Svastica – un simbol arian al păcii, vechi de 12.000 de ani

Distribuie!
La origini, swastica[1] a fost un simbol universal şi profund spiritual, ce reprezenta norocul și belșugul. Vechi de peste 12.000 de ani, el a fost descoperit în aproape toate civiliaţiile de pe glob: pe continentul american, în Peru, în Orient (zona pe care acum se află Israelul), în Scandinavia, în Tibet, în India, în Grecia şi chiar pe continentul african, în Ghana.
Swastica a căpătat o altă conotaţie pentru civilizaţia modernă în anul 1917, odată cu venirea la putere în Rusia a regimului bolşevic. Incredibil pentru nişte oameni care ideologic afirmau că sunt atei: până în 1920, uniformele Armatei Roşii, cu toate crimele şi genocidurile ei, purtau însemnul swasticii.
Mai târziu, regimul bolşevic şi-a schimbat numele în Partidul Comunist şi a format Uniunea Sovietică. În anul 1921, simbolul a fost preluat de Partidul Nazist, sau Partidul Muncitoresc Naţional-Socialist German, aşa cum era numit în primii ani de la înfiinţare, într-o încercare superficială de a corela ideea de putere şi puritate a simbolului cu „rasa ariană”.

Istoria zvasticii – un simbol arian al păcii folosit prima dată de către comunisti, iar apoi de către nazisti

Zvastica (sau crucea de foc), care in timpurile stravechi era un simbol al fericirii si norocului, este cel mai complex si mai raspandit dintre toate simbolurile magice stravechi. Cea mai veche aparitie a sa este in Sumer, dupa cum scrie si Carl G. Liungman in cartea sa, „Tanketecken”[2].


„Zvastica” este un cuvant sanscrit care inseamna „aducator de noroc”. El apare ca o mandala (simbol ce serveste ca instrument al contemplatiei) in multe traditii orientale. In Europa (de la Marea Mediterana pana la Oceanul Arctic) insemna, de asemenea, fertilitate si renastere, ca si in Sumer sau in vechiul Egipt, unde a fost inlocuit, totusi, de crucea lui Osiris sau de crucea Ankh, o cruce cu varful in forma de cerc sau o bucla ovala.

istoria svasticii

S-au gasit svastici gravate pe un vechi sarcofag din Palestina. Semnul este cunoscut, de asemenea, si in culturile arabe din timpurile stravechi. Zvastica este un simbol al celui mai mare zeu, Soarele. In Japonia, ea reprezinta bunastarea si o viata lunga. Ea a devenit, de asemenea, un semn sfant in budism si jainism.


Este folosita de adoratorii lui Vishu, iar la amerindieni, pentru care reprezenta cercul vietii, zvastica il proteja pe purtator de energiile negative. In Grecia antica era considerata a fi crucea gammata gammadion, alcatuita din patru litere (gamma).

Simbolul apare, de asemenea, atunci cand sunt incrucisate doua spire curbate. O cruce care se roteste in jurul propriului sau centru simbolizeaza miscarea eterna a Universului. Si primii crestini foloseau acest simbol, ca o cruce de foc.

Zvastica a fost descoperita in catacombele Romei ca un simbol pentru Cristos, ca sursa a puterii in lume. In Scandinavia, svastica era cunoscuta ca fiind ciocanul lui Thor. In Romania, a fost descoperita o svastica veche de 12.000 de ani, fiind considerata cea mai veche la ora actuala din lume.

Musulmanii priveau acest simbol ca semnificand cele patru puncte cardinale: Descoperitorul (vest), Martea (sud), Predicatorul (est), Viata (nord), dar sicele patru anotimpuri, guvernate de ingeri.

Exista doua tipuri de zvastica, reprezentand masculinul si femininul, Soarele si Luna. Faptul ca zvastica inversata este feminina este sugerat de imaginile lui Artemis si Astarte, care o poarta in regiunea genitala. In China, cele doua versiuni sunt folosite pentru a semnifica fortele yang si yin (masculin/feminin).

Zvastica arata cele patru puncte cardinale ale zodiacului, cele patru elemente etc. In anumite locuri din China, zvastica era folosita pentru a creste energia talismanelor „feminine”. In general, era un semn pozitiv, fiind, de asemenea, si semnul japonez pentru numarul magic 10.000 (100 x 100).

O confuzie legata de cele doua svastici se reflecta in intrebarea: care dintre cele doua variante este incarcata „mai” pozitiv ? In Japonia medievala, zvastica inversata (manji) era folosita ca un talisman impotriva fortelor raului. Zvastica inversata inseamna „binecuvantare”.

In India, zvastica era considerata un simbol al ghinionului si al suferintei. Zvastica inversata glorifica noaptea, moartea si distrugerea. Era, de asemenea, un simbol al lui Kali, zeita Mortii, ingloband partea intunecata a vietii. Zvastica inversata este pictata in sala de bal a palatului regal Fontainebleau din Franta.

Zvasticile unite simbolizeaza insondabilul si infinitatea divina. Legal de lovitura de stat din februarie 1917, puterile intunecate ale francmasoneriei si sionistilor, care se infiltrasera in guvernul rus pregatind rasturnarea tarului, au inceput sa foloseasca zvastica masonica, usor camuflata in bancnotele de 250 de ruble.

Liderii evrei, care au instaurat comunismul in Rusia, au hotarat sa foloseasca proprietatile magice ale zvasticii masculine. Acest simbol apare si in francmasonerie, dupa spusele francmasonului, Marcel Valmy in cartea sa, „Die Freimaurer”[3].

Asadar, primul simbol bolsevic a fost zvastica, redata pe uniformele Armatei Rosii si pe bancnota de 250 de ruble pana in 1922, dupa cum scrie Akim Arutiunov in cartea sa, „Dosarul necenzurat al lui Lenin”[4]. Zvastica se afla, de asemenea, pe bancnotele comuniste de 1000, 5000 si 10.000 de ruble.

In cartea „Istoria poporului rus in anii ’90”, Oleg Platonov scria:

„Simbolul bolsevic principal era zvastica, pe care autoritatile intentionau sa o utilizeze ca simbol pe blazonul national.”[5]

Folosind acest simbol, Armata Rosie a omorat aproape 20 de milioane de oameni. Trebuie sa subliniem ca in comparatie cu criminalii comunisti, Hitler si acolitii sai au fost niste bieti amatori. Pe cand era copil, Hitler a fost influenta de zvastica pagana, care avea legaturi cu istoria Germaniei si care aparuse pe un blazon al unei manastiri din Dambach, unde el canta in corul de baieti.

In 1917, Uniunea Sovietica s-a gandit sa foloseasca acest simbol pe uniformele soldatilor. Oricum, Hitler era impresionat de zvastica comunista inversata, cu unghiuri drepte si a inceput sa o utilizeze ca simbol nazist incepand cu 20 mai 1920.

Dentistul Friedrich Krohn, care facea parte din conducerea partidului (si era, de asemenea, membru al Societatii Germanenorden), sugerase folosirea zvasticii inversate, care era o imagine a sanatatii si ar di adus echilibru si succes organizatiei de barbati. Ea apare in budism ca un simbol al invataturilor ezoterice ale lui Buddha, roata vietii.

Dar Hitler a insistat sa se foloseasca zvastica masculina. In budism, zvastica feminina yin este folosita pentru a atinge echilibrul spiritual. Societatea Thule-Gesellchaft era totusi mai interesata in folosirea zvasticii masculine. In cadrul acesteia se tineau sedinte secrete si erau condamnati la moarte oamenii.

Dar, in mod fatidic, zvastica nu functiona in mainile acestor oameni. Ea reducea aura luptatorilor de sex masculin. Liderii nazisti si-au luat totusi masuri magice pentru propria lor siguranta – producand energie, dar fara a o acumula. De aceea, pentru nazisti, acest simbol magic a consumat energie, dar nu a reinoit-o („Kraft durch Freude” – Forta prin bucurie).

Nazistii priveau zvastica drept simbol al renasterii nationale. In 1935, zvastica, in culorile germane initiale (rosu, negru si alb), a devenit steagul oficial al Germaniei, care fusese scos din uz de catre francmasoni in 1848.

In anii 1920, o parte din industria alimentara americana, caer simpatiza cu tendintele nationaliste din Europa, a inceput sa foloseasca zvastica pe produsele lor (cereale pentru micul dejun, Coca-Cola, bautura acidulata a Unchiului Sam).

Cand Hitler vorbea in public, el avea capacitatea de a vraji audienta aidoma unui hipnotizatora. Cand audienta ridica mana dreapta in semn de salut (salutul roman – Sieg Heil – victorie), liderul primea cu mana lui stanga, energia pe care ei o trimiteau, acesta fiind un gest magic.

In iulie 1926, Hitler se afla in masina sa la un congres al partidului in Weimar, Thuringen, unde i se daduse promisiunea sa vorbeasca, si pe masura ce multimea de 5.000 de oameni trece pe langa el, el ii saluta pe toti, pentru prima data, cu mana sa dreapta intinsa.

Zilele Partidului din 1937 de la Nuremberg au fost o etalare a splendida a unei magii ritualice: fanfare, marsuri, miscari ritmice, salutul mantric magic („Heil und Sieg” – Noroc bun! a fost folosit ca, „Sieg Heil”), uniforme frumoase, procesiuni cu torte in forma de zvastica, raze puternice de lumina si, mai presus de toate, discursurile incendiare ale lui Hitler.

In Roma antica, salutul era „Ave!”. Loja masonica Ordinul Hermetic „Golden Dawn” (Zorii Aurii sau Aurora Aurie) saluta „Heil”, dupa cum scrie pe larg Anton Pervusin in cartea sa, „Secretele oculte ale SS si NKDV”[6]. Nazistii au preluat ritualurile si le-au modificat.

Biroul nazist pentru ocultism este inchis la scurt timp dupa ce Hitler preia puterea. In 1934, toate activitatile profetice, cercetarile de magie si literatura ezoterica sunt interzise in mod oficial sau declarate prostii in afara cercului puterii. Palatul Ocultismului din Berlin este inchis.

Astrologul Jorg Lanz Lin von Liebenfels este impiedicat sa-si mai publice lucrarile, desi el era un prieten din tinerete al lui Hitler. Cunoasterea oculta era considerata nepotrivita pentru mase, caci acestea nu erau pregatite pentru a umbla cu astfel de forte.

Francezii Jacques Bergier si Louis Pauwel au relatat in cartea lor, „Zorii Magicienilor: Realitatea Fantastica”[7] (n.tr. „The Dawn of Magicians: The Fantastic Reality”) ca pana in 1943 nazistii au trimis expeditii in Tibet. O astfel de expeditie porneste spre Tibet in primavara anului 1940.

In acel an, Himmler il trimite acolo pe Otto Reinz, care avea tata german si mama din Buriatia, o zona budista din Uniunea Sovietica. Telul calatoriei sale era manastirea Protejata Cerului. Nazistii voiau un desen detaliat al plasarii cladirilor manastirii, deoarece stiau ca acestea erau plasate in conformitate cu principiile mandalice.

Mandala inseamna curgerea neintrerupta a energiei intre centru si diferite unitati, care au fost create de centru. Toate cladirile plasate pe o spirala in forma de inima erau cu fata spre nord. Cartierul general al lui Hitler, Wolfschanze (fortareata lupului) din estul Prusiei, era conceput si construit ca o copie aproape exacta a manastirii tibetane (de altfel Adolf inseamna „lup nobil”).

Totusi, unele dintre cladiri nu corespundeau planului originar tibetan. Otto Reinz a considerat acest lucru un punct slab al sistemului. Una dintre aceste cladiri avea o structura de lemn, unde la 20 iulie 1944, explodeaza o bomba. Buncarul Fuhrerului, cat si casa Bormann era inconjurate de o alee in forma de inima. Cu toate eforturile lor intense, aliatii nu au reusit niciodata sa descopere acest loc in afara Rastenburg-ului.

Tibetul a fost, de asemenea, la originea numeroaselor modele de camuflaj incarcate magic si folosite de nazisti pentru uniformele lor. Existau peste 400 de modele diferite. Unele dintre acestea au fost adoptate si de alte natiuni (americanii, de exemplu, au furat unul dintre modele, numindu-l „camuflaj de padure”).

Incepand cu anul 1980, Bundeswehr (fortele armate) folosesc modelele de camuflaj ale unitatilor de lupta SS pentru uniforme, costume de lupta si in aviatia militara. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Iluminatii priveau Tibetul ca pe o amenintare serioasa in indeplinirea scopurilor lor malefice, care sunt Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial.

Acesta este motivul pentru care comunistii chinezi au atacat in forta Tibetul la 7 octombrie 1950. China a fost folosita pentru a distruge Tibetul, care avea si are acces la secretele naturii, istoriei si ale Universului. Comunistii chinezi au lasat toate manastirile in ruine si au ucis, si torturat, foarte multi lama initiati.

In timpul procesului de la Nuremberg, nu s-a facut nicio referire la ocultismul practicat de nazisti, deoarece chiar si regimurile victorioase ale Uniunii Sovietice, Europei de Vest si Statelor Unite ale Americii aveau propriul lor ocultism, alcatuit din ritualuri de magie neagra.

In 1961 a fost publicata la Munchen „The Secret Book”[8] (n.tr. „Cartea Secretelor”), despre care se spune ca ar fi dictat-o Hitler, in 1926, dar a carei publicare fusese interzisa.

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8641
  2. Juri Lina – „Ahitectii Inselaciunii”.
  3. Carl G. Liungman in cartea sa, „Tanketecken”.
  4. Marcel Valmy in cartea sa, „Die Freimaurer”.
  5. Akim Arutiunov in cartea sa, „Dosarul necenzurat al lui Lenin”.
  6. „Istoria poporului rus in anii ’90”, Oleg Platonov
  7. Anton Pervusin in cartea sa, „Secretele oculte ale SS si NKDV”.
  8. Jacques Bergier si Louis Pauwel au relatat in cartea lor, „Zorii Magicienilor: Realitatea Fantastica” (n.tr. „The Dawn of Magicians: The Fantastic Reality”).
  9. In 1961 a fost publicata la Munchen „The Secret Book” (n.tr. „Cartea Secretelor”).

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...