UDMR, obligată de instanță să spună cum cheltuiește banii primiți anual de la statul român

by “Sentința din decembrie a Tribunalului Cluj, care obliga Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) să comunice o serie de informații publice, a devenit definitivă, după ce UDMR nu a formulat recurs în termen legal, relatează Atlatszo Erdely. UDMR a fost data în judecată de Asociația Atlatszo Erdely Egyesulet după […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Sentința din decembrie a Tribunalului Cluj, care obliga Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) să comunice o serie de informații publice, a devenit definitivă, după ce UDMR nu a formulat recurs în termen legal, relatează Atlatszo Erdely.

UDMR a fost data în judecată de Asociația Atlatszo Erdely Egyesulet după ce Uniunea a refuzat să comunice informații detaliate despre gestionarea sprijinului financiar guvernamental destinat comunitătii maghiare pe baza legii 544/2001.
Blogul erdely.atlatszo.hu, editat de Asociația Atlatszo Erdely Egyesulet (care înseamnă Transilvania transparența), a dorit să afle cum au fost cheltuiți cei 28 de milioane de euro primiți de la bugetul de stat al României în ultimii 6 ani, sumă pe care UDMR a primit-o în calitate de reprezentant al comunității maghiare din România.
UDMR a fost obligată de către instanță să furnizeze informațiile de interes public cerute de Asociația Atlatszo Erdely Egyesulet, și anume:
 – lista imobilelor aflate în prezent în proprietatea Uniunii Democrate Maghiare din România, cu adresă și număr cadastral/topografic, anul și modul dobândirii, respectiv prețul de cumpărare a acestora și numele vanzătorului;
 – lista imobilelor închiriate în prezent de către Uniunea Democrată Maghiară din România, cu locația (adresă), numele proprietarului, respectiv chiria anuală plătită pentru acestea.
 – o listă cu cheltuielile de întreținere și reparații a imobilelor aflate în proprietatea/ în chiria UDMR pe perioadă 2009-prezent, specificând pe scurt lucrarea efectuată și numele firmei care a efectuat lucrarea.
 – o listă cu diurnele primite de către angajații UDMR (respectiv persoane care reprezintă UDMR) pentru deplasări în afara granițelor tării din 2009 pană în prezent. Lista să conțină data de început și sfârșit a deplasării, destinația, respectiv suma de bani plătită ca și diurnă.
 – o listă cu operele de artă cumpărate din 2009 de către UDMR, cu numele autorului, o prezentare succintă a operei, respectiv prețul plătit pentru această.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/UDMR-obligata-de-instanta-sa-spuna-cum-cheltuieste-banii-primiti-anual-de-la-statul-roman-149242
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Imnurile Israelului şi Albaniei sunt melodii româneşti
Mulți români nu cred în minciunile globaliștilor SUA și UE cu privire la "armele chimice" ale lui Bashar al-Assad! Românii au mai fost mințiți, atunci când li se vorbeau de "armele chimice, biologice și de distrugere în masă" ale lui Saddam Hussein! Presa globalistă și politicienii din România susțin atacul asupra Siriei!
Cine sunt jurnaliștii propagandiști români, care denigrează România în presa străină? Ce este mai josnic decât să îți denigrezi propria țară?
„Noi Haștagim, nu gândim”. România, singura țară din lume în care oamenii protestează împotriva Libertății
Pentru prima oară, austriecii de la OMV Petrom vor da explicații în Parlament despre manipularea pieței de energie și creșterea artificială a prețului
Multinaționalele încearcă, pe ultima sută de metri, să extragă pe nimic resursele uriașe din Marea Neagră
DNA a încălcat de zeci de ori Constituția
Ilie Şerbănescu: Preluarea resurselor de petrol și gaze ale României au fost condiționalitate pentru admiterea în UE
Rise Project finanțat de George Soros și Guvernul Olandei
România se războiește cu UDMR la Bruxelles! Uniunea Federativă a Minorităților Europene (FUEN) urmărește promovarea unei inițiative prin care drepturile minorităților să nu mai fi e reglementate de către statele naționale, ca până acum, ci de către Bruxelles!
Big Brother: Începând de azi, DNA va ști tot ce facem pe telefon sau pe calculator, ne va sparge parolele, ne va clona SIM-urile și va recupera datele șterse. DNA ne va monitoriza Facebook-ul, Google Chat-ul, Skype-ul, Dropbox-ul, torrent-ele etc. Tot.
2018 - anul în care Statul Paralel din România va fi destructurat?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro