Trădarea pesedeilor: Senatorul PSD Gheorghe Marin modifică în secret legea offshore pe placul străinilor, în timp ce presa face valuri cu rebeliunea anti-Dragnea

by “Două amendamente, ambele în detrimentul intereselor românești, au fost propus zilele acestea de senatorul PSD Gheorghe Marin, după ce Klaus Werner Iohannis, „câinele de pază” al multinaționalelor, a returnat Parlamentului pentru reexaminare propunerea legislativă numărul 408 din 2017 „privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Două amendamente, ambele în detrimentul intereselor românești, au fost propus zilele acestea de senatorul PSD Gheorghe Marin, după ce Klaus Werner Iohannis, „câinele de pază” al multinaționalelor, a returnat Parlamentului pentru reexaminare propunerea legislativă numărul 408 din 2017 „privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore de la Senat”.

Propunerile trădătorului pesedist respectă sugestiile Gauleiterului Iohannis, numit din exterior arendaș peste colonia România, fiind conforme cu interesele companiilor petroliere, cărora le garantează prin lege că nu va fi crescută taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar cheltuielile de explorare de miliarde de euro vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vor datora, potrivit economica.net:


„«VI-valoarea cumulată a investiţiilor în segmentul upstream, înregistrată în evidenţa contabilă potrivit reglementărilor legale în vigoare, de la intrarea în vigoare a prezentei legi până în luna pentru care se calculează impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore inclusiv, precum şi valoarea cheltuielilor aferente investiţiilor din programele de lucrări realizate şi raportate către ANRM în baza acordurilor petroliere, care au fost înregistrate în evidenţa contabilă până la data intrării în vigoare a prezentei legi, din care se scade valoarea cumulată a impozitelor asupra veniturilor offshore calculate, dar nedatorate până în luna respectivă în urma aplicării deducerii pentru investiţii. În scopul determinării impozitului datorat în fiecare perioadă de referinţă, investiţiile pot fi deduse în limta impozitului calculat» se arată în amendamentul introdus şi obţinut de noi.

Amendamentul uşurează substanţial povara fiscală a companiilor, care îşi pot deduce astfel cheltuielile totale de explorare de la plata impozitului suplimentar introdus prin această lege şi, teoretic, simplifică lucrurile în decizia de a se scoate gazele. În cel mai improtant perimetru din Marea Neagră, Neptun Deep, ExxonMobil şi OMV Petrom au investit deja în explorare circa 1,5 miliarde de euro, iar, potrivit unor voci din industrie, Exxon şi Petrom ar urma să mai cheltuiască undeva la 4 miliarde de dolari pe lângă sumele investite deja, înainte să expoateze gazul. Iar nivelul celor trei blocuri acum aflate în explorare în Marea Neagră se vorbeşte despre o sumă totală de circa 6 miliarde investiţii. Aceste sume vor fi deduse din impozitul suplimentar, nou introdus în lege.


Amendamentul a fost introdus de senatorul PSD Gheorghe Marin, preşedintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale. Şi a fost introdus în condiţiile în care legea, aflată la reexaminare a ajuns în această Comisie în data de 18 septembrie fără să apară public informaţii despre acest lucru. Potrivit unor surse parlamentare, această comisie este nou-înfiinţată. Mai mult, şedinţa acestei comisii în care s-a dezbătut legea şi au fost introduse aceste amendamente nu apare pe site-ul Senatului, deci nimeni nu a ştiut că se va dezbate aici acea lege în data de 18 septembrie. De altfel, potrivit site-ul Senatului, senatorul Marin Gheorghe este preşedinte al acestei comisii din data de 17 septembrie, deci a fost numit cu doar o zi înainte să se dezbată legea offshore în această Comisie abia înființată.

Al doilea amendament introdus de senatorul PSD Gheorghe Marin este conform doleanțelor președintelui #rezist Klaus Werner Iohannis, cel care a întors lege înParlamentul României și se referă la imposibilitatea schimbării cuantumului taxelor aplicate companiilor petroliere pe toată durata exploatării gazelor, o cerinţă expresă a stăpânilor coloniei, exprimată prin „corul” exploatatorilor resurselor naturale respective, care susțin cu tărie că ei au nevoie de predictibilitate şi de un cadru fiscal stabil „pentru a putea investi”, a se citi „pentru a putea să vă jecmănim”. Astfel, nivelul redus și stabil al taxelor va fi garantat prin lege, dacă amendamentul va fi adoptat, pe toată durata exploatării gazelor, conform  Energia.ro.:

 „«(1) Regimul de redevențe și regimul fiscal prevăzute la art.18 și art. 19 (cele care stabilesc cuantumul impozitului suplimentar-n.red.) nu se vor modifica, indiferent sub ce formă, în favoarea sau în defavoarea titluarilor de acorduri, pe toată durata acordurilor și a prelungirilor subsecvente,

(2) Cota procentuală prevăzută la art. 20 (obligația de a vinde 50% din gazele extrase pe piața românească-n.red.) nu va crește pe toată durata acordurilor».

Miza: rezerve de cel puțin 200 de miliarde de metri cubi, de 20 de ori consumul României

În zona continentală a Mării Negre se derulează două proiecte de anvergură. Primul, în zona de apă adâncă, derulat de Exxon și OMV Petrom, unde s-au descoperit rezerve potențiale de gaze de până la 84 de miliarde de metri cubi, iar al doilea, derulat de fondul de investiții american Carlyle, prin Black Sea Oil and Gas (BSOG), în zona de apă mică, are un potențial cuprins între 10 și 20 de miliarde de metri cubi. În acest al doilea caz, primele gaze vor ajunge la țărm anul viitor, în timp ce, în primul caz, Exxon și Petrom vor anunța în acest an dacă vor lua decizia exploatării comerciale. În caz pozitiv, gazele vor ajunge la țărm în anul 2020.

Potrivit estimărilor oficialilor de la București, există circa 200 de miliarde de metri cubi de gaze rezerve în Marea Neagră doar pe ceea ce s-a săpat, adică cele trei perimetre deținute de Lukoil, ExxonMobil și OMV Petrom, respectiv Black Sea Oil and Gas.”

Deci, PSD doar a mimat patriotismul și a dovedit în final că este sluga acelorași stăpâni, la fel ca Iohannis, SRI, PNL, USR, #rezist și restul lacheilor din politică sau instituțiile statului (atât cel la vedere, cât și cel subteran).

                                                                                                         Cosmina BARBU“[1]

SURSE

  1. http://www.justitiarul.ro/tradarea-pesedeilor-senatorul-psd-gheorghe-marin-modifica-in-secret-legea-offshore-pe-placul-strainilor-in-timp-ce-presa-face-valuri-cu-rebeliunea-anti-dragnea/
  2. Foto: justitiarul.ro

Citiți și...

Metode principale prin care prezentatorii din mass-media manipuleaza oamenii ! O data cunoscute aceste metode, veti constata ca majoritatea presei este plina de astfel de "jurnalisti" !
SUA și UE pregătesc distrugerea totală a României
Cetățean ridicat de pe stradă în Timișoară fiindcă a scris pe Facebook că vrea să îi adreseze întrebări ambasadorului american, Hans Klemm, la o dezbatere la Universitatea de Vest
Radu Timofte, fost director SRI: Masoneria îşi propune să influenţeze şi să controleze principalele instituţii de decizie naţionale şi internaţionale. Se vorbeşte tot mai des şi se scrie tot mai mult de faptul că această organizaţie are ca scop şi adesea chiar reuşeşte să deţină controlul în domeniu economic, politic, cultural şi mai nou militar"
Academia Română face apel la identitate, suveranitate și unitate națională
ONG-urile lui George Soros, Digi24 și HotNews vor să cenzureze informațiile de pe Facebook sub pretextul "știrilor false", încălcând Constituția României
Rabinul Elie Caufman despre evreii sioniști și comuniști de la Institutul "Elie Wiesel" din România: "În România nu există antisemitism, dar antisemitismul aduce bani"
Vicepremierul Ungariei susține că maghiarii din România sunt persecutați „prin metode aparent legale” Aceasta este o minciună! Extremiștii unguri susțin că sunt "persecutați", având în vedere faptul că nu au obținut autonomia "Ținutului Secuiesc"!
Dezvăluirile unui fost colonel SRI despre Sistemul Represiv din România și acoperiții din presă: "Unii primeau mailuri cu rechizitorii și un ordin clar. SRI făcea rechizitorii și alegea complete"
Reacția Doctorului Răzvan Constantinescu, după ce a fost linșat de Rareș Bogdan la Realitatea TV: Domnul Bogdan a mințit fără să clipească, a citit minciuni, a inventat
Fără supermarketuri în orașe
Băncile străine îi jupoaie pe români dublu față de cum o fac cu cetățenii din celelalte state europene
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro