Sunetele stabilizează undele cerebrale

Distribuie!

„Robert Monroe este cel care a demarat primul studiu privind efectele sunetelor asupra creierului uman. Astfel, el a creat cantece cu ajutorul unor serii de frecvente suprapuse. Acestea au echilibrat undele cerebrale ale ascultatorilor-voluntari in cadrul cercetarii.”[1]

„Hemi-Sync este un nume de marcă înregistrată al unui proces patentat folosit pentru a crea modele audio cu tonuri binaurale, care sunt comercializate sub forma de CD-uri audio. Interstate Industries Inc., creat de fondatorul Hemi-Sync, Robert Monroe, este proprietarul tehnologiei Hemi-Sync.


Hemi-Sync este prescurtarea de le Hemispheric Synchronization, (ro) Sincronizarea Emisferică, cunoscută de asemenea ca și sincronizarea undelor cerebrale. Monroe a indicat că tehnica sincronizează cele două emisfere ale creierului unei persoane, creând astfel o „răspunsul de urmărire a frecvenței”, concepută pentru a evoca anumite efecte.

Hemi-Sync a fost folosit pentru mai multe scopuri, inclusiv relaxare și inducerea somnului, învățare și de a ajuta memoria, și pe cei cu probleme fizice și psihice ajungându-se la stări modificate de constiință, prin utilizarea sunetului.”[2]


SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/cercetare/10-utilizari-uimitoare-ale-sunetului-1203727
  2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Hemi-Sync
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...