Televizoarele inteligente Samsung permit companiei sa inregistreze tot ce spun clientii ! SmartTV-urile au rolul de a spiona oamenii !

Distribuie!by Evolutia tehnologiei nu este un lucru tocmai bun. Este si cazul dispozitivelor inteligente, care incetul cu incetul se transforma in niste dispozitive de spionaj, ce vor permite companiilor, serviciilor secrete s.a.m.d., monitorizarea oamenilor, fani ai acestor tehnologii, asadar trebuie sa avem grija daca vrem “sa fim in ton cu […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Evolutia tehnologiei nu este un lucru tocmai bun. Este si cazul dispozitivelor inteligente, care incetul cu incetul se transforma in niste dispozitive de spionaj, ce vor permite companiilor, serviciilor secrete s.a.m.d., monitorizarea oamenilor, fani ai acestor tehnologii, asadar trebuie sa avem grija daca vrem “sa fim in ton cu tehnologia”.

samsungsmarttv

De pe site-ul Evenimentul Zilei aflam o informatie, pe care cercetatorii tehnicilor Big Brother au spus-o deja, dar au fost luati in deradere:


“Noile politici de confidențialitate pentru SmartTV-urile Samsung permit companiei și partenerilor acesteia să asculte tot ce spun clienții.

„Vă rugăm să fiți conștienți că dacă cuvintele rostite de dvs. includ informații personale sau sensibile, ele se vor afla printre datele captate și transmise unei terțe părți prin folosirea de către dvs. a programului Voice Recognition”, se arată în noile politici de confidențialitate ale Samsung, citate de The Independent.

Soft-ul Voice Recognition transmite aproape de fiecare dată informațiile către un alt computer mai performant, care să permită o decodare mai rapidă, scrie sursa citată.

Chiar dacă programul Voice Recognition poate fi oprit ajustând setările, totuși SmartTV-urile Samsung vor continua să strângă date despre cum posesorii televizorului îl folosesc.

„Deși Samsung nu va colecta cuvintele dvs vorbite, Samsung va continua să colecteze texte asociate sau alte date despre folosire pentru ca noi să putem evalua performanțele și a le îmbunătăți”, se arată în noile politici ale firmei.

Aceste informații au stârnit o furtună pe internet, scrie cotidianul britanic, mulți făcând comparație cu 1984, romanul lui George Orwell.

În carte, Orwell scrie:

„Orice zgomot pe care Winston îl producea puțin mai tare decât o șoaptă ar fi fost captat (de ecran), mai mult, atâta timp cât rămânea în raza de acțiune controlate de placa de metal, el putea fi și văzut, nu doar auzit.

Evident că nu era chip să știi dacă erai spionat în orice moment. Cât de des sau prin ce metodă Poliția Gândirii se conecta la fiecare aparat ținea de domeniul presupunerii.”

O declarație a Samsung afirmă că datele sunt codificate pentru a fi păstrate în siguranță și că posesorii aparatelor pot deconecta televizorul de la sistemul Wi-Fi dacă doresc să-și păstreze datele confidențiale, scrie The Independent.”[1]

SURSE

1. http://www.evz.ro/liniste-samsung-te-asculta-prin-televizor.html


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro