Tehnologia 5G pune în pericol întregul mediu natural

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În primul rând, MMW (millimeter wave – undă milimetrică) pot constitui o amenințare gravă la adresa sănătății plantelor. Un studiu din 2010 a arătat că frunzele răsadurilor de plop tremurător expuse la RFR (radiații de frecvență radio) au prezentat simptome de necroză, în timp ce un alt studiu armean a sugerat că MMW de mică intensitate provoacă „modificări ale spectrului de izoenzime ale peroxidazei” – un răspuns la stres care afectează celulele – la lăstarii de grâu.

Iradierea plantelor este o veste proastă pentru flora planetei, dar este și o veste proastă pentru noi: ne-ar putea contamina alimentele.


În al doilea rând, infrastructura 5G ar reprezenta o amenințare pentru atmosfera planetei noastre deoarece implementarea rețelei va necesita amplasarea a numeroși sateliți cu durată de viață scurtă cu ajutorul rachetelor suborbitale propulsate de motoare cu hidrocarburi.

Potrivit unui studiu din California din 2010, lansarea prea multor asemenea sateliți de mică putere, la mică altitudine și cu viață scurtă va provoca amplificarea poluării straturilor atmosferice cu particule de carbon negru, bioxid și monoxid de carbon, cu afectarea stratului de ozon și modificări ale temperaturii mediului, care vor antrena o cohortă de efecte nefaste.


Cum poate un guvern serios să nu fie îngrijorat de modificările climatice și să permită asemenea tehnologii?

În al treilea rând, 5G reprezintă o amenințare potențială a ecosistemelor naturale.
Potrivit mai multor rapoarte din ultimele două decenii – dintre care unele sunt sumarizate aici – niveluri scăzute ale radiațiilor neionizante date de microunde afectează sănătatea păsărilor și a albinelor. La păsări, provoacă părăsirea cuiburilor, afectează penajul, provoacă probleme de deplasare, slăbesc rezistența acestora și în final conduc la moarte. Populațiile de albine suferă prin reducerea capacității lor de reproducere (reducerea calității și numărului de ouă depuse de matcă), ceea ce are drept consecință micșorarea dimensiunii coloniilor.

Mai multe dovezi privind perturbarea ecosistemului sunt prezentate într-un studiu extins din 2012, care arată că 593 din 919 studii de cercetare sugerează că RFR afectează în mod nefavorabil plantele, animalele și oamenii.

Repetăm: 5G reprezintă o veste proastă pentru toate creaturile vii și pentru planeta pe care locuim.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=21849
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...