”, a declarat Donatella Anello, membră a unei grupări feministe ce denunţă reducerile bugetare impuse de preşedintele american Donald Trump pentru organizaţiile care apără avorturile în ţările din lumea a treia.

“Ne aflăm aici pentru a le spune mai-marilor lumii că problemele societăţii noastre nu sunt legate de migranţi, ci de faptul că li se permite acestor oameni să intre”, a spus Ivan Santangelo, purtător de cuvânt al unui grup de studenţi de la Napoli. Oraşul a părut părăsit pe parcursul marşului: străzi goale, magazine închise, vitrine protejate cu plăci de lemn…Numeroase de maşini de poliţie au păzit străzile adiacente pentru a se asigura că manifestanţii nu se abat de la traseul stabilit, pe malul mării, împânzită de nave militare. Potrivit RT, un grup de manifestanţi a ieşit la un moment dat din coloană şi s-a apropiat de un punct de control al poliţiei, scandând “Sicilia nu se teme”.

Ei au atacat forţele de ordine, care i-au dispersat cu gaze lacrimogene. Locuitorii din comuna Giardini-Naxos, forţele de ordine şi organizatorii s-au temut că printre protestatarii paşnici s-au infiltrat şi huligani, ca în trecut. La summitul G8 din Liguria, din iulie 2001, s-au înregistrat trei zile de revolte, soldate cu moartea unui manifestant, Carlo Giulian, cu zeci de răniţi şi cu numeroase pagube.”[2]

Acum, exista G7, dupa ce Rusia a parasit G8. Rusia a tradat Noua Ordine Mondiala. Summitul G7 este asemenea unei intalniri a Grupului Bilderberg, doar ca liderii G7 sunt controlati de catre Bilderberg. In cadrul acestor discutii se fac planuri pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale. Iluminatii sunt disperati ca planul globalizarii nu functioneaza asa cum si-au dorit si ca oamenii se impotrivesc Guvernului Mondial.

SURSE

  1. http://adevarul.ro/international/in-lume/summit-g7-taormina-ce-i-apropie-ce-i-desparte-liderii-lumii-1_5927dd7d5ab6550cb8766d03/index.html
  2. http://adevarul.ro/international/europa/proteste-violente-summitul-g7-sicilia-1_5929ad3c5ab6550cb88200fa/index.html
  3. Foto: EPA

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...