Tehnicile de exploatare a fricilor și temerilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Tacticile de inspaimantare (Scare Tactics, in limba engleza) sunt acele tehnici care permit obtinerea unui raspuns favorabil de la cineva (persoane particulare, grupuri de indivizi sau chiar o intreaga societate) prin intermediul constrângerii, exploatand temerile acestuia.

Aceste tactici nu sunt amenintari directe ci sunt, daca vreti, concluzii fortate. În loc sa ameninte o persoana cu anumite consecinte negative, tacticile bazate pe exploatarea fricii evidentiaza (potentialele) rezultate negative la extrem, în timp ce sugereaza doar cauzalitatea.


Publicul sau persoana in cauza va folosi apoi propria logica pentru a trage concluziile, evident, negative (“valeu, daca nu raspundem favorabil atunci iata ce grozavie se va intampla”). Acest lucru este foarte periculos, pentru ca oamenii se incred, de multe ori, in propria lor logica gresita – pentru ca simtim ca putem avea încredere în propriile noastre decizii (pur si simplu pentru ca ele ne apartin).

Aceste tehnici au insa rezultate in viata reala, si inca in foarte multe cazuri, poate pentru ca, in general, oamenilor le este mai usor sa isi imagineze detaliile sângeroase ale consecintelor teribile prezentate decât sa rationeze in ceea ce priveste potentialul real al amenintarii extreme care le este prezentata (“bine, bine, dar este oare o asemenea catastrofa extraordinara cu adevarat posibila?).


Insasi esenta demagogiei este aceea de a reduce problemele complicate la amenintari sau de a exagera un posibil pericol cu mult dincolo de probabilitatea sa (statistica) de producere (un fel de poveste a drobului de sare, amplificata irational). Astfel de tactici pot fi, de asemenea, folosite – intr-un mod cu totul lipsit de onestitate – pentru exagera temeri existente (si, uneori, legitime) pana la stadiul de panica in toata regula.

Posibilitatea unui razboi nuclear in plin razboi rece cu rusii, în anii ’50, a determinat milioane de americani sa cheltuiasca peste 20.000 de dolari pentru un adapost nuclear personal, in curte, in care ar fi putut “supravietui” unui razboi nuclear (si eventual si lungii ierni nucleare care ar fi urmat 🙂). Ca banii ar fi putut avea o utilizare mai buna si imediata pentru a ajuta familia credem ca este evident pentru toata lumea, chiar daca noi nu suntem americani (cheltuieli medicale, de scolarizare sau orice altceva in acest sens).

Sau, ca exemplu ceva mai recent, panica fabricata de OMS (si propagata cu mare zel si la noi) in ceea ce priveste noile gripe: aviara, N1H1 etc…cand, pe de o parte, se vehiculau in mod irational si alarmist cifre de zeci si zeci de milioane de potentiale decese la nivel global in timp ce, pe de alta parte, se oferea solutia comoda, ieftina si rapida a vaccinului – solutie atat de draga, ne aducem aminte, domnului Streinu Cercel.

De altfel, aceasta este miza politicilor fricii: conditionarea oamenilor pentru a ii determina sa accepte solutiile “comode” ale renuntarii la libertatile civile si la propriul discernamant pentru a tari in societati orwelliene in care codul moral e rasturnat: pacea se obtine prin razboi, libertatea prin instaurarea regimului politienesc al supravegherii neincetate, iar securitatea oamenilor se asigura prin torturarea experimentala a suspectilor.”

Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/al-qaeda-tortura-politicile-fricii-documentare-video

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Crearea sistemului petrodolar
SUA au aruncat "Mama tuturor bombelor" în Afganistan, prima dată în istorie
Pacienții non-COVID, victimele luptei împotriva COVID-19: Câți oameni au murit în lipsă de tratament?
Aleksandr Dughin, filosof și "ideolog al lui Putin", a venit în România pentru a-și lansa o carte și a vorbit despre propaganda sorosistă, globalizare, daci, prietenia cu Rusia și Noua Ordine Mondială
Programul spatial nazist (1940 - 1945): expeditiile pe Luna si Marte
William Cooper, ofiter al Marinei Militare a SUA, a fost asasinat de guvernul SUA, dupa dezvaluirile facute despre Iluminati, Guvernul Mondial si Noua Ordine Mondiala, OZN-uri, terorism si crima organizata, legi Big Brother si Statul Politienesc ! Bill Clinton: "William Cooper este cel mai periculos om in viata!"
Siria susține că SUA au evacuat mai mulți lideri ai Stat Islamic din Siria! Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de către SUA în timpul "Primăverii Arabe" (2010 - 2011), cu scopul de a-l elimina pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!
Ministerul Învățământului din Franța dorește să combată "Teoriile Conspirației"
Diplomat israelian ameninţă cu “doborârea” unor oficiali britanici
Fundamentaliștii Islamici, Frăția Musulmană și CIA – rolul lor de a menține războiul în Orientul Mijlociu
În 2017, Anthony Fauci a afirmat că în următorii ani va fi o pandemie
NSA posedă sistemul RNM, care poate transmite la distanţă, în mintea oamenilor, unde electromagnetice, care vor determina apariţia unor imagini, semnale sonore subliminale, care par a fi sunete audibile şi chiar gânduri
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...