Tezaur monetar din timpul lui Mircea cel Batran a fost descoperit intr-o padure din judetul Dambovita ! Peste 600 de dinari, de argint au fost descoperiti !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Descoperirile au loc cand nu se asteapta nimeni. In ultimul timp cercetatorii amatori, folosind detectoare de metale cu autorizatie, au facut foarte multe descoperiri, ce contribuie la edificarea patrimoniului national, dar si la aflarea istoriei secrete a Romaniei.

0fpsxuy 5bn2ofr bsyl0pl mgcwybp phpThumb_generated_thumbnailjpg x1dn0xz

De pe pagina Mediafax.ro aflam mai multe:


„Sute de monede provenind din perioada domnitorului Mircea cel Bătrân au fost descoperite de membrii unei asociaţii de arheologi amatori, care fac căutări cu ajutorul detectorului de metal, într-o pădure din judeţul Dâmboviţa, tezaurul fiind predat Muzeului Naţional de Istorie a României.

Peste 600 de monede provenind din secolul al XIV-lea, din perioada primei domnii a lui Mircea cel Bătrân, au fost descoperite într-o pădure din judeţul Dâmboviţa de către o Asociaţia Pro Detecţie, care reuneşte arheologi amatori, transmtie corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Adrian Codoban, descoperitorul acestor monede, a declarat corespondentului MEDIAFAX că tezaurul conţine 578 de dinari din argint şi alte peste 40 de fragmente de dinari, toate fiind predate Muzeului de Istorie a României.

Codoban a spus că a căutat în pădurea din Dâmboviţa împreună cu doi colegi, iar la finalul a aproximativ şase ore de căutări, în timp ce se îndreptau către maşină, detectorul le-a semnalizat prezenţa tezaurului.

„Este cea mai importantă descoperire pe care am făcut-o până acum, pot spune că mai degrabă acest tezaur a fost salvat, având în vedere că l-am găsit într-o zonă de pădure intens circulată”, a spus Mircea Adrian Codoban.

Acesta a precizat că tezaurul nu a fost găsit în incinta unui sit arheologic. Asociaţia pro Detecţie reuneşte arheologi amatori care colaborează cu Muzeul de Istorie şi cu muzee din ţară, lunar, membrii asociaţiei fac descoperiri provenind fie din perioada antică, fie din cea medievală, a precizat Mircea Adrian Codoban.”[1]

SURSE

1. http://www.mediafax.ro/cultura-media/sute-de-monede-medievale-descoperite-de-arheologi-amatori-intr-o-padure-din-dambovita-14399406


Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...