Sute de decese cauzate de arme chimice, în urma bombardamentelor SUA

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Bombardamentele coaliției internaționale conduse de SUA în Siria au provocat sute de morți în urma pulverizării armelor chimice

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Aviața coaliției internaționale conduse de SUA au bombardat un depozit de arme chimice a organizației teroriste Statul Islamic din provincia Deir ez-Zor. În urma pulverizării substanțelor toxice au decedat sute de rebeli, dar și localnici, a anunțat Statul Major al Siriei.


Potrivit militarilor, bombardamentul a fost efectuat niercuri, între orele 17:30-17:50, ora locală. „La locul atacului s-a format un nor alb, apoi unul galben, ceea ce indică prezența unei cantități mari a substanțelor toxice. Incendiul a durat până la ora 22:30”, citează RIA Novosti un comunicat de presă al oficialilor militari din Siria.

Potrivit sursei citate, numărul mare de morți demonstrează existența armelor chimice în dotarea teroriștilor, care pot fi folosite drept armă de distrugere în masă. În același timp, militarii sirieni subliniază încă odată faptul că Damasc nu dispune de arme chimice. Pe 4 aprilie opoziția siriană a declarat că 80 de persoane au decedat, iar 200 au fost afectate grav de atacul cu armele chimice în provincia Idlib.


Statele occidentale au învinuit guvernul de la Damasc de utilizarea armelor chimice, fără a aduce dovezi care ar demonstra acest fapt. Incidentul legat de utilizarea armelor chimice în Idlib a servit drept pretext pentru un atac al SUA asupra bazei aeriene Shayrat.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20170413/12147378/sute-morti-sua-arme-chimice.html
  2. Foto: ro.sputnik.md

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...