Tehnologia “Warp” din Star Trek devine posibilă

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Tehnologia „Warp” Din Star Trek Devine Posibila

Faimoasa serie de filme Star Trek propunea o nouă modalitate de deplasare a navelor prin Univers. Aceasta se baza pe tehnologia „warp” care genera o viteză de deplasare de 10 ori mai mare decât viteza luminii. Această idee a fost preluată şi dezvoltată de către fizicianul  Miguel Alcubierre, în anul 1994. Atunci a fost lansată pentru prima dată ideea distorsionării raportului spatiu-timp . După calculele fizicienilor, ideea era fezabila doar ca nava spațială avea nevoie de o energie de propulsie enormă echivalentă cu masa planetei Jupiter.


Din această cauză, teoria vitezei „warp” a fost abandonată şi declarată imposibilă. De curând o echipă de fizicieni a readus în atenţia opiniei publice teoria vitezei „warp„, având argumente interesante care solidifica ideea că într-un viitor apropiat omul să călătorească prin Univers cu viteze superluminice.

O navă care ar putea să călătorească folosindu-se de viteză „warp” trebuie să aibă forma unei mingii de fotbal, adică perfect rotundă, şi să fie înconjurată de un inel. Acest inel care trebuie să fie alcătuit din materie exotică poate să deformeze spaţiul-timp din Univers pentru a crea o aşa-zisă bulă. Odată trecută de raportul spaţiu-timp, nava spaţială poate să atingă o viteză de 10 ori mai mare decât cea a luminii şi se poate reîntoarce în Univers odată ce bula dispare. Una dintre probleme apare atunci când nava intră în procesul de frânare pentru că va împroşca cu o foarte mare energie  o rază concentrată de particule.


 

Inelul care înconjoară nava spatială trebuie să aibă o formă turtită astfel energia de care ar avea nevoie motorul ar fi echivalentă cu cea pe care a folosit-o sondă spațială Voyager 1, lansată în spațiu de NAŞA în anul 1997.

Chiar dacă viteza „warp” seduce orice fizician, pericolele pe care le presupune o asemenea viteză cu siguranță că există, însă deocamdată viteza superluminică este existentă doar în teorie.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/tehnologia-warp-din-star-trek-devine-posibila
  2. Foto: Anderson Institute

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Aurul monoatomic, în forma sa pură, stimulează foarte mult anumite fluxuri şi schimburi energetice la nivel celular şi mai ales la nivel neuronal. Cu alte cuvinte, aurul monoatomic provoacă un proces foarte accelerat de întinerire. Un om poate să trăiască în acelaşi corp fizic timp de mai multe mii de ani, cu condiţia să consume, la anumite intervale de timp şi într-o cantitate bine determinată, această pulbere
Arma-laser spaţială de înaltă tehnologie dezvoltată de Rusia. Evaporă orice ameninţare
Barionii - noi particule subatomice au fost descoperite la CERN ! Acestea sunt de 6 ori mai masive decat protonii !
Oamenii de stiinta sustin ca inversarea polilor magnetici se va petrece mai repede decat s-a anticipat ! Planeta se schimba si noi, trebuie, o data cu ea !
Neurologul Dumitru Constantin Dulcan: "Gândul este cea mai puternică forță din univers"
Opt principii din înţelepciunea antică, demonstrate ştiinţific
Biofizician Rusia: "Oamenii se transformă începând din 21.12.2012, dar încă nu își dau seama"
Teoria celulelor şi gândurile
Pământul este împânzit de o reţea de mii de piramide care sunt construite după aceeaşi tehnologie. Aceste piramide sunt răspândite pe toate cele cinci continente, sau chiar pe fundul oceanelor. Unele piramide au în mod cert zeci de mii de ani vechime
Riscurile utilizării foliei de aluminiu
Creierul uman are o structură formidabilă și s-a descoperit că el ar putea memora o cantitate de date ce este echivalentă cu întregul internet
Alchimia - elixirul vieții
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Peștera Polovragi și misterele sale

Suedia a introdus biletele de tren sub forma de microcip implantat sub piele

200.000 de militari ai statului planetar politienesc vor proteja membrii Cupei Masonice FIFA ! O adevarata armata globala a unui stat politienesc ! S-au instalat si rachete pe blocuri pentru a asigura protectia !

Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar roti în direcția opusă?

În 1999, în timpul Războiului din Kosovo, militari specializați în operațiuni psihologice au lucrat la CNN. Aceştia au avut rolul de a manipula ştirile despre Războiul din Kosovo

Închide