Sunete produse în timpul aurorelor boreale

Distribuie!

„Sunete stranii s-au produs in timpul aparitiei aurorelor boreale la doar 70 de metri deasupra solului, iar acest fenomen ciudat a fost confirmat de oamenii de stiinta. Particulele incarcate energetic, care genereaza o feerie de lumini pe cer, sunt capabile sa provoace si niste sunete misterioase in atmosfera Pamantului.

Rezultatele cercetatorilor justifica marturisirile martorilor care descriau faptul ca exista sunete asociate aurorelor boreale, informeaza The Christian Science Monitor.


„In trecut, cercetatorii au crezut ca aurora boreala era prea departe pentru ca oamenii sa auda sunetele pe care le genereaza”, a spus Unto Laine, de la Universitatea Aalto din Finlanda.

„Acest lucru este adevarat. Cercetarea noastra arata ca sursa acestor sunete, care sunt asociate cu aurora boreala, este probabil cauzata de particulele energetice provenite de la Soare si care creeaza luminile de pe cer.


Aceste particule sau turbulentele geomagnetice produse de acestea par a crea un sunet mult mai aproape de sol”, a declarat Laine.

Laine si colegii sai au stabilit locatia zgomotului, folosind trei microfoane montate intr-o zona unde a aparut aurora boreala. Sunetele nu apar la fiecare izbucnire a aurorelor boreale si sunt de obicei scurte si slabe.

Aurorele boreale au captivat astronomii de mii de ani. Acestea se observa atunci cand particulele incarcate care vin de la Soare se ciocnesc cu moleculele din atmosfera Pamantului, generand o stralucire impresionanta.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/ciudat/sunete-misterioase-produse-in-timpul-aurorelor-boreale-video-1178013
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...