Tupeu al ambasadelor SUA si Marii Britanii de a ordona Parlamentului si Guvernului ce sa faca in Romania ! Aceste ambasade incalca Conventia de la Viena din anul 1961 !

by Ambasadele SUA si Marii Britanii de la Bucuresti (ambasade ale Grupului Bilderberg), incalca Conventia de la Viena din 1961, ajugand astfel sa faca aprecieri si chiar mai grav, sa de ordine, ce ar trebui si ce nu ar trebui sa faca Parlamentul si Guvernul Romaniei. Tupeistul insarcinat cu afaceri […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ambasadele SUA si Marii Britanii de la Bucuresti (ambasade ale Grupului Bilderberg), incalca Conventia de la Viena din 1961, ajugand astfel sa faca aprecieri si chiar mai grav, sa de ordine, ce ar trebui si ce nu ar trebui sa faca Parlamentul si Guvernul Romaniei.

Democracy_Grim_Reaper_Ukraine-c3862

Tupeistul insarcinat cu afaceri al Bilderberg, Dean Thompson, vine, nu de putine ori in Romania, ca si U.K. Embassy, sa ne dea noua lectii despre “lupta anticoruptie”, asta in timp ce ambele tari sunt macinate de proteste impotriva coruptiei, crime organizate s.a.m.d. De asemeni, este nepermis, ca vreo ambasada sa vina si sa dea lectii, chiar ordine unui Parlament sau Guvern, avand in vedere ca asa ceva nu intra in atributiile niciunei ambasade din lume.


Un exemplu de acest fel, total nepermis, citez din publicatia pro americana, Hotnews:

“Nu trebuie sa se faca abuz de imunitatea parlamentara pentru a apara pe cineva de raspundere, a precizat, joi, la solicitarea Mediafax, Ambasada SUA, dupa ce Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de retinere si arestare preventiva a deputatului PSD Ion Ochi.

“Asa cum am declarat anterior, nu comentam cazuri individuale, dar unul dintre principiile de baza ale democratiei este ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Nu trebuie sa se faca abuz de imunitatea parlamentara pentru a apara pe cineva de raspundere”, se arata in raspunsul misiunii diplomatice.

Ambasada Marii Britanii a precizat la randul ei ca va continua sa urmareasca indeaproape situatia din domeniul judiciar din Romania, inclusiv deciziile Parlamentului privind imunitatea alesilor, si impartaseste preocuparea CE din raportul MCV privind “succesul limitat” al cererilor DNA de ridicare a imunitatii unor parlamentari.

“Ambasada Marii Britanii la Bucuresti continua sa urmareasca indeaproape situatia din domeniul judiciar din Romania, inclusiv deciziile Parlamentului privind imunitatea alesilor”, a precizat misiunea diplomatica, in urma respingerii de catre Camera Deputatilor a cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi.

“Am luat cunostinta si impartasim preocuparea aratata in cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresul Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) legat de faptul ca ᅡDNA a avut un succes limitat in a convinge Parlamentul sa raspunda pozitiv cererilor sale privind ridicarea imunitatii unor membri ai legislativului pentru a permite deschiderea de investigatii si aplicarea unor masuri preventive de detentieᅡ”, se arata in raspunsul Ambasadei Marii Britanii.

Totodata, Ambasada reitereaza faptul ca “egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii reprezinta un important principiu democratic”.

Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind inregistrate 108 voturi “pentru” si 152 “impotriva”.

Deputatii s-au exprimat asupra solicitarii DNA prin vot secret cu bile.

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventiva, ca nu credea sa ajunga vreodata subiect de spectacol mediatic si ca in pofida dificultatilor a ramas un om onest si are toata deschiderea pentru justitie.

“Nu credeam vreodata sa ajung sa fiu subiect de spectacol mediatic. E trist sa ajungi in fata Parlamentului sa fii nevoit sa te dezvinovatesti cand esti nevinovat”, a spus Ochi in fata deputatilor.”[1]

Nu conteaza cazul citat, ci insasi faptul prin care aceste ambasade isi permit sa ne dea noua lectii. Totusi, in mod incredibil, Adrian Nastase, dupa ce a facut puscarie de doua ori, a ajuns sa nu mai creada in “democratia” SUA-UE, asadar el, intr-un articol pe blog-ul, ii pune la punct pe aceste ambasadori tupeist de “democrati”, intr-o scrisoare deschisa catre publicatia insolventa Mediafax, a puscariasului Adrian Sarbu, o publicatie, ca si Hotnews si multe altele, pro americane:


“Stimată Mediafax,

Am aflat că aţi solicitat un punct de vedere Ambasadei SUA în legătură cu votul din Camera Deputaţilor în cazul Ion Ochi.

În opinia mea, această solicitare generează mai multe neclarităţi:

1. Aţi solicitat, cumva, şi poziţiile ambasadelor Franţei, Marii Britanii, Italiei, Germaniei, Olandei, Danemarcei, Cehiei, Ungariei, Poloniei, Rusiei, Chinei, Bulgariei, Spaniei, Portugaliei, Belgiei, Africii de Sud, Braziliei etc.?

2. Aţi avut, vreodată, curiozitatea să citiţi Convenţia de la Viena, din 1961, cu privire la relaţiile diplomatice? Probabil că nu. Aţi fi putut descoperi cu ce se ocupă ambasadele străine pe teritoriul altor state. Dacă aveţi neclarităţi, întrebaţi şi la ambasada noastră de la Washington. Aţi cerut, cumva, poziţia publică a ambasadei noastre în legătură cu manifestaţiile din oraşele americane, legate de moartea lui Freddie Gray? Evident că nu era cazul.

3. Aţi creat o situaţie în care reprezentantul Ambasadei poate fi chemat de preşedintele Camerei Deputaţilor sau de către directorul de spaţiu din MAE pentru a i se atrage atenţia că aceste chestiuni ţin de jurisdicţia internă, iar dacă există unele preocupări ale guvernului american în aceste chestiuni, ele trebuie transmise direct la MAE, la guvern sau la Parlament, nu prin presă. Cred că aşa procedează şi ambasada noastră atunci când are anumite preocupări legate de unele situaţii din Statele Unite.

4. Aţi determinat redactarea unui comunicat rabinic – „nu comentăm cazuri individuale” dar „nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere”. Ce s-a înţeles de aici? A fost abuz al Camerei în cazul deputatului Ochi?

5. Aţi pus în pericol jobul consilierului român (expertul pe anti-corupţie) de la Ambasadă care a ajutat la redactarea răspunsului, în condiţiile în care consilierul respectiv nu ştie că încă din 2003 Constituţia a fost modificată şi că nu mai există imunitate de urmărire penală pentru deputaţi. Cu alte cuvinte, dosarul, redeschis, poate merge în instanţă, fără nici un obstacol. Problema era dacă, în acest dosar, pentru fapte anterioare mandatului de deputat, pentru care se dăduse deja un NUP, fără să existe elemente noi (cel puţin asta rezultă din dezbateri), ar fi trebuit să fi reţinut/arestat? Deputaţii au decis, în exercitarea prerogativelor lor constituţionale, că nu este cazul. De ce ar trebui ca o ambasadă străină să comenteze o decizie a Parlamentului României? Poate că ar trebui să (re)citiţi şi Constituţia.

6. Aţi fortat Ambasada să răspundă cu un clişeu – „unul din principiile de bază ale democraţiei este că toţi oamenii sunt egali în faţa legii”. Principiul „the rule of law” înseamnă că nu trebuie să-ţi faci singur dreptate şi că trebuie aplicată legea. Unii, poate că şi reporterul Dvs., au crezut că, în România, există o singură lege. Oricât de ciudat ar părea, la noi în ţară, ca şi în SUA, există mai multe legi (nu una singură) – pentru persoane cu dizabilităţi, pentru gravide, pentru veterani, pentru medici, pentru sindicalişti, pentru pensionari, pentru ONG-uri, pentru scriitori, pentru elevi, pentru pompieri, pentru funcţionari, pentru militari etc.

În plus, chiar dacă vi s-ar părea paradoxal, şi Constituţia este o lege. Poate că aţi şi votat pentru ea. Acolo există un text referitor la reţinerea şi arestarea parlamentarilor. Poate că pare nedrept, dar nu toţi cetăţenii sunt parlamentari (deşi, în ritmul actual…), aşa încât cetăţenii care nu sunt parlamentari nu pot fi egali cu parlamentarii în faţa ACESTEI legi. Se poate stabili însă, cu ocazia revizuirii Constituţiei, ca toţi cetăţenii să fie parlamentari sau să nu mai existe parlamentari şi atunci toţi cetăţenii vor fi egali în această privinţă.

Comentariu: Autoflagelarea a reprezentat o modalitate prin care unii călugări îşi arătau credinţa. Eu cred, în continuare, că, în relaţia cu Statele Unite, noi trebuie să dovedim loialitate, nu umilinţă.”[2]

Acestia sa-si vada de coruptia si mizeria din “democratia” lor, nu sa ne dea noua lectii !

SURSE

1. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20047955-ambasada-sua-dupa-cazul-ion-ochi-nu-faca-abuz-imunitate-pentru-apara-cineva-raspundere.htm

2. https://nastase.wordpress.com/2015/04/30/stimata-mediafax/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Hackerul român, "Guccifer", a ajuns în fața unui tribunal din SUA, după ce a fost extradat
Naționalismul - ultima speranță a neamului românesc
Misterul de la Balotești, un accident aviatic pus sub semnul întrebării
Renaşterea României: Trezirea urgentă a fiinţei noastre către o stare profundă de comuniune cu Sufletul Neamului Românesc
Pușcăria ca proiect de țară - un proiect al globaliștilor SUA-UE-Soros instaurat în România! România – experimentul fricii, urii şi delaţiunii generalizate!
Consilierii Sectorul 4 au votat schimbarea denumirea liceului Mircea Vulcănescu în liceul Traian Popovici. Lista celor care l-au condamnat pe marele filozof a doua oară. Discursul CURAJOS al unui consilier care s-a OPUS
Mișcarea #Rezist - o ideologie neomarxistă, progresistă, anarhistă, internaționalistă, globalistă, care susține Noua Ordine Mondială
SRI vrea să spargă telefoanele mobile, mailurile și conturile de socializare
Cătălin Berenghi le explică destul de clar "corecților politic", neomarxiștilor, progresiștilor, euro-atlantiștilor de la Antena 3 de ce nu trebuie să acceptăm construirea unei Mega Moschei în București
Departamentul de Stat e îngrijorat dar nu știe pentru ce anume. Întrebat de Sorina Matei care sunt părțile din lege care afectează "independența justiției" Departamentul de Stat refuză să răspundă și cere să-l întrebăm pe Klemm. Dar Klemm zice că nu e el
Se cere anchetarea și interzicerea fundațiilor Soros pe teritoriul României
Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos, face propagandă pentru "Ținutul Secuiesc"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro