Turcia. Erdogan boicotează ambasadorul SUA

by “Liderii turci nu-l vor mai primi pe ambasadorul SUA în Turcia, a declarat marți președintele Recep Tayyip Erdogan, în condițiile în care relațiile dintre Ankara și Washington traversează o perioadă extrem de turbulentă. “Nu-l mai considerăm reprezentantul SUA în Turcia”, a declarat Erdogan în timpul unei deplasări la Belgrad, […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Liderii turci nu-l vor mai primi pe ambasadorul SUA în Turcia, a declarat marți președintele Recep Tayyip Erdogan, în condițiile în care relațiile dintre Ankara și Washington traversează o perioadă extrem de turbulentă.

“Nu-l mai considerăm reprezentantul SUA în Turcia”, a declarat Erdogan în timpul unei deplasări la Belgrad, adăugând că ambasadorul american John Bass nu va fi primit de guvernul turc pentru turneul său de rămas bun înainte de a părăsi Ankara în următoarele zile, el urmând să preia postul de ambasador al SUA în Afganistan.

Relațiile dintre Turcia și SUA, două țări partenere în cadrul NATO, traversează o perioadă de puternice tensiuni după inculparea pentru “spionaj”, săptămâna trecută, a unui angajat turc de la consulatul general american din Istanbul.

Acest angajat este acuzat de justiția turcă că de legături cu predicatorul Fetullah Gulen, care s-a autoexilat în SUA și pe care Ankara îl consideră eminența cenușie a puciului eșuat din 15 iulie 2016.

Ca reacție la arestarea lui, Ambasada SUA la Ankara a anunțat duminică suspendarea majorității serviciilor sale pentru eliberare de vize în misiunile diplomatice americane din Turcia. Ankara a luat o măsură similară.

“Dacă ambasadorul american a luat această decizie din proprie inițiativă, atunci liderii SUA nu ar trebui să-l mențină în funcție niciun minut în plus. Ele ar trebui să-i spună: ‘Cine te-a autorizat să strici relațiile dintre Turcia și SUA?'”, a declarat Erdogan, relatează Agerpres.”[1]

Turcii au demnitate, nu accepta ca un ambasador sa le dicteze ce sa faca in propria lor tara, asa cum fac diversi ambasadori straini in Romania, in frunte cu ambasadorul SUA. Daca Romania ar fi avut o conducere nationalista, ambasadorul SUA, Hans Klemm, era declarat persona non grata si expulzat din tara.

SURSE


  1. https://www.dcnews.ro/erdogan-boicot-ambasador-sua_561392.html
  2. Foto: evz.ro

Citiți și...

Camerele de supraveghere a traficului rutier, interzise de o Instanta din Chisinau ! Ministerul Afacerilor Interne din Moldova incalca dreptul la viata privata a cetatenilor !
Buncarele Iluminatilor: Iluminatii continua sa-si preagateasca buncare pentru a se proteja de cataclisme ! Ceea ce nu stiu ei este ca nu vor scapa si ca Planeta se va purifica !
Inteligența malefică ce conduce lumea
Originile neomarxiste ale limbajului "corect politic"
Enigmatica Area 51
Big Brother în Franța: Fişier gigantic cu date biometrice, adrese, e-mailuri etc., pentru 60 de milioane de cetăţeni! Adică buletinul, paşaportul şi toate informaţiile despre fiecare vor fi de acum înainte stocate într-un singur fişier!
Lovitură pentru Noua Ordine Mondială: Donald Trump a anunțat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice
României i se cere să întrerupă relațiile diplomatice cu Coreea de Nord! Americanii se cred stăpânii lumii!
Austria: Globaliștii au protestat împotriva naționaliștilor
Vladimir Putin: Guvernul de la Damasc controlează 98% din teritoriul Siriei. Vladimir Putin și Bashar al-Assad sunt aproape să-i învingă pe teroriștii ISIS. Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de SUA în timpul operațiunii "Primăvara Arabă" (2010 - 2011) cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad
Președintele Siriei, Bashar al-Assad, amenințat cu moartea de un ministru israelian
John Milbank: „Căsătoria” gay este o „mișcare strategică” și nu are nimic de-a face cu drepturile homosexualilor
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Intelligence România (DIR)

Departamentul Intelligence România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro