„Timpul reconcilierii s-a terminat, a venit vremea justiției”. Africa de Sud a votat pentru a confiscarea terenurilor agricole deținute de albi, fără nicio compensație

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Parlamentul sud-african a votat în favoarea unei propuneri care va începe procesul de modificare a Constituției țării, astfel încăt să permită confiscarea terenurilor deținute de albi, fără nicio compensație.

Moțiunea a fost depusă în parlament de Julius Malema, liderul partidului de opoziție marxist radical, „Luptătorii pentru libertatea economică”, și a trecut cu o majoritate covârșitoare de 241 voturi pentru și 83 împotrivă. Singurele formațiuni care nu au susținut moțiunea au fost Alianța Democratică, Frontul Libertății Plus, Cope și Partidul Creștin Democrat din Africa, scrie site-ul news.com. au.
Moțiunea a fost însă sprijinită de Congresul Național African, aflat la putere, care deține majoritatea în parlament, și de noul președinte Cyril Ramaphosa, care a făcut din exproprierea albilor un punct-cheie al campaniei electorale și al politicii adoptate după ce a preluat puterea de la Jacob Zuma, la începutul acestei luni.
„Timpul reconcilierii s-a încheiat. Acum a venit vremea justiției”, a declarat Malema în fața Parlamentului. „Trebuie să ne asigurăm că restaurăm demnitatea poporului nostru fără a-i compensa pe infractorii care ne-au furat terenurile”, a spus Malema.
Potrivit Bloomberg, un audit guvernamental din 2017 constata că albi dețin 72% din suprafața agricolă din Africa de Sud.
Ce spune legislația internațională
În 2009, Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Agricultură (FAO) a publicat un ghid pentru practicile internaționale în materie de expropriere. Ghidul prevede proceduri clare și transparente pentru confiscarea forțată a proprietăților și compensații pentru cei expropriați.
Ernst Roets, directorul general adjunct al grupului pentru apărarea drepturilor civililor albi din Africa de Sud, Afriforum, a atacat această moțiune, spunând că reprezintă o violare a acordurilor încheiate la sfârșitul apartheidului. „Această moțiune este bazată pe o imagine deformată a trecutului”, a spune  Roets. „Expresia ‘expropriere fără compensație’ este o formă de fraudă semantică. Nu este vorba de nimic altceva decât de furt rasist””[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/%E2%80%9ETimpul-reconcilierii-s-a-terminat-a-venit-vremea-justitiei-.-Africa-de-Sud-a-votat-pentru-a-confiscarea-terenurilor-agricole-detinute-de-albi-fara-nicio-compensatie-149586
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...