Turcia acuză SUA și Israelul de imixtiune în problemele interne ale Iranului

Distribuie!

„Ministrul de Externe al Turciei a denunțat amestecul Israelului și al SUA în problemele interne ale Iranului

BUCUREȘTI, 3 ian — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, s-a pronunțat împotriva imixtiunii Israelului și SUA în problemele interne ale Iranului, după ce liderii celor două state au făcut declarații de susținere a demonstranților care au provocat dezordine de stradă.

„Există doar doi lideri politici, care susțin protestatarii: Trump și Netanyahu. Suntem împotriva unei astfel de imixtiuni. Chiar dacă nu vă place regimul din Iran, schimbarea guvernului poate avea loc doar pe calea alegerilor”, a declarat ministrul, fiind citat de Hurriyet.

Anterior, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan a exprimat susținerea față de autoritățile iraniene într-o discuție cu omologul său iranian Hassan Rohani. Erdogan a declarat că este de acord cu declarația lui Rohani, care a recunoscut dreptul cetățenilor de protesta, cu condiția respectării cadrului legal.


Reamintim că un val de proteste a izbucnit în mai multe orașe iraniene: Teheran, Mashhad, Isfahan, Rasht, începând cu 28 decembrie. Președintele iranian, Hassan Rohani, a declarat că protestele au fost provocate de problemele economice ale țării, precum și de mesajele incitatoare din afara țării.

Potrivit presei, în urma ciocnirilor de stradă au decedat 20 de persoane, iar peste 450 de persoane, bănuit de incitare la violență, au fost reținute la Teheran.”[1]


Turcii stiu bine ce se intampla. La data de 15 iulie 2016, in Turcia a avut loc o tentativa esuata de lovitura de stat[2]. In spatele acestei tentative esuate au fost SUA. SUA si Israel incearca sa dea o lovitura de stat in Iran.

Va recomandam sa cititi:

https://www.dzr.org.ro/sua-si-israel-incearca-sa-dea-o-lovitura-de-stat-in-iran/

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20180103/16492517/turcia-sua-israel-iran-proteste.html
  2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Tentativa_de_lovitur%C4%83_de_stat_din_Turcia_din_2016
  3. Foto: davidicke.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...