Svastică pe ceramica geto-dacică de acum 2.000 de ani

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cunoscut în special din imagini asociate nazismului, simbolul solar al roții în mișcare, numit în perioada modernă SVASTICĂ, are o poveste fascinantă: îl găsim acum 7.500 de ani pe teritoriul României – în cultura Turdaș Vinca din care fac parte și Tăblițele de la Tărtăria, pe ceramica cucuteniană de acum 6.000-7.000 de ani, la geto-daci, acum 2.000 de ani sau mai mult, pe mormântul uneia dintre soțiile lui Ștefan cel Mare, pe coroana reginei Maria a României, dar și în modelele de pe costumele populare românești…

Plecat astă vară pe teren, pentru a realiza o serie de filmări, am descoperit, cu surprindere și bucurie, două vase ceramice geto-dacice care conțin acest simbol solar, în muzeul de istorie al orașului Drăgănești-Olt. Și cum nu puteam rata un astfel de moment, acestea au fost filmate și fotografiate, iar astăzi vi le arăt, pentru că merită.


CERAMICA-DACICA-DRAGANESTI-2

Cu această ocazie, vă invit să vedeți sau să revedeți și un fragment din filmul documentar FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI, în care este prezentată, pe scurt, o istorie a evoluției svasticii pe teritoriul României dar și în restul lumii.

Daniel Roxin


SURSE

  1. http://adevaruldespredaci.ro/svastica-pe-ceramica-geto-dacica-de-acum-2-000-de-ani-galerie-foto/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...