Torsul pisicilor are efecte terapeutice asupra bolilor de inimă, stresului, vindecă rănile, îmbunătățește structura oaselor și ajută sistemul circulator

Distribuie!

“Cand vin seara acasa, obosita si stresata si fara chef de vorba cu altcineva, imi iau pisica in brate si ii povestesc ce mi s-a intamplat.

Se ghemuieste langa mine si ma lasa sa vorbesc fara sa ma contrazica, iar torsul ei calm ma linisteste. Cand nu mai am nimic de spus, o mangai in tacere si incet, incet, ajung la o stare de liniste si de pace sufleteasca inegalabila.“


Mai multe studii recente arata ca oamenii care au un animal de casa traiesc mai mult si sunt mai putin stresati. Orice proprietar constata beneficiile aduse de amicul cu blana, fara a le putea explica.

Discutiile despre aceste animale nu lasa pe nimeni indiferent. „Eu eram o mare alergica, insa fiica mea m-a convins sa luam totusi o pisica si iata ca nu stranut prea tare. In schimb, ma delectez in prezenta motanului si chiar ma ajuta sa ma concentrez la scris“, spune I., jurnalista.


„Acum scriu o carte despre relatia aceasta speciala care se naste intre om si animal.“

Tors si bulversare geografica

Animal Voice este o asociatie dedicata protectiei animalelor si comunicarii cu animalele. Ei au descoperit ca pisicile, dupa lovituri sau fracturi, au de cinci ori mai putine sechele decat cainii si intra din nou in forma mai repede.

De unde si ipoteza unei terapii prin tors. Prin emiterea acestui sunet, se pare ca pisicile rezista mai usor situatiilor de stres.

Ele „vibreaza“ cand dorm… Jean Yves Gachet este un veterinar parizian care publica frecvent articole despre terapia prin tors.

El a pus un grup de voluntari sa asculte un CD cu torsul unei pisici, pe nume Ruki, o fosta pacienta de-a sa. Majoritatea voluntarilor au spus ca s-au simtit amuzati, mai relaxati si ca au adormit mai usor.

Din punct de vedere strict fizic, este vorba despre vibratii sonore de frecventa joasa, de la 25 la 40 de herti. Acestea sunt frecventele folosite de kinetoterapeuti, ortopezi sau cei din medicina sportului pentru a repara oase rupte sau muschi lezati.

Compozitorii de muzica de film folosesc aceste frecvente pentru a genera emotii. „Torsul foloseste acelasi circuit din creier, prin hipocamp si amigdala, o structura direct legata de declansarea fricii “, spune Jean-Yves Gauchet.

Ascultarea acestui zgomot jos produce serotonina, hormonul fericirii, implicat in calitatea somnului si a umorilor noastre. Torsul joaca rol de madlena proustiana si poate fi placut, numai sa nu ne aminteasca eventual de zgarieturile de la sase ani”.

Mai nou, veterinarul parizian si-a dat seama ca torsul pisicii ajuta, de asemenea, la micsorarea efectului de jetlag – oboseala din cauza decalajului de fus orar.

In primavara lui 2009, el a conceput, in colaborare cu un gigant tehnologic precum Apple, o aplicatie pentru telefoane mobile iPhone, cu scopul de a reduce oboseala printr-o combinatie savanta de zgomote pisicesti, dieta (bazata pe nuci) si lumina albastra (generatoare de melatonina, hormon al somnului).”[1]

Pisicile ajuta foarte mult persoanele cu probleme la inima, cu probleme in cadrul sistemului circulator, reduc stresul, imbunatatesc structura oaselor, vindeca ranile si multe altele prin vibratiile produse de torsul lor specific, vibratii cuprinse intre 20 si 140 Hz. Vibratiile din aceasta gama sint folosite pentru a trata multe boli, care costa.

SURSE

  1. http://www.psychologies.ro/anchete-si-dosar/cunoaste-te-anchete-si-dosar/pisica-un-terapeut-cu-blana-1749637
  2. Foto: Internet

 

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...