Surprinzătoarele asemănări dintre Sarmizegetusa Regia și Stonehenge

Distribuie!

„Deja sunt multe probe materiale care dovedesc faptul că anticii sau populațiile neolitice aveau cunoștiințe mult mai avansate decât le place unora să creadă. Este sufiecient să facem trimitere la piramida lui Keops pentru a ne simți umiliți în fața grandorii acestui monument, în fața cunoștiințelor care au stat la baza construirii ei.

Uimirea este vie și atunci când aruncăm o privire la realizările culturilor neolitice de pe teritoriul României. Acum 6.000-7.000 de ani cucutenienii își construiau chiar și case cu etaj, aveau podoabe din aur și realizau o ceramică de o frumusețe deosebită, cu proprietăți execepționale, la fel ca și cei din cultura Gumelnița, care și-o pictau cu aur.


Geto-Dacii, la rândul lor, au dovedit că aveau cunoștiințe avansate de astronomie și medicină, că știau geometrie sacră și că își construiau templele într-o „cheie” secretă.

sarmis-stonehenge-2

Sarmizegetusa Regia, principalul centru spiritual al geto-dacilor, cel din care Deceneu și-a realizat reforma spirituală făcându-i pe daci „superiori cu mintea celorlalte popoare” (Iordanes) ne-a lăsat moștenire multe enigme. Deși istoricii și arheologii mediocri sau cei care sunt plătiți să se îndoiască de orice, pretind că nu este nimic special aici, crecetările multidisciplinare ale altor cercetători pun în evidență realități surprinzătoare.”[1][2]


SURSE

  1. http://adevaruldespredaci.ro/2016/05/29/surprinzatoarele-asemanari-dintre-sarmizegetusa-regia-si-stonehenge-ce-secrete-ascund/
  2. Daniel Roxin

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...