Trebuie să iei o hotărâre? Bazează-te pe intuiție!

Distribuie!by “Instinctul ar putea fi mai de incredere decat conexiunile care se realizeaza in creier atunci cand trebuie sa iei o decizie. Un studiu realizat in SUA de profesorul Ken Paller, psiholog la Universitatea Northwestern, Illinois, a scos la iveala faptul ca cele mai multe presimtiri se bazeaza pe amintiri […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Instinctul ar putea fi mai de incredere decat conexiunile care se realizeaza in creier atunci cand trebuie sa iei o decizie.

Un studiu realizat in SUA de profesorul Ken Paller, psiholog la Universitatea Northwestern, Illinois, a scos la iveala faptul ca cele mai multe presimtiri se bazeaza pe amintiri aflate imediat dedesubtul constientului.


Astfel, subconstientul te ajuta sa-ti dai seama cine este criminalul intr-un anumit caz, inainte ca dovezile sa iasa la suprafata, si tot el te ajuta sa raspunzi corect la un test, relateaza Daily Mail.

Potrivit profesorului, intuitia e de folos in orice situatie, iar dezvoltarea acestei capacitati ne-ar ajuta mult in situatiile dificile.


Profesorul a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a rugat mai multi subiecti sa priveasca, pe monitorul unui calculator, mai multe imagini. Jumatate din timp acestia au fost lasati sa priveasca cu atentie imaginile, in restul timpului atentia fiindu-le, in mod deliberat, distrasa.

In final, testele au aratat ca mai multe imagini fusesera retinute in perioada in care atentia le-a fost distrasa decat in cea in care subiectii s-au concentrat pentru a le retine.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/life-style/intalniri/trebuie-sa-iei-o-hotarare-bazeaza-te-pe-intuitie-666511
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro