Tehnologia 5G – riscuri pentru sănătate

Distribuie!

Conform articolului apărut în GreenMedInfo.com, fiind preocupați de efectele secundare necunoscute ale tehnologiei 5G, oamenii cer oficialităților lor locale să se uite bine și cu atenție asupra riscurilor pentru sănătate generate de viitoarea rețea de comunicații fără fir.

Termenul ”5G” este prescurtarea de la ”sisteme wireless de generație 5”. Până la de 100 de ori mai rapide decât predecesoarele 4G, ele promit că vor supra-maximiza viteza smartphone-urilor și a altor dispozitive fără fir. Aceste rețele vor începe să intre în acțiune în 2018 și se așteaptă să devină disponibile pe scară largă în 2020.


Noua tehnologie 5G utilizează atât frecvențe joase, cât și frecvențe în bandă largă. Acestea din urmă sunt formate, în cea mai mare parte, din unde milimetrice (MMW), un tip de radiații electromagnetice (EM) care va fi utilizat de noua rețea pentru a trimite și primi cantități masive de date la viteze fulgerătoare.

Telefoanele mobile trimit și primesc date din turnurile de comunicații din apropiere, sub formă de frecvențe radio. Expunerea puternică la această radiație a fost legată de toate tipurile de afecțiuni medicale. Numeroase studii au arătat riscuri crescute de cancer, boli cardiace și tulburări de somn.


MMW-urile pot ajunge numai la distanțe scurte și poate fi dificil să treacă prin materiale solide. Pentru a fi eficientă, o rețea 5G va avea nevoie de mai multe antene, cu estimări de cel puțin o antenă pentru fiecare 10-12 case în zonele urbane.

Rețelele 5G vor utiliza, de asemenea, tehnologia MIMO (mai multe intrări cu mai multe ieșiri), un sistem wireless care utilizează mai multe emițătoare în locul unuia singur. Cu cât sunt mai multe emițătoare, cu atât mai multe date pot fi trimise și primite de către un sistem MIMO în orice moment.

Tehnologia este deja utilizată de mai multe turnuri de comunicații 4G. Aceste exemple timpurii folosesc patru până la opt antene. În comparație, sistemele MIMO pentru turnurile 5G ar putea avea nevoie de până la 100 de antene per turn.

Capacitatea mai mare va necesita mai multe transmisiuni, ceea ce înseamnă o doză mai mare de radiație EM. Această creștere a expunerii la EM va crește riscurile pentru sănătate.

Multe studii avertizează asupra riscurilor pentru sănătate ale radiației MMW din tehnologia 5G

Multe studii științifice au descoperit legături între frecvențele MMW și diferitele efecte negative asupra sănătății umane. Potrivit unui studiu israelian, canalele de transpirație umană acționează ca o serie de antene mici în formă de helix atunci când sunt expuse la MMW-uri. Aceasta înseamnă că pielea nu doar absoarbe radiația EM, dar și amplifică de asemenea efectul MMW.

Pentru a face lucrurile mai rele, un studiu separat privind MMW-urile a raportat că pielea absoarbe mai mult de 90% din puterea transmisă de unde. Experții sunt îngrijorați că va exista o creștere a cazurilor de cancer de piele și boli de piele în zonele cu acoperire 5G.

Pielea nu este singura parte a corpului nostru în pericol. Un studiu rusesc realizat în 2002 a expus șoareci de laborator la radiații EM la aceeași frecvență ca și undele MMW. Cercetătorii au raportat că sistemul imunitar al animalelor a fost puternic slăbit.

Un experiment mult mai timpuriu datând din 1992 a constatat că MMW-urile ar putea afecta negativ ritmul cardiac al șobolanilor. Un efort similar care a folosit broaște a produs rezultate similare; animalele au dezvoltat rate sau ritmuri anormale ale bătăilor cardiace.

Studii separate poloneze și japoneze au constatat că MMW ar putea afecta și ochii. Studiul anterior a spus că expunerea de nivel scăzut a provocat debutul cataractei la ochii șobolanilor, în timp ce acestea din urmă au aflat că MMW pot provoca diferite leziuni termice organelor.

Cercetătorii și profesioniștii din domeniul sănătății împărtășesc preocupările cetățenilor cu privire la riscurile pentru sănătate, pe care le ridică rețelele wireless 5G. Mai mult de 180 de experți au solicitat să se amâne tehnologia 5G, până când aceasta ar putea fi evaluată de cercetători independenți.”[1]

SURSE

  1. https://ortodoxinfo.ro/2018/05/04/tehnologia-5g-riscuri-pentru-sanatate
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...