Thailanda instigă Facebook la cenzură. Cere blocarea paginilor care critică monarhia

by “Autorităţile din Thailanda au avertizat compania Facebook să blocheze conţinutul publicat pe platforma de socializare care critică monarhia, până marţi, în caz contrar urmând să fie dată în judecată. Facebook va trebui să elimine peste 130 de mesaje publicate pe pagini ale reţelei de socializare care pot fi vizualizate […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Autorităţile din Thailanda au avertizat compania Facebook să blocheze conţinutul publicat pe platforma de socializare care critică monarhia, până marţi, în caz contrar urmând să fie dată în judecată.

Facebook va trebui să elimine peste 130 de mesaje publicate pe pagini ale reţelei de socializare care pot fi vizualizate în Thailanda. Compania a transmis că ia în considerare cererile de blocare a unor mesaje primite din partea guvernelor şi că va accepta să elimine conţinutul în cazul în care acele mesaje încalcă legile ţării în cauza.


În Thailanda, orice comentariu critic la adresa monarhiei poate duce la urmărire penală, încălcând prevederile legii ”lèse-majesté”. Vinovaţii de crimă de lezmajestate (defăimarea, insultarea sau ameninţarea regelui, reginei, moştenitorului sau regentului) sunt condamnaţi la închisoare pe o perioada de până la 15 ani.

Guvernul militar al Thailandei, care a ajuns la putere în anul 2014, a făcut eforturi mari pentru a suprima orice critică la adresa monarhiei. Mii de site-uri au fost blocate, iar numeroase persoane care au distribuit sau au apreciat pe Facebook mesaje defavorabile monarhiei au fost urmărite penal. Comisia Naţională de Radiodifuziune şi Telecomunicaţii din Thailanda (The Naţional Broadcasting and Telecommunications Commission) a transmis pentru BBC că Facebook a cooperat deja la blocarea anumitor pagini, dar că alte 130 de pagini ilegale ar fi încă vizibile în teritoriul ţării.


În anul 2016, viceprim-ministrul Thailandei a declarat că Google a acceptat să coopereze pentru eliminarea unui conţinut ofensator la adresa monarhiei statului. Compania americană a transmis că a urmat politicile sale existente în privinţa eliminării conţinutului. ”Atunci când suntem notificaţi în legătură cu un conţinut ilegal prin procese oficiale, vom restricţiona accesul la acesta în ţară în care este ilegal, în urmă unei analize amănunţite”, a transmis Google la acea vreme.

Plângerile legate de crimă de lezmajestate pot fi formulate de oricine împotriva oricărei persoane şi trebuie să fie întotdeauna investigate de poliţie. Procesele se desfăşoară de obicei în secret, iar pârâţii obişnuiesc să peldeze vinovaţi, în speranţa că vor primi o sentinţa mai mică. Peste o sută de persoane au fost acuzate de crimă de lezmajestate de la lovitură de stat. Şapte persoane au fost reţinute de soldaţi luna trecută, inclusiv un avocat care este acuzat de încălcarea legii ”lèse-majesté” de 10 ori, pentru care sentinţa este de până la 150 de ani de închisoare.”[1]

Thailanda incalca grav libertatea de exprimare. In Thailanda este dictatura. Familiile regale s-au crezut intotdeauna superioare celorlalti oameni, pe care ii vad inferiori.

SURSE

  1. https://www.romaniatv.net/thailanda-instiga-facebook-la-cenzura-cere-blocarea-paginilor-care-critica-monarhia_355776.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Arme silenţioase pentru războaie tăcute
Asasinii economici provoaca proteste in Venezuela! Hugo Chavez a fost singurul care a invins lovitura de stat din anul 2002! Iluminati doresc din nou "democratizarea capitalista" a Venezuelei!
Curtea Regală a Dragonului - una dintre cele mai puternice organizații secrete de pe Pământ
Ucraina va introduce sistemul de control biometric la punctele de frontieră începând cu 1 ianuarie 2018
Donald Trump a anunțat că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a Israelului
Colapsul economic va servi unui singur scop: "Guvernarea globală și înrobirea vicleană a omenirii"
Americanii au creat un robot-politist care sa patruleze si sa monitorizeze strazile din America! Statul politienesc in America a ajuns deja la apogeu, lumea fiind supravegheata si controlata prin tehnologie, incalcandu-li-se dreptul la intimitate! Zbigniew Brzeziński, seful Comisiei Trilaterale vorbea inca din 1970 despre "Epoca Tehnotronica", cand toti oamenii vor fi controlati si supravegheati!
Polonia sfidează Parlamentul European: o decizie "scandaloasă". Polonia este împotriva globaliștilor UE
Assad: Terorismul în Siria există cu sprijinul Occidentului
Propaganda globalistilor din SUA-UE: "Rusia este o mare amenintare pentru omenire!" Istoria ne arata ca de-a lungul timpului toate relele au venit de la globalistii SUA-UE !
Ungaria: Proteste ale globaliștilor pro-UE împotriva naționalistului Viktor Orban, după ce Viktor Orban a dorit să interzică Fundația pentru o Societate Deschisă “George Soros” și toate ONG-urile lui George Soros
Bob Lazăr – omul de știință care a deconspirat toate secretele din Zona 51
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro