Templele vechi de peste 5.000 de ani din mijlocul Mediteranei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Templul Gangantija al complexului megalitic din Xaghra, Gozo, este unul dintre cele mai importante și misterioase situri arheologice din lume. Gozo este una dintre cele trei insule malteze, situată la doar 90 de kilometri sud de Sicilia, în mijlocul Mediteranei. Gangantija este situat pe un platou, la marginea orașului Xaghra. Investigațiile științifice efectuate recent au demonstrat că aceste temple au o vechime de peste 5000 de ani.

Ġgantija este format din două temple separate: templul sudic, construit undeva în jurul anului 3600 î.Hr., un templu dotat cu altare, sculpturi în relief și alte elemente decorative, și templul nordic, puțin mai tânăr, realizat în jurul anului 3000 î.Hr, acestuia lipsindu-i elementele decorative prezente în templul mai vechi. Templele au fost excavate în 1826, deși săpăturile științifice nu au început până la sfârșitul anilor 1920.”[1]


Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/templele-vechi-de-peste-5-000-de-ani-din-mijlocul-mediteranei

SURSE


  1. http://www.cunoastelumea.ro/templele-vechi-de-peste-5-000-de-ani-din-mijlocul-mediteranei
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...