Tragedia elicopterului SMURD prabusit in lacul Siutghiol – oameni lasati sa moara cu buna stiinta de autoritatile statului de drept ! Tragedia seamana cu cea din Muntii Apuseni !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nici nu s-a implinit un an de la tragedia aviatica din Muntii Apuseni si o alta tragedie, are loc in Romania, iar asa-zisele „autoritati ale statului”, care inghit anual milioane de euro, pentru „tehnologie de salvare a vietii”, se arata cat de abjecte pot fi in acest sens. De asemeni, am vazut cum arabul, Raed Arafat, fondatorul SMURD, a devenit, un fel de „zeu al medicinei” din Romania, insa, dupa acest eveniment, incepe sa se ridice valul de pe propaganda iluzorie cu privire la aceasta persoana. Nesimtirea acestui arab, este una imensa, acesta zicand: „nu au fost greseli majore „!

colaj-accident

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa. Un membru al echipajului a fost resuscitat şi dus la spital, dar a murit după câteva ore. Trupul copilotul elicopterului prăbuşit a fost adus la mal, luni noapte, după mai bine de cinci ore de căutări, și declarat decendat. Ultimul membru al echipajului a fost găsit şi adus la mal, marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00. Cea de-a patra victimă a accidentului de elicopter de pe Lacul Siutghiol, asistenta medicală Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, a fost declarată decedată la faţa locului.


elicopter_prabusit_36055000

De pe site-ul Realitatea TV aflam cronologia desfasurarii evenimentelor:

„UPDATE 16.30. Mai multe persoane s-au aruncat în apele lacului și înoată spre locul scufundării, în încercarea de a salva supraviețuitorii, scrie reporterntv.ro.

La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.

Spre locul respectiv se îndeaptă echipaje ale ambulanței. Din primele informații se pare că elicopterul s-a scufundat în apa lacului.

UPDATE 16.40. Din primele informații se pare că echipajul a supraviețuit și s-au refugiat pe o epavă.

UPDATE 17.00: Una dintre victime este resuscitată la mal. Celelalte trei persoane sunt căutate la această oră pe lac.

UPDATE 17.30: Persoana care este resuscitată la mal este medicul echipajului. După aproape o oră de resuscitare, medicii i-au găsit pulsul. Medicul echipajului urmează să fie dus cu ambulanța la Spitalul de Urgență din Constanța. Starea sa este destul de gravă.

UPDATE 18.00: Medicul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Acesta se află în stare critică, potrivit celor declarate de Raed Arafat, la Realitatea TV.

UPDATE 18.35: Vicepremierul Gabriel Oprea a asigurat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că au fost demarate toate procedurile pentru salvarea victimelor accidentului aviatic, din momentul în care a fost semnalată prăbușirea avionului în lacul Siutghiol.

„Vă pot informa următoarele: în momentul în care s-au dat anunțul și alarma la 112, din momentul acela au început toate procedurile: am activat comitetul de sprijin de la Guvern, de la Interne, au plecat imediat de la ISU, de la jandarmerie, poliția de frontieră, care sunt la fața locului. Am vorbit cu Mircea Dușa, au venit și colegii de la armată. Acum acționează cei de la garda de coastă, a fost găsită coada elicopterului, se caută carliga. Se caută ceilalți supraviețuitori. Au venit procurorii militari de la Constanța, de la București, împreună cu criminaliștii, iar celelalte forțe își desfășoară activitatea. Atât va pot spune, în momentul de față”, a declarat, la Realitatea TV, vicepremierul Gabriel Oprea.

UPDATE 18.46: Scafandrii au scos la suprafață bucăți din elicopterul prăbușit în lacul Siutghiol, informează Agerpres.

Scafandrii care acționează în lacul Siutghiol pentru găsirea membrilor echipajului au scos la suprafață primele bucăți din elicopter. Acestea au fost aduse la mal, de unde au fost ridicate de jandarmi și încărcate în camioane, urmând să fie expertizate.

UPDATE 19.00:Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, la Realitatea TV, că starea medicului, adus la SJU Constanța, este în continuare foarte critică.

„Nu sunt cele mai bune. Pot spune despre doctorița, care este, în momentul de față la secția de Terapie Intensivă a SJU Constanța, este la un computer tomograf, are într-adevăr tensiune și puls, dar, în momentul de față, se investighează activitatea cerebrală. Este, încă, într-o situație critică, dar vă pot asigura de toată îngrijirea bună pe care medicii de acolo o vor asigura. Legat de intervenția ambulaței și a echipajelor SMURD: primul apel a fost primit la 16 și 10, la 16.30 deja echipele și ambulanțele de intervenție ajunseseră la lacul Siutghiol și la 16.45 deja prima victimă, victima, de fapt, era în barcă și i se acordă resuscitarea”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

UPDATE 19.03: Ministrul Apărării, Mircea Dușa: Scafandrii noștri sunt la fața locului

„În momentul de față, continuă căutările pentru a găsi epava și peentru a vedea care e situația echipajului. În momentul de față, scafandrii noștri sunt la fata locului și încearcă să găsească epava, pentru a vedea ce s-a întâmplat. Avem dotările coresponzătoare la Centrul de Scafandri de la Constanța și toată tehnica pe care o avem în dotare a fost pusă la dispoziție pentru căutări. Scafandrii noștri sunt în misiune, în momentul de față. Încercăm să facem tot ce e posibil pentru a găsi epava”, a declarat Mircea Dușa.

UPDATE 19.55: Un elicopter al MApN a sosit și survolează zona în care s-a prăbușit elicopterul SMURD.

UPDATE 20.03: Abia acum operațiunile de căutare au început în forță, transmite corespondetul Realitatea TV. Deși este ceață, vizibilitatea este relativ suficient de bună, la aproximativ 50 de metri, pentru ca bărcile de intervenție să se apropie de zona în care elicopterul s-a prăbușit și să îi caute pe membrii echipajului, transmite corespondentul Realitatea TV.

Vicepremierul Gabriel Oprea a sosit la locul incidentului, în urmă cu aproximativ o oră. A evitat să facă declarații, transmite aceeași sursă.

UPDATE 20.20: Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, la Realitatea TV, că apelul de urgență a venit, la dispecerat, la 16.11, la 16.14 echipajele de intervenție fiind deja pe drum, iar la 16.30 fiind ajunse la țărm. Potrivit secretarului de stat, la ora 16.45 „prima victimă era într-una din bărci sub resuscitare”.

„Aceste informații vin pe parcurs și trebuie verificate. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a venit la dispecerat apelul la 16 și 11, au plecat toate echipajele la ora 16 și 14 erau pe drum deja. După plecare, la 16 și 30 au sosit deja la țărm, la 16.45 era prima victimă era într-una din bărci sub resuscitare. De la Ispectoratul pentru Situații de Ugență am informația că au fost deplasate trei bărci, din care, uneia, într-adevăr, nu i-a pornit motorul, celorlalte le-au pornit motoarele și au intervenit. Informație care trebuie, bineînțeles, verificată la rece și așteptată să se termine intervenția. Deci, echipajul de la ambulanță a fost anunțat concomiten și s-a deplasat acolo și medicul șef de la SMURD. Faptul că se spune că defribilatorul era în mașină, aici ar fi iarași un aspect pe care ar trebui să îl verificăm, pebtru că în acest caz, în cazul hipotermiei, defribilatorul nu era oricum de folosit. Aici iarăși trebuie discutat cu cei care au fost la fața locului. Martorii trebuie să vină cu informațiile”, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

UPDATE 21.30: Una dintre cele trei victime dispărute a fost găsită. Echipele de intervenţie au adus cu şalupa la mal, în jurul orei 21.25, trupul unuia dintre cei trei dispăruţi în lacul Siutghiol, în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, la ora transmiterii ştirii echipele medicale făcându-i masaj cardiac.

UPDATE 21.50: O a doua victima a fost gasita in apele lacului. Este vorba de copilot. Pilotul este in continuare dispărut.

Co-pilotul elicopterului SMURD care s-a prăbușit în lacul Siutghiol a fost găsit de salvatori la o adâncime de aproximativ 6 metri, legat de scaun, a declarat presei, luni seara, Marian Ciulei, scafandru în cadrul Centrului de Antrenament al scafandrilor de intervenție a ISU Dobrogea, informează Agerpres.

”Am găsit cea de-a doua victimă legată de scaun la o adâncime de circa 6 metri. Vizibilitatea este foarte scăzută, temperatura apei este de doar 2 grade Celsius, ceea ce face intervenția foarte dificilă, și este foarte mult mâl, de peste o jumătate de metru. Când am găsit a doua victimă, am balizat zona. Cu sprijinul celor de la Poliția de Frontieră și cu ajutorul unui sonar am încercat să găsim epava, am găsit pe fundul lacului bucăți din elicopter(…), nu am găsit carlinga, ci scaunul, și victima legată de scaun. Am scos victima de pe scaun și am adus-o la suprafață”, a spus Ciulei.

UPDATE 23.00: O a treia persoană din echipajul elicopterului SMURD a fost găsită, luni seară, de scafandri ai Forțelor Navale, în apele lacului Siutghiol, și urmează să fie adusă cu șalupa la mal, a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Secretarul de stat în MAI a spus că nu știe dacă este vorba despre pilotul elicopterului sau despre asistenta medicală care se afla la bordul aparatului, informează Agerpres.

UPDATE 23.36: Nu a fost găsit un al patrulea membru al echipajului, dar nici al treilea, informează corespondetul Realitatea TV. Se poate spune că a fost o alarmă falsă, infirmată chiar de Raed Arafat, cel care anunțase, în urmă cu o jumătate de oră, găsirea trupului unui alt membru al echipajului. Pompierii militari și scafandrii caută în continuare, însă ceața este din ce în ce mai densă, iar vizibilitatea este aproape 0 sub apă, transmite corespondentul Realitatea TV.

UPDATE 23.50: Raed Arafat a confirmat decesul doctoriţei, prima victimă care fusese salvată.

UPDATE 23.59: A fost scos, din lac, trupul celei de-a treia victime, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 00.05: Raed Arafat a confirmat că cea de-a treia victimă găsită de scafandri este pilotul. Asistenta nu a fost găsită încă, informează Realitatea TV.

UPDATE 00:20: Raed Arafat a declarat, la B1TV, că asistenta disparută are șanse aproape „de zero” să fie găsită în viață. Totodată, secretarul de stat în MAI a afirmat că elicopterul nu avea flotoare, pentru că nu era destinat să aterizeze.

„Din păcate, asistenta dispărută are șanse aproape „de zero” să fie găsită în viață. Căutările vor continua, în această seară, până vor spune scafandrii”, a declarat Arafat, informează HotNews.

UPDATE: 7:20 – Toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD prăbuşit şi-au pierdut viaţa

Toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit, luni după-amiază, în lacul Siutghiol şi-au pierdut viaţa, ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbuşirea aparatului de zbor, fiind asistenta medicală, care era însărcinată.

La aproximativ 12 ore de la prăbuşirea elicopterului SMURD, scafandrii au reuşit să găsească şi trupul celei de-a patra persoane care se afa în aparatul de zbor, fiind vorba despre asistenta medicală Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată.

Trupul acesteia a fost găsit în jurul orei 04.30, decesul femeii fiind declarat chiar la faţa locului.

Ceilalţi trei membri ai echipajului – medicul, pilotul şi copilotul – au fost găsiţi pe rând, la intervale de câteva ore, până la miezul nopţii, decesul acestora fiind declarat la spital, după ce cadrele medicale au încercat zeci de minute să îi resusciteze.”[1]

Politicieni corupti, mincinosi – autoritati in care oamenii nu mai trebuie sa aiba incredere !


La ora 16 .10 a fost primul apel la 112. Un martor sustine ca a sunat si el dupa ajutor un minut mai tarziu, pentru ca un elicopter s-a prabusit pe lacul siutghiol: „Am dat telefon la 112, o doamna foarte amabila mi-a raspuns ca: ‘Va multumim, stim ca a cazut un elicopter in Siutghiol’. Dupa 10 minute, cand au inceput sa tipe oamenii aia: „Ajutor, ajutor!’, am sunat din nou la 112 si am zis: ‘Doamna, oamenii tipa: „Ajutor, ajutor!’, trimiteti repede’. ‘Au plecat echipajele’… Era ora 4 si, hai sa zicem, si jumatate atunci. La 5 si 10 au fost primele echipaje de salvare”.

In acest timp, cand se auzeau tipete dupa ajutor, alti martori sustin ca echipele de interventie cautau haotic in alta zona elicopterul: „Au fost minute pretioase care s-au pierdut. Pompierii au venit cel mai tarziu, s-au oprit la cazino, in conditiile in care am sunat, am vorbit de patru ori cu pompierii, masinile le vedeam, eram in mijlocul strazii, strigam la ei si degeaba. Iar dispecerul sa stiti ca le transmitea masinilor sa mearga la butoaie, nicidecum la Cazino. Si ei s-au oprit tot la Cazino„.

Tot ce s-a intamplat aici, este din acelasi scenariu, ca si in tragedia aviatica din Muntii Apuseni, cand acei oameni, au murit de frig, din cauza faptului ca STS, „n-a putut sa-i localizeze”, desi primeste o groaza de bani. Salvatorilor li s-a ordonat sa se intoarca inapoi, iar culmea, dar culmea, taranii care i-au salvat o parte din victime, intrasera sub ancheta Parchetului, iar asta ridica foarte multe semne de intrebare. Oare n-au fost ei lasati sa moara ? Raspunsul este unul dur: DA !

Mai multe pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/tragedia-aviatica-din-muntii-apuseni-serviciile-secrete-romane-n-au-vrut-sa-intervina-in-salvarea-oamenilor-prabusiti-in-muntii-apuseni-fiind-lasati-sa-moara.

SURSE

1. http://www.realitatea.net/elicopter-smurd-cazut-in-lacul-siutghiol-din-constanta_1592438.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...