Tot mai aproape de un Big Brother mondial: Canada introduce o aplicație sinistră de control total prevazută cu puncte pentru „bună purtare”

Distribuie!

„Tot mai aproape de un BIG-BROTHER mondial: CANADA introduce o APLICAȚIE sinistră de CONTROL TOTAL prevăzută cu puncte pentru „bună purtare”

de James Corbett.


V-am avertizat în 2010, când am publicat Episodul 145 din podcastul meu, “Sunteți jucați”.

V-am avertizat în 2015, când am publicat un clip video despre “Sesame Credit: noul experiment de inginerie socială din China”.


V-am avertizat anul trecut, când am scris articolul meu detaliind cum “Aplicația ‘Pokemon Go’ reușește să facă ceea ce Patriot Act nu este capabil”.

Prin toate aceste avertismente, amenințarea a fost clară: știința comportamentală se îmbină cu game design-ul, dând naștere la cutii Skinner virtuale ce au fost concepute pentru a ține milioane de oameni ocupați cu sarcini neînsemnate și repetitive pentru mii și mii de ore. Aceste tehnici au fost studiate (iar în anumite cazuri, precum în China, implementate) de către guverne pentru a contura și manipula comportamentele cetățenilor. Iar această fuziune între știința comportamentală, gaming și guvern va marca cea mai mare amenințare pentru libertatea umanității din istoria omenirii.

Dar ai refuzat să asculți, nu? Ai crezut, ca și mulți alții în atât de multe contexte, că nu se poate întâmpla aici. Nu se poate întâmpla nouă.

Și ce să vezi? Se întâmplă. În toată lumea apar jocuri guvernamentale de control comportamental și nici măcar n-o ascund. Viitorul de coșmar a sosit.

De această dată provine de la guvernul canadian, cel ce a spălat pe creier publicul să aibă impresia că este doar o mamă grijulie ce nu vrea decât să-și înfășeze cetățenii/pruncii în brațele sale iubitoare.

Ar trebui să știu, fiind născut în spațiul geografic pe care cartografii îl denumesc “Canada” și având termenul “Canadian” ștampilat pe pașaport. Da, același document magic ce îmi conferă dreptul să traversez liniile imaginare ale obsedaților de control și ce mă declară un subiect loial al Majestății Sale, Regina Elizardbeast, deci luați-o cu un bob de sare. Dar ideea este aceasta: Canadienii sunt condiționați să-și iubească guvernul, nu să se teamă de el – deoarece, în cele din urmă, guvernul are grijă de ei.

Și ce semn mai bun al iubirii materne decât o aplicație sponsorizată de guvern care să te încurajeze să duci un stil de viață sănătos. Păi, ghici ce, tovarășe al utopiei socialiste canadiene? Ai noroc! Guvernul din Ontario tocmai a anunțat că investește 1,5 milioane într-o astfel de aplicație. Iar CBC, aripa de îndoctrinare media a Ministerului Adevărului ne spune că această aplicație ne va face sănătoși. Deci ce poate fi rău în asta?

Pe scurt, în 2015, Agenția de Sănătate Publică din Canada a intrat în parteneriat cu Fundația Inimă și Infarct, Asociația Canadiană a Diabetului și YMCA Canada cu scopul de a proiecta o aplicație care să-și manipuleze utilizatorii să se încadreze în comportamente pre-determinate – în acest caz “comportamente sănătoase” (determinate desigur de către guvernul canadian și complicii săi). Aplicația răsplătește utilizatorii pentru comportamente “corecte” cu puncte ce se pot cheltui pe bunuri materiale prin programe de loialitate populare precum Aeroplan, Petro Points, Scene (Cineplex), și More Rewards. Guvernul federal a furnizat 5 milioane de dolari pentru dezvoltarea aplicației.

Deci ca să fim clari: Statul dădacă Canada a elaborat fățiș un program de modificare comportamentală pentru a-și răsplăti cetățenii pentru “bună purtare”. Și partea cea mai bună? Aplicația este denumiă “Carrot Rewards”. Ca în “carrot and stick”. Îti vine să crezi?

Momentan aplicația este disponibilă doar în Columbia Britanică, Newfoundland și Labrador, și Ontario (dar poți semna petiția ca guvernul tău provincial să se integreze în acest program) și până în acest moment are 300 de mii de utilizatori înregistrați.

Acum să jucăm un mic joc de-al nostru: Vă provoc să găsiți un singur articol, clip video, reportaj, sau blog post despre aplicația Carrot Rewards care nu este absolut înficoșător. Nu exclud marketing-ul oficial „Simte-te bine” al aplicației de la această provocare. În fapt, clipurile publicitare sunt cu atât mai înfiorătoare.

Ce spuneți de sloganul aplicației: “Ghidându-te și răsplătindu-te la fiecare pas!”

Sau lauda afișată la cap de cinste pe prima pagină a Carrot Insights, producătorul aplicației:

“Am găsit o modaliate mai eficientă să influențăm comportamentului a milioane de oameni exploatând puterea smartphone-urilor și a recompenselor de loialitate.”

Sau privește reclamele… er, vreau să spun “reportajele” ce încearcă să explice noilor rozători… vreau să spun “utilizatori”, lăudându-se că “aplicația va sta de vorbă cu tine tot timpul și ți-ar spune ‘ce-ai zice să completezi un chestionar despre vaccinul gripal?’”

Serios? Am devenit atât de detașat de tărâmul politicii de normalizare încât acord prea multă importanțâ la toate acestea, sau a înnebunit întreaga lume? Tind să cred a doua variantă.

Dar poate că nu sunteți convinși încă.

“Desigur James. Este destul de straniu ca guvernul să-și răsplătească cetățenii pentru felul în care se poartă. Iar ideea că guvernul îți urmărește fiecare mișcare printr-un dispozitiv sclavagist de buzunarsună puțin Orwellian. Iar asta ar putea fi preambulul a ceva și mai sinistru…Dar uită-te la aplicație! Este o aplicație de trai sănătos. Primești puncte pentru exerciții, somn suficient și câte altceva! Nu este ceva benefic? Nu este ca și cum fac propagandă pentru produse farmaceutice și vaccinuri, nu?”

Ba da, dragi cititori, desigur c-o fac.

După cum puteți vedea, Carrot Rewards vă bate la cap constant să vă administrați vaccinul gripal, sau vă răsplătește pentru completarea corectă a chestionarelor propagandistice despre vaccinuri și alte forme de prevenție sau tratament oferite de “știința” medicală aprobată de big pharma. Iar asta nu-i tot. Aplicația vă va educa “să aveți [mai multă] grijă de mediul înconjurător și, mai bizar, “să deveniți bine informați din punct de vedere financiar deoarece competența financiară se află printre cei mai importanți factori predeterminanți ai sănătății.”

Într-adevăr, același guvern canadian care și-a convertit banca centrală într-o clonă a Federal Reserve cu bună știință și care este responsabil pentru atâtea erori financiarescandalurieșecuri și dezastre are acum obrăznicia să-și învețe cetățenii despre competența financiară, oferindu-le puncte printr-o aplicație de modificare comportamentală.

Cel mai îngrijorător aspect din toate acestea este că această aplicație și multe altele similare vor sosi și în țara ta, oriunde ai locui, și reprezintă împlinirea celui mai înspăimântător coșmar al umanității: fuziunea științei comportamentale cu game design-ul și controlul guvernamental. Precum Jesse Schell de la Carnegie Mellon a remarcat în “Cea mai tulburătoare prezentare din toate timpurile” din 2010, toate cele trei domenii de studiu caută să înțeleagă natura umană și potențialul de modificare comportamentală. Până cum, am avut parte doar de cercetători comportamentali încercând să conceapă jocuri și producători de jocuri încercând să manipuleze comportamentul. Dar dacă am avea guverne care să stabilească rezultatele dorite, apoi cercetători comportamentali care să determine care ar fi cea mai bună cale pentru a manipula consumatorii să ajungă la acele rezultate, iar apoi producătorii de jocuri să implementeze acele idei în jocuri? Nu ar fi cea mai eficace metodă pentru a altera obiceiurile populației?

Păi, ce să vezi, este exact combinația de factori cu care directorul Carrot Insights, Andreas Souvaliotis se laudă deschis:

“Informațiile în domeniul sănătății sunt asigurate de către guvern și agențiile aferente, iar apoi cercetătorii comportamentali lucrează pentru a le face cât mai atractive pentru utilizatorii de aplicații.”

Ce mai rămâne de zis?

V-aș putea încuraja să revizitați riposta lui Huxley față de Orwell, ce susține că tiraniile viitorului nu vor fi state polițienești totalitare de tip 1984 ci distopii de tip Brave New World recurgând la condiționare psihologică și sugestie narco-hipnotică.

V-aș putea recomanda de asemenea opera publicistică a lui Neil Postman, ce a petrecut mulți ani avertizându-ne cum Ne amuzăm până la moarte și pătrundem într-o societate în care critica și dezbaterile pe subiecte esențiale sunt înlocuite de divertisment televizat.

V-aș putea îndemna să citiți pasajul introductiv al cărții lui Edward Bernays, Propaganda, unde scrie:

“Manipularea conștientă a obiceiurilor organizate și a opiniilor maselor este un element important într-o societate democratică. Cei ce manipulează acest mecanism ascuns al societății constituie un guvern invizibil ce dispune de adevărata putere în stat.”

Dar mă tem că dacă nu puteți discerne semnele prevestitoare încă, poate nu o veți face niciodată. Nu pot decât să vă spun: “Bucurați-vă de aplicație!” Iar pentru cititorii mei circumspecți, nu pot decât să vă atenționez că prăpastia între voi și restul turmei se va lărgi și mai mult. Pregătiți-vă corespunzător.”[1]

Astazi, putem spune, fara sa exageram, ca, Canada seamana cu Rusia bolsevica din 1917.

Video

https://youtu.be/nHC6qqSbwEE

SURSE

  1. http://ortodoxinfo.ro/2017/07/22/tot-mai-aproape-de-un-big-brother-mondial-canada-introduce-o-aplicatie-sinistra-de-control-total-prevazuta-cu-puncte-pentru-buna-purtare/
  2. Foto: Internet
  3. Video: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...