Sunt visele necesare supravieţuirii?

Distribuie!

„Sunt oare visele necesare supravieţuirii noastre? Unii cercetători au ajuns la concluzia că visele sunt cu adevărat foarte importante şi că există la fiecare persoană un ciclu REM (un ciclu al somnului cu vise) necesar bunăstării sale fizice şi sănătăţii mentale.

Alcoolul, drogurile şi somniferele reduc această perioadă (REM), explicând astfel, cel puţin parţial, tulburările mentale ale celor dependenţi de ele. S-a constatat experimental că dacă o persoană adormită este trezită la începutul unei faze REM, de îndată ce ea va readormi, va avea tendinţa să intre direct sau mult mai rapid în faza de vis.


Dacă ea este trezită de fiecare dată, lupta organismului pentru a intra în faza de vis va fi din ce în ce mai înverşunată, dovedind faptul că visul, şi nu somnul, este adevăratul obiectiv. Întreruperea repetată a somnului va conduce la un moment dat la microvise cvasiinstantanee, şi dacă este prelungită prea mult, poate provoca chiar moartea.

Concluzia cercetătorilor este că un individ care nu visează în timpul somnului (din diverse motive) va visa în timpul stării de veghe, având aşa-zisele “vise cu ochii deschişi”.”


Sursa: https://yogaesoteric.net/sunt-visele-necesare-supravietuirii

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...