Thailanda instigă Facebook la cenzură. Cere blocarea paginilor care critică monarhia

Distribuie!by “Autorităţile din Thailanda au avertizat compania Facebook să blocheze conţinutul publicat pe platforma de socializare care critică monarhia, până marţi, în caz contrar urmând să fie dată în judecată. Facebook va trebui să elimine peste 130 de mesaje publicate pe pagini ale reţelei de socializare care pot fi vizualizate […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Autorităţile din Thailanda au avertizat compania Facebook să blocheze conţinutul publicat pe platforma de socializare care critică monarhia, până marţi, în caz contrar urmând să fie dată în judecată.

Facebook va trebui să elimine peste 130 de mesaje publicate pe pagini ale reţelei de socializare care pot fi vizualizate în Thailanda. Compania a transmis că ia în considerare cererile de blocare a unor mesaje primite din partea guvernelor şi că va accepta să elimine conţinutul în cazul în care acele mesaje încalcă legile ţării în cauza.


În Thailanda, orice comentariu critic la adresa monarhiei poate duce la urmărire penală, încălcând prevederile legii ”lèse-majesté”. Vinovaţii de crimă de lezmajestate (defăimarea, insultarea sau ameninţarea regelui, reginei, moştenitorului sau regentului) sunt condamnaţi la închisoare pe o perioada de până la 15 ani.

Guvernul militar al Thailandei, care a ajuns la putere în anul 2014, a făcut eforturi mari pentru a suprima orice critică la adresa monarhiei. Mii de site-uri au fost blocate, iar numeroase persoane care au distribuit sau au apreciat pe Facebook mesaje defavorabile monarhiei au fost urmărite penal. Comisia Naţională de Radiodifuziune şi Telecomunicaţii din Thailanda (The Naţional Broadcasting and Telecommunications Commission) a transmis pentru BBC că Facebook a cooperat deja la blocarea anumitor pagini, dar că alte 130 de pagini ilegale ar fi încă vizibile în teritoriul ţării.


În anul 2016, viceprim-ministrul Thailandei a declarat că Google a acceptat să coopereze pentru eliminarea unui conţinut ofensator la adresa monarhiei statului. Compania americană a transmis că a urmat politicile sale existente în privinţa eliminării conţinutului. ”Atunci când suntem notificaţi în legătură cu un conţinut ilegal prin procese oficiale, vom restricţiona accesul la acesta în ţară în care este ilegal, în urmă unei analize amănunţite”, a transmis Google la acea vreme.

Plângerile legate de crimă de lezmajestate pot fi formulate de oricine împotriva oricărei persoane şi trebuie să fie întotdeauna investigate de poliţie. Procesele se desfăşoară de obicei în secret, iar pârâţii obişnuiesc să peldeze vinovaţi, în speranţa că vor primi o sentinţa mai mică. Peste o sută de persoane au fost acuzate de crimă de lezmajestate de la lovitură de stat. Şapte persoane au fost reţinute de soldaţi luna trecută, inclusiv un avocat care este acuzat de încălcarea legii ”lèse-majesté” de 10 ori, pentru care sentinţa este de până la 150 de ani de închisoare.”[1]

Thailanda incalca grav libertatea de exprimare. In Thailanda este dictatura. Familiile regale s-au crezut intotdeauna superioare celorlalti oameni, pe care ii vad inferiori.

SURSE

  1. https://www.romaniatv.net/thailanda-instiga-facebook-la-cenzura-cere-blocarea-paginilor-care-critica-monarhia_355776.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Donald Trump ameninţă că ar putea întrerupe ajutorul financiar acordat Autorităţii Palestiniene! Donald Trump este omul sioniștilor!
Germania: ONG-iștii lui George Soros au protestat împotriva naționaliștilor. ONG-iștii lui George Soros vor să aducă imigranți în Europa. Naționaliștii germani le-au stricat planurile globaliștilor!
În februarie 2017, 160.000 de neomarxiști și progresiști spanioli au ieșit în stradă pentru primirea imigranților
Războiul din Vietnam - incidentul din Golful Tonkin a fost minciuna folosită de SUA prin care au declanșat războiul
Operațiunea Gridlock: Proteste în SUA împotriva restricțiilor. Donald Trump i-a îndemnat pe americani să protesteze. "Carantina este atunci când restricţionaţi circulaţia persoanelor bolnave. Tirania este atunci când restricţionaţi mişcarea oamenilor sănătoşi"
Un bărbat a fost condamnat pentru că a dat "like" unui articol defăimător pe Facebook, o premieră în Elveția
Un șerif din SUA cere Congresului declanşarea urgentă de investigaţii împotriva miliardarului George Soros şi a organizaţiilor patronate de acesta
William Casey, fost director al CIA: "Vom ști că programul nostru de dezinformare va fi complet, atunci când tot ceea ce va crede publicul va fi fals"
„Dialogul” între scoarţa terestră şi ionosferă poate fi manipulat
"Skull and Bones" - organizația satanistă a Iluminaților
Rusia: SUA creează laboratoare microbiologice în apropierea frontierelor noastre
Dezvăluiri Wikileaks: CIA a încercat să pirateze automobile și camioane pentru a pune la cale crime perfecte
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro