Telepatia – gândirea pe aceeași frecvență

Distribuie!

„Capacitățile celui mai impresionant calculator, creierul uman, constituie un subiect amplu dezbătut, atât în comunitatea științifică, cât și de către publicul larg. Fascinant este ceea ce știm, dar mai ales ceea ce nu știm sau nu înțelegem încă.

Printre capacitățile insuficient explorate până în prezent, figurează și telepatia, care suscită interes, mai ales datorită, implicațiilor practice pe care le-ar avea stăpânirea abilității de a comunica direct, la distanță, doar prin puterea gândului. Încadrată în mai ampla categorie a percepțiilor extrasenzoriale (ESP), telepatia (termen derivat din cuvintele grecești tele – distant și patos – simț) este uneori greu de distins de clarviziune, care însă nu necesită doi subiecți pentru a se produce.


În aceeași categorie de fenomene mai figurează precogniția –capacitatea de a vedea viitorul, retrocogniția – capacitatea de a vedea evenimentele trecute, și psihometria – abilitatea de a citi istoria unui obiect, acestea două din urmă fiind deseori mediatizate în filme polițiste cu detectivi de „paranormal”.

Cărțile dedicate telepatiei sunt pline de exemple concrete de oameni obișnuiți, care susțin că au trăit experiențe de comunicare directă cu o altă persoană, pe care le califică instinctiv ca fiind paranormale. Atunci când o persoană se întâlnește pe stradă cu cineva la care tocmai se gândea, ori când primește un telefon de la cineva pe care chiar se gândea să-l caute, sentimentul este că s-a produs ceva ieșit din comun. „Chiar mă gândeam la tine!”, este de regulă prima replică într-o astfel de situație.


Specialiștii spun că percepția extrasenzorială este posibilă grație unui „al șaselea simț”, pe care fiecare individ îl posedă într-o măsură mai mare sau mai mică. Cum funcționează acest simț sau cum poate fi activat nu se poate spune cu precizie în prezent, însă majoritatea celor care studiază aceste fenomene vorbesc despre „vibrații” sau „sincronizarea pe aceeași frecvență”.

Altfel spus, mintea umană acționează ca o rețea de transmițătoare electrice, care trimit gânduri sub forma unor unde, asemenea semnalului radio. Creierul este, de asemenea, echipat cu receptori, care au capacitatea de a analiza atât impulsurile nervoase „normale”, cât și semnalele ce provin din afara corpului și nu sunt captate de către cele cinci simțuri obișnuite.

Deocamdată nu e clar cum se comportă undele mentale, ce lungime au sau dacă sunt influențate de obstacolele întâlnite pe traseu. Dacă admitem comparația dintre creier și un aparat de radio, principala problemă care se pune este aceea de a intra pe frecvența potrivită pentru a primi un semnal.

Mulți spun că acest lucru se face cel mai ușor între persoanele care au anumite legături afective, cum ar fi cuplurile de îndrăgostiți sau părinții și copiii, traiul în comun pentru o perioadă mai lungă de timp ajutând la stabilirea frecvenței optime. De multe ori, o mamă simte când copilul ei este în pericol.

Primejdia iminentă și starea de panică duc la creșterea nivelului de adrenalină, „strigătul” fiind trimis pe cale telepatică spre persoana de la care se speră un ajutor, chiar dacă aceasta se află la mare distanță. Așa se explică, de exemplu, situațiile în care cineva intervine în ultima clipă pentru a salva o rudă dintr-un mare pericol, fără să poată spune cum a fost avertizat să intervină.

Tot printr-un fel de telepatie se explică și sentimentul încercat în momentul în care moare cineva apropiat, înainte de a fi informat de aceasta. Firește, gemenii se descurcă foarte bine în comunicarea telepatică, dezvoltându-și probabil capacitatea de a intra pe aceeași frecvență mintală încă din fragedă pruncie.”[1][2]

SURSE

  1. Traian Tandin – Paranormalul în criminalistică, Ed. Lider, 2006.
  2. https://ziarulrealitatea.ro/fenomenul-telepatic-exista

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...