Tăblițele misterioase din Gura Luncii

Distribuie!

„Un grup de arheologi romani a descoperit in 1961 la Tartaria, langa Alba Iulia niste tablete din lut nears, alaturi de trupul unui barbat care se pare ca fusese saman sau vrajitor.

Tablitele erau parte a unui sirag de bijuterii din piatra inscriptionata cu semne cuneiforme, ca un fel de rune (pietre cu inscriptii magice folosite de anumite civilizatii stravechi in ceremonii si vraji).


Socul cercetatorilor a venit atunci cand au datat cu carbon radioactiv placutele din lut. Tablitele cu inscriptii misterioase nu erau din anul 2.700 i.Hr, ci de mult mai demult, din anul 5.500 i.Hr.

1-tartaria-tablets-spoza

Astfel, tablitele din Alba Iulia ar fi cele mai vechi scrieri din lume, inainte de cele sumeriene sau scrierea minoica din Creta.”[1]


SURSE

  1. http://cultural.bzi.ro/tablitele-misterioase-din-gura-luncii-1801
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...