Titicaca, lacul misterelor

Distribuie!

„TITICACA, LACUL MISTERELOR

Legendele spun că Lacul Titicaca este una dintre porțile prin care se ajunge în interiorul Pământului. Lacul este cel mai înalt din lume și este plin cu mistere.


Ocupă o suprafață de 200 km lungime și are o lățime de 60 km. Legendele susțin că este matricea unde a apărut lumea, odată cu fii Soarelui. Lacul se află între Bolivia și Peru la o altitudine de 4000 de metri. Lacul este locul unde au fost ascunse comori fabuloase și totodată este locul unde se ascund misterioșii vizitatori care vin din ceruri.

Cousteau l-a numit Lacul misterelor. El dispune de istmuri, peninsule și insule plutitoare formate din trestie pe care locuiesc peste 2000 de persoane. Pe fundul lacului au fost descoperite cochilii marine. Cercetătorii cred că lacul a făcut parte din Oceanul Pacific.


El este o relicvă a unui diluviu catastrofic. Legendele incașe descriau existența unor uriași care au populat lacul în vremuri demult apuse. Viracocha era numele zeului venit din ceruri care a fost creatorul acestor uriași care erau numiți oameni-condor, pentru că puteau să zboare.

Bătrânii care locuiesc pe malul lacului povestesc că în perioadele de secetă apar din ape ruinele unui vechi oraș. Comandantul Cousteau declara că este posibil să existe un astfel de oraș care este acoperit cu un strat de nămol de 40 de metri și studierea lui este aproape imposibilă.

În anul 2010, mai mulți cercetători au avut șansa de a descoperi o structură din piatră și un drum care au făcut parte din misteriosul oraș scufundat acum câteva milenii. Locuitorii au povestit comandantului Cousteau că batiscaful pe care l-a utilizat în studierea adâncurilor seamănă cu discos voladores, obiecte zburătoare pe care le-au observat pe cerul Anzilor.

Cercetătorii s-au deplasat în zona Anzilor unde se produseseră astfel de apariții și au descoperit mai multe piste tăiate în roca vulcanică, cu formă circulară si pavate cu 263 de pietre imense. Ciudat este faptul că au fost descoperite urme radioactive pe toată lungimea pistei.

În apropiere, cercetătorii au mai descoperit o grotă despre care se spune că ar comunica cu o platformă subterană care duce la lacului Titicaca. Cronicarii spanioli scriau în secolul al XVI-lea despre descoperirea unor cranii imense cu dinți lungi, în grotele din Anzi. Unii cercetători susțin că acestea ar fi aparținut atlanților care s-au refugiat în Anzi.

Legenda Lacului Titicaca

O legendă povestește că, după Potopul andin, Inti, zeul Soarelui, și-a îndreptat prima rază asupra lacului Titicaca și a trimis din cer pe pământ, un fiu și o fiică pentru ca ei să-i învețe pe oameni să-l cunoască, să-l adore și să îl considere zeul lor.

Manco Capac și Mama Ocllo vin din est, din Insula Soarelui, din mijlocul lacului sfânt, să dea naștere unei noi civilizații, el ca un luntraș aborigen în poncho roșu, stând în picioare, cu o prăjină lungă în mână, conducând ambarcațiunea, iar ea, chircită în spate, toarce lână de lamă pe un fus de lemn. Locul în care Manco Capac și-a înfipt bastonul de aur, a devenit locul ideal pentru dezvoltarea noii civilizații. Acest loc a fost numit Cuzco.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/titicaca-lacul-misterelor
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...