UDMR, obligată de instanță să spună cum cheltuiește banii primiți anual de la statul român

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Sentința din decembrie a Tribunalului Cluj, care obliga Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) să comunice o serie de informații publice, a devenit definitivă, după ce UDMR nu a formulat recurs în termen legal, relatează Atlatszo Erdely.

UDMR a fost data în judecată de Asociația Atlatszo Erdely Egyesulet după ce Uniunea a refuzat să comunice informații detaliate despre gestionarea sprijinului financiar guvernamental destinat comunitătii maghiare pe baza legii 544/2001.
Blogul erdely.atlatszo.hu, editat de Asociația Atlatszo Erdely Egyesulet (care înseamnă Transilvania transparența), a dorit să afle cum au fost cheltuiți cei 28 de milioane de euro primiți de la bugetul de stat al României în ultimii 6 ani, sumă pe care UDMR a primit-o în calitate de reprezentant al comunității maghiare din România.
UDMR a fost obligată de către instanță să furnizeze informațiile de interes public cerute de Asociația Atlatszo Erdely Egyesulet, și anume:
 – lista imobilelor aflate în prezent în proprietatea Uniunii Democrate Maghiare din România, cu adresă și număr cadastral/topografic, anul și modul dobândirii, respectiv prețul de cumpărare a acestora și numele vanzătorului;
 – lista imobilelor închiriate în prezent de către Uniunea Democrată Maghiară din România, cu locația (adresă), numele proprietarului, respectiv chiria anuală plătită pentru acestea.
 – o listă cu cheltuielile de întreținere și reparații a imobilelor aflate în proprietatea/ în chiria UDMR pe perioadă 2009-prezent, specificând pe scurt lucrarea efectuată și numele firmei care a efectuat lucrarea.
 – o listă cu diurnele primite de către angajații UDMR (respectiv persoane care reprezintă UDMR) pentru deplasări în afara granițelor tării din 2009 pană în prezent. Lista să conțină data de început și sfârșit a deplasării, destinația, respectiv suma de bani plătită ca și diurnă.
 – o listă cu operele de artă cumpărate din 2009 de către UDMR, cu numele autorului, o prezentare succintă a operei, respectiv prețul plătit pentru această.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/UDMR-obligata-de-instanta-sa-spuna-cum-cheltuieste-banii-primiti-anual-de-la-statul-roman-149242
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Guvernul a decis: Românii care nu vor dori să aibă carte electronică cu cip integrat vor putea refuza. Cărțile de identitate cu cip pot fi sparte de hackeri, iar identitatea poate fi furată!
Interviu. Colonelul Ion Dedu rupe tăcerea și denunță public abuzurile din interiorul Serviciului Român de Informații
Expoziție cu statui de DACI pe Aeroportul internațional Otopeni
România, pusă la zid alături de Polonia, Ungaria și Bulgaria. Polonia, Ungaria și Bulgaria se opun globaliștilor!
Homosexualii se folosesc de două evenimente de maximă importanță pentru istoria României pentru a-și promova un marș. Cum a înlocuit ziarul Adevărul cartea de istorie
Calea Babelor
Portretul tefelistului român
Documente: Epidemia nu a fost declarată în România. 41.029 RON decontare pentru Covid-19
ONG-ul care vrea să controleze relația cu NATO și SUA, afacerile cu energie și Securitatea Națională
Statul Paralel din România - creația globaliștilor SUA-UE-Soros! Statul Paralel înseamnă unii procurori, unii judecători, unii ofițeri din cadrul serviciilor secrete, unii politicieni, unii ONG-iști, unii jurnaliști, care susțin planul globaliștilor SUA-UE-Soros de a conduce România!
Cum vorbeau liderii CIA de moartea lui Ceaușescu. Enigmatica ședință, cu 3 ani și 3 zile înainte de execuția de la Târgoviște
Turcia îl acuză pe Gulen că se află în spatele protestelor din România împotriva Marii Moschei! Naționaliștii români nu acceptă construirea unei Mega Moschei în România! Naționaliștii români nu au nici un fel de legătură cu Fethullah Gulen!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...