Tulpa, fantome create de puterea gândului

Distribuie!

Tulpa, fantome create de puterea gândului

„Conform budismului tibetan, un tulpa este o entitate spirituală creată prin forța invocatorului și care se manifesta în lumea fizică. Tulpa, în sanscrită înseamnă formă de gândire și posedă aceeași capacitate de gândire ca și creatorul său.


Ce este tulpa?

Conform specialiştilor, tulpa este o creație a inconştientului, dar care are o conștiința proprie. Tulpa este însoţitorul mental. Comunicarea dintre creator şi un tulpa se realizează numai mental și este interfaţa dintre conștient și inconștient.


Religia tibetană este diferită de alte religii prin principiile sale conform cărora spiritul este superior materiei și este capabil să creeze forme vizibile numite tulpa.

Indienii din America de Nord au credința că samanii au puterea de a se desprinde din corpul fizic și de a se materializa în entităţi spirituale care au capacitatea de a se materializa în lumea fizică. Un tulpa poate lua forma unui om, animal, obiect sau peisaj.

Primul caz de tulpa văzut de occidentali

În Tibet, primul caz de tulpa a fost văzut în anul 1950, atunci când 20 de călugări care se aflau în timpul unei meditaţii au văzut o entitate malefică. Aceasta distrugea un sat din apropiere.

Alexandra David Neel a fost prima persoană din Europa care în anul 1927, a participat în Tibet, la crearea unei entităţi spirituale care a luat forma fizică. Mai târziu, ea relata că și-a creat propria tulpa, învăţând tehnici de meditaţie și respirație.

Puterea de creație?

Tibetul mai este numit și Țara Zăpezilor iar capitala sa, Lhassa a fost un oraș interzis străinilor foarte mulți ani. Foarte rar un occidental putea să viziteze acest oraș și să intre în contact cu preoții lama.

În Lhassa există un univers construit numai pe mental. Tulpa este proiecția materială creată prin spirit, printr-o meditație îndelungată.

Tulpa poate lua forma unui obiect, animal, peisaj sau om. Preoții lamas consideră universul o simplă proiecție mentală. Filosofia lor se bazează pe puterea mentală care devine mai puternică prin exerciții de meditație. Pentru a ajunge la un astfel de nivel este nevoie și de 20 de ani. Respirația care se face după o tehnică bine studiată joacă un rol hotărâtor în meditația lama.

Preoții lama ajung la performanța de a dormi în zăpadă, fără să simtă frigul, de a nu mânca sau bea apă zile întregi, săptămâni . La început, cercetătorii occidentali au fost sceptici în ceea ce privește realitatea fenomenului numit tulpa. S-a avansat ipoteza că este vorba de o simplă halucinație.

O viață proprie

Odată ce tulpa este înzestrată cu suficientă vitalitate pentru a putea juca rolul unei ființe reale, tinde să se elibereze de controlul creatorului său. Acest lucru, spun ocultiștii tibetani, se întâmplă aproape mecanic, la fel cum copilul, când corpul său este complet și poate trăi separat, părăsește pântecele mamei sale. Uneori, fantoma devine un fiu rebel și se aude despre lupte ciudate care au avut loc între magi și creaturile lor, primii fiind grav răniți sau chiar uciși de creațiile lor.

Magii tibetani relatează cazuri în care tulpa este trimisă pentru a îndeplini o misiune, dar nu se întoarce și își devine o entitate periculoasă. Se spune că același lucru se poate întâmpla atunci când producătorul tulpei moare înainte de a-și fi dizolvat creația. Totuși, de regulă, fantoma fie dispare brusc la moartea magului, fie dispare treptat ca un corp care moare din lipsă de hrană.

Pe de altă parte, unele tulpa sunt menite în mod expres să supraviețuiască creatorului lor și sunt special formate în acest scop. Acestea pot fi considerate drept veritabile tulkus [guru reîncarnat] și, de fapt, demarcarea dintre tulpa și tulkus este departe de a fi clar trasată. Existența ambelor se bazează pe aceleași teorii.

Trebuie să credităm aceste povestiri ciudate de „materializări” rebele, fantome care au devenit ființe reale sau trebuie să le respingem pe toate ca simple povești fantastice și produse sălbatice ale imaginației? Greu de spus.

Dedublarea, o formă de putere mintală

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Cercetători europeni au asistat la astfel de fenomene în care un preot lamas s-a dedublat.

Puterea spiritului, puterea minții poate crea forme, poate crea un univers. Alexandra David Neel a petrecut 14 ani în preajma preoților lamas pentru a înțelege acest misterios fenomen.

Neel a trăit 101 ani și la reîntoarcerea sa în Anglia a scris o carte despre tot ceea ce a învățat în cei 14 ani petrecuți în Tibet.

Alexandra David Neel a avut privilegiul de a pătrunde în Lhassa, capitala Tibetului, în condiţiile în care până în secolul al XX-lea, accesul străinilor în acest oraș a fost interzis. Pentru tibetani, puterea mentală este un veritabil concept spiritual. Tehnicile de respirație și meditaţie sunt învăţate încă din copilărie de către tibetani. La vârsta maturităţii, un călugăr tibetan poate crea și 10 tulpa care se materializează sub diferite forme, oameni sau animale.

Ea susținea că a fost avertizată de preoții lamas că un tulpa poate deveni periculos dacă este scăpat de sub control. Neel a ajuns la performanța de a crea forme cu ajutorul mentalului. Ultimii ani petrecuți în Tibet ea a fost însoțită, în permanență, de un tulpa care devenise prietenul său. Acesta o urma pretutindeni. Era o umbră, o fantomă care o însoțea.

Neel a prezentat în cartea sa puterile excepționale pe care unii preoți lamas le aveau cu privire la părăsirea corpului fizic și însoțirea spiritului unui mort într-o altă lume.

Pentru mulți dintre noi aceste fenomene țin de sfera science-fiction. Este greu să admitem că astfel de fenomene există. Cercetători occidentali care la început erau sceptici în ceea ce privește tulpa, și-au schimbat discursul la reîntoarcerea din Tibet.

Ei au afirmat faptul că tulpa sunt o realitate și că fenomenul nu ține de magie sau de halucinații, ci de extraordinara putere a mentalului de a crea forme.

 

Universul precum o tulpa

Pentru tibetani, universul nu este altceva decât o proiecţie mentală, o viziune în care nu exista o ordine a fenomenelor. În cultura galezilor, exista credința că mentalul poate crea un amestec de bine și rău pe care îl numesc pwca. Acesta poate prinde formă unei pisici, câine, capre, corb, cal.

Și în religia islamică întâlnim spirite malefice numite djinn care au puteri mortale, supranaturale. Brad Steiger, scriitor american, afirma că Mothman, Slender Man, Oamenii în negru sunt forme de tulpa.

Celebrul explorator Ernest Shackleton a declarat că în timpul unei escaladări a unor munți din Georgia, alături de alți doi alpinişti, a avut senzația că alături de ei mai este o a patra persoană. Ciudat este faptul că după ce au escaladat muntele, unul dintre colegii de ascensiune i-a spus că a avut senzația că tot timpul i-a urmat o persoană străina.”

Sursa: tinerama.ro

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Prin puterea credinței și a încrederii în însănătoșire, trupul biologic poate reacţiona într-un mod adecvat pentru a face față oricărei probleme ar putea să apară
Inteligența poate fi influenţată de aciditatea armonioasă ce există în creier
Zece mari invenţii ale lui Henri Coandă
Alexandru Dubrov, un biofizician de la Institutul de Fizică a Pământului al Academiei de Ştiinţe a URSS, a avansat conceptul de „biogravitaţie” pentru a explica psihochinezia
Unul dintre exemplele ce se încadrează în dematerializare, teleportare şi materializare a fost provocat ştiinţific cu ocazia unui experiment militar secret, cunoscut sub numele de Experimentul Philadelphia, petrecut în America anului 1943
Dosare secrete americane! Avocatul american care a călătorit în timp în cadrul Proiectului Pegasus
Subconștientul ajunge să manifeste, la un moment dat, orice imagine care a fost menținută și susţinută cu o credinţă fermă în minte
În anul 1989, inginerul Bob Lazar a dezvăluit întregii lumi faptul că a fost angajat în Zona 51, unde a putut cerceta modul de construire al OZN-urilor. El a afirmat că aceste nave nu folosesc vreun combustibil convenţional cunoscut pe Pământ, dar sunt prevăzute cu un reactor care produce antimaterie şi care este alimentat cu un element chimic care nu există pe Pământ (Elementul 115)
Multe experimente au confirmat reacțiile de stres ale ființelor umane expuse la radiația microundelor și la câmpuri magnetice și electrice de foarte joasă frecvență
Încălzirea globală – ecologismul sau eco-religia. De la epoci glaciare până la temperaturi ridicate, temperatura Pământului a oscilat foarte mult și asta, fără intervenția omului, fără industrii, mașini și alte surse de poluare realizate de om. Istoria climatului Terrei nu arată că o concentrație mai mare de dioxid de carbon ar duce la o încălzire globală
Situații în care e bine să-ți asculți intuiția
Precum în Matrix: S-a descoperit o metodă de stimulare cerebrală care permite „încărcarea” informațiilor în creier și învățarea ultra-rapidă

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...