UDMR – partidul "fantoma" al carui scop este din anul 1990 preluarea controlului asupra Transilvaniei! Din punct de vedere istoric nu au niciun fel de drepturi in Transilvania! Un partid ilegitim si periculos pentru ca doreste regionalizarea (federalizarea) Romaniei!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Reiau o parte din informatiile ce le-am mai discutat pe acest site, avand in vedere ca in anul 2014, romanii s-au lasat prostiti in masa de toate partidele politice din Romania, fiecare crezand ca are “argumente” sa sustina pe unul in defavoarea altuia. Am spus in cadrul titlului ca “este un partid fantoma”. E mai mult decat atat, practic ei sint inregistrati ca si “organizatie culturala”. Daca mergem pe acest criteriu avem o groaza de asociatii, organizatii care pot fi incluse in guvern, dar se pare ca numai acesti “evrei rosii” (asa cum le zice istoricul Arthur Koestler in cartea sa “Al treisprezecelea trib”) au dreptul in acest caz.

Exista deja pe internet o petitie online, in care se cere “UDMR, afara din parlament”. Petitia o puteti accesa si semna aici -> http://www.petitieonline.net/petitie/46599060


UDMR este un partid extremist

Actiunile UDMR au fost intotdeauna pe fata, pline de extremism, de care nu s-au sfiit sa si-l arate in vazul tuturor. De la Laszlo Tokes, cel care instiga la crearea primului stat in stat, cerand astfel ca cei care ajung in Ardeal, Covasna, Mures, sa fie ca si straini. Acest ipocrit a ajuns in septembrie 2011, care si-a infiintat si un partid, tot extremist numit Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Deja baietii se cred la ei acasa si cred ca se vor instala aici. Vise baieti!


Liderul UDMR, Kelemen Hunor, citat de Adevărul:

“Este o greşeală înfiinţarea unui nou partid politic, fiindcă prin divizarea comunităţii maghiare nu se poate asigura o reprezentare politică puternică şi coerentă. Cei care au luat o astfel de decizie, de înfiinţare a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, au luat o decizie istoric greşită, sunt convins. Sunt convins că şi la alegerile din 2012 comunitatea maghiară va fi unită şi înţeleaptă, nu vrea să rămână fără reprezentare politică la nivel local şi naţional. Orice înfiinţare a unui nou partid e o greşeală tactică, una politică”

Congres al radicalilor maghiari: “Sa ne facem acceptati de Bucuresti, asa si doar asa putem crea AUTONOMIA noastra”

Au tupeu mult de tot acesti “evrei rosii”, adica printr-o astfel de afirmatie intr-o alta tara, ai fi imediat arestat si expulzat pentru ca ai conspirat pentru siguranta nationala, dar culmea in Romania acesti ticalosi sint bagati in parlament si imbracati la costum fiind poleiti in aur.

Citez mai multe de pe site-ul frontpress.ro:

Peste 300 de delegaţi au participat sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la congresul de constituire al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), iniţiat de pastorul reformat Laszlo Tokes, şi care se doreşte a fi o alternativă la UDMR. Circa 50 de jurnalişti din România şi Ungaria au primit acreditarea pentru a participa la lansarea pe scena politică românească a formaţiunii radicale a maghiarilor.

În urma lucrărilor congresului, Toro T. Tibor a fost ales preşedinte al PPMT, el fiind singurul candidat la această funcţie.

Printre cei care au luat cuvântul a fost europarlamentarul şi preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), controversatul Laszlo Tokes. Acesta a cerut o interdicţie simbolică de intrare în Transilvania a celor care îşi atacă “propria ţară”, Ungaria. “Simţim ca o trădare de ţară manifestarea celor care îşi atacă propria ţară şi transportă muniţie pentru antipropaganda străină împotriva propriei naţiuni şi propiului Guvern, foarte rar în istoria ţărilor europene (…) Propun ca Adunarea să ia o poziţie şi, eventual, putem, simbolic, să le dăm o interdicţie să intre în Ardeal, în Transilvana, pentru cei care îşi atacă propria ţară”, a spus Tokes Laszlo, citat de Mediafax.

Traian Băsescu şi Laszlo Tokes

“Suntem maghiari pentru că simţim că este bine să fim maghiari, suntem transilvăneni, asta este soarta noastră şi responsabilitatea noastră constă în faptul să dăm mai departe valorile noastre. Noi aici suntem acasă, nu avem şi nu vom avea o treaba uşoară, pentru că acum, după 22 de ani, se vede clar că nu numai Revoluţia noastră a fost furată, ci şi libertatea, statul de drept şi democraţia au fost jecmănite de comuniştii care s-au infiltrate la putere. După 22 de ani, suntem într-o stare în care ţara a fost dusă în faliment de guvernele corupte şi greşelile le plătim noi. Acest stat naţional, omogen şi centralizat este foarte scump. Cetăţenilor nu le place pentru că sunt străini de el şi simt că deciziile despre ei se iau fără ei, peste capul lor”, a continuat acesta.

“Să ne facem acceptaţi de Bucureşti, aşa şi doar aşa putem crea autonomia noastră”, a punctat Toles Laszlo.

Radicalii maghiari din Transilvania susţinuţi de Budapesta

Printre cei care au dorit să-şi exprime susţinerea pentru noua formaţiune politică s-a numărat şi actualul premier al Ungariei. ”Pe toţi vă salut din inimă de aici, de la Budapesta. Astăzi este o întâlnire importantă, la care s-au adunat oameni cu care ne cunoaştem de mult şi cu care avem visuri mari neîmplinite, cum ar fi autonomia, cum ar fi dubla cetăţenie valabilă în tot Bazinul Carpatic şi în toată lumea şi acel Plan Miko. Vă rog să îmi permiteţi ca, în numele Guvernului ungar, să va salut, să vă doresc să faceţi faţă în acestă viaţă politică, vă doresc să rămânem camarazi buni, ca obiectivele care izvorăsc din visele noastre comune să se împlinească. Dumnezeu să vă dea putere şi sănătate, să ne putem împlini munca în următorii doi ani şi jumătate”, a declarat Orban Viktor, potrivit traducerii oficiale, prin intermediul unui mesaj video.

Viktor Orban şi Laszlo Tokes

PPMT a fost înfiinţat în 2011, la iniţiativa lui Laszlo Tokes şi se doreşte a fi o alternativă la UDMR, formaţiune acuzată că ar fi trădat interesele comunităţii maghiare. Demersul a fost aspru criticat, la acea vreme, de liderul UDMR, Kelemen Hunor, care considera că este o greşeală întrucât periclitează şansele maghiarilor de a fi reprezentanţi în Parlament prin împărţirea voturilor între mai multe partide.

În viziunea PPMT, maghiarii din Transilvania sunt, înainte de a fi cetăţeni români, o comunitate vie, parte integrantă a naţiunii maghiare unitare din bazinul Carpatic, care se bucură de diferite forme de autonomie şi se ghidează după propriile tradiţii şi sisteme de valori.

În ceea ce priveşte regiunile Transilvaniei, PPMT consideră că aşa zisul Ţinut Secuiesc, datorită tradiţiilor sale istorice şi culturale autonomiste, trebuie să obţină o autoritate de autoguvernare specială, cu asigurarea autonomiei culturale a românilor care reprezintă o minoritate în regiune.

Conform Mediafax, în opinia PPMT, Clujul este considerat capitala Transilvaniei şi aici ar trebui înfiinţate instituţii de învăţământ superior în limba maghiară.

PPMT apreciază că regiunea Partium reprezintă un factor de facilitare a integrării în civilizaţia occidentală, dar şi elementul ce poate duce la crearea unui spaţiu cultural şi economic transfrontalier de cele două părţi ale graniţei dintre România şi Ungaria, fără să uite de necesitatea obţinerii unui statut special de regiune autonomă. “[2]

Premierul Ponta de acord cu toate cerintele infamilor de la UDMR

Desi prin 2012 – 2013, plagiatorul ordinar, Ponta, sustinea in fata prostilor de alegatori ca el este “cu patria”, vedem ca deja cartile erau facute, iar ceea ce vedem azi, adica pe bozgori la guvernare este o consecinta a faptelor de acum cativa ani, planuite cu atentie.

Premierul Victor Ponta a introdus inca din decemebrie 2012 o serie de masuri destinate minoritatii maghiare, redactate de UDMR, in Programul de guvernare al Executivului Ponta II, pe vremea USL, a declarat, vineri, pentru HotNews.ro, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Kelemen Hunor.

In programul noului guvern Ponta III (PSD-PC-UNPR-UDMR), capitolul dedicat drepturilor minoritatilor nationale a fost preluat integral din Programul de guvernare 2013-2016, al fostului guvern USL (PSD-PNL-PC-UNPR).

“Nu apar puncte noi la capitolul Minoritati nationale. Daca luati programul de guvernare din 2012 si programul de acum, diferente nu sunt la acest capitol”, a subliniat Kelemen Hunor.

In decembrie 2012, dupa ceea ce s-a intamplat din cauza lui Antonescu si Voiculescu, atunci Ponta a venit si a zis: <<Eu tin, totusi, sa avem un capitol pentru minoritati in programul de guvernare>>. Si ne-a rugat pe noi sa pregatim un text pentru acest program de guvernare, din decembrie 2012. Noi am pregatit un text, l-am predat si acel capitol, asa cum l-am propus noi, a fost acceptat de Ponta si baniuesc ca si de Antonescu, pentru ca erau in coalitie. Deci aceasta este povestea capitolului pentru minoritati din programul de guvernare din decembrie 2012“, a povestit liderul UDMR, contactat de HotNews.ro.

Programul guvernului Ponta III, la fel ca si Programul de guvernare al Cabinetului Ponta II, prevede, printre altele, infiintarea unor posturi publice de radio si televiziune care sa emita in limba maghiara pe intreaga durata a zilei.

“Asigurarea unor programe in limba materna la radio si televiziune pentru toate minoritatile nationale, in special pentru comunitatea maghiara, astfel incat sa se asigure satisfacerea nevoilor culturale si de comunicare in limba materna la nivel national. In acest sens vor fi extinse emisiunile studiourilor publice de radio si televiziune finantate din buget pentru ca acestea sa emita in limba maghiara pe tot parcursul zilei”, prevede programul adoptat de Guvernul Ponta III.

Kelemen Hunor a explicat ca, deja de doi ani, studioul teritorial al TVR Targu Mures are o frecventa aparte, pentru a emite intreaga zi in limba maghiara.

In decembrie 2012, dupa alegerile parlamentare, premierul Victor Ponta a insistat pentru cooptarea UDMR la guvernare in Exectivul Ponta II, alaturi de USL, insa atunci s-au opus PC si PNL.”[3]

Regionalizarea si modificarea Constitutiei – un plan teribil pentru acapararea fantasmagoricului “tinut secuiesc”

In 2013, guvernul Ponta II, venise cu o idee nastrusnica si anume: REGIONALIZAREA si MODIFICAREA CONSTITUTIEI. Am scris intr-un articol anterior pe larg, despre aceasta teribila incercare de a federaliza Romania, creand astfel o regiune de centru in Romania, in Transilvania, fix in fantasmagoricul “tinut secuiesc”. Mai mult decat atat, ungurii sprijina si modificarea Constitutiei pentru a permite efectuare acestor ticalosii, deoarece Constitutia asa cum este ea redactata de antimasonul, Antonie Iorgovan (iradiat pentru ca a atacat masoneria), nu permite nimanui asta.

Mai multe cititi si ingroziti-va aici -> http://www.fara-secrete.ro/guvernul-masonic-al-romaniei-doreste-sa-modifice-constitutia-romaniei-constitutia-romaniei-a-fost-intemeiata-de-antimasonul-antonie-iorgovan.

La 1 ianuarie 2014, organizatia iluminatilor si anume, UE, a dat ordin ca pamantul Romaniei sa fie scos la vazare, sa fie cumparat de oricine, oricat doreste. Ungaria abia a asteptat sa auda una ca asta, incat s-au inghesuit sa cumpere mari suprafete de pamant in Ardeal. Ei merg pe ideea “daca nu putem istoric sa luam Transilvania, barem ne folosim de aceasta parghie”.

Mai multe puteti sa cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/ungaria-profita-de-faptul-ca-se-poate-cumpara-pamant-in-romania-si-doreste-sa-cumpere-multe-terenuri-agricole-in-transilvania.

Cerintele UDMR pentru intrarea la guvernare in Martie 2014 – incercarea de preluare a controlului asupra “tinutului secuiesc”

Iata care sint cerintele celor de la UDMR, pe care plagiatorul ordinar Ponta, alaturi de chiorul de Basescu le-au acceptat:

“Victor Ponta și Kelemen Hunor au convenit condițiile intrarii UDMR la guvernare

În programul pe care l-a trimis Parlamentului pentru a-şi angaja marţi răspunderea, Guvernul a inclus şi angajamentele luate faţă de UDMR. Printre acestea se numără şi includerea în lege a posibilităţii autorităţilor locale “de a arbora numai pe instituţiile proprii, şi numai împreună cu drapelul României şi drapelul Uniunii Europene, a steagurilor unităţilor administrative-teritoriale pe care acestea le reprezintă”. În plus, Guvernul îşi propune, în programul aprobat, la capitolulul “Minorităţi”, crearea cadrului legal privind utilizarea limbii materne în structurile deconcentrate ale statului.

Programul, în legătură cu care premierul a instistat că “nu este un program de guvernare”, dar pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea marţi în faţa Parlamentului a fost aprobat în şedinţa de joi a noii formule guvernamentale şi a fost trimis vineri Parlamentului.

Din negocierea cu PSD, UDMR a obţinut, în programul de guvernare, condiţionarea de “tradiţiile şi cultura diferitelor zone” la împărţirea regiunilor, reprezentare proporţională cu numărul cetăţenilor şi nu a procentelor electorale, la nivelul structurilor de Putere din teritoriu, creşterea finanţării pentru biserici, finanţarea unor programe culturale, dar şi mai multe emisiuni bugetate la TVR şi RRA.

Păstrarea identității etnice

“Guvernul României se va implica pentru asigurarea dreptului de a-şi păstra şi dezvolta liber exprimarea identităţii etnice pentru toţi cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale, astfel încât să se poată manifesta pe deplin în viaţa publică, în administraţie şi justiţie, în sfera culturii, limbii, religiei, educaţiei, vieţii publice, în conformitate cu Constituţia României, cu angajamentele României în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum şi cu documentele europene şi internaţionale în materie. Vor fi stimulate efortul comun şi dialogul cu minorităţile naţionale în vederea îmbunătăţirii actului decizional şi afirmării identităţii etnice”, se arată în domcument.

Învățământul în limba maternă

Executivul precizează că multiculturalitatea reprezintă una dintre valorile fundamentale ale României, relatează Mediafax.

“În acest sens, Guvernul îşi propune să adopte o serie de politici care să contribuie la dezvoltarea cadrului legal şi instituţional privind minorităţile naţionale din România. Ne propunem să adoptăm Legea-cadru privind statutul minorităţilor naţionale din România şi să susţinem înfiinţarea instituţiilor care fac obiectul acestei legi. În ceea ce priveşte învăţământul în limbile minorităţilor naţionale, precum şi programele de învăţare a limbii şi literaturii materne, Guvernul va adopta, în urma consultării cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlamentul României, legislaţia subsecventă Legii educaţiei naţionale. Guvernul va susţine minorităţile naţionale în scopul menţinerii identităţii lingvistice, tradiţiilor şi culturii minorităţilor naţionale. În acest sens, Guvernul va sprijini instituţiile culturale ale minorităţilor naţionale, întreţinerea patrimoniului cultural mobil şi imobil al acestora şi va accelera procesul de restituire al imobilelor cultelor şi comunităţilor minorităţilor naţionale”, se mai arată în Program.

Utilizarea limbii materne în administrație

Direcţii de acţiune menţionat prevăd crearea cadrului legal privind utilizarea limbii materne în structurile deconcentrate ale statului, faptul că se vor lua măsuri guvernamentale, inclusiv acte normative pentru punerea în aplicare a prevederilor legii privind ratificarea Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare, faptul că Guvernul va sprijini în continuare adoptarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale din România. În ceea ce priveşte aspectele instituţionale, se menţionează că Guvernul va sprijini (financiar) în mod corespunzător Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale (ISPMN).

De asemenea, în document este menţionată continuarea şi consolidarea protecţiei sectoriale a drepturilor minorităţilor naţionale, în acord cu cerinţele integrării României în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă: Aplicarea legii educaţiei privind învăţământul în limbile minorităţilor naţionale; Consolidarea cadrului instituţional necesar reprezentării proporţionale şi consultării politice a minorităţilor la nivel legislativ şi executiv, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local; Se va ţine cont de tradiţiile, cultura diferitelor zone ale ţării la reorganizarea administrativă; Finanţarea unor programe de dezvoltare culturală şi interculturală specifice, atât la nivel comunitar, cât şi la nivel naţional.

Mai multe emisiuni în limba maghiară

Documentul prevede, de asemenea, asigurarea unor programe în limba maternă la radio şi televiziune pentru toate minorităţile naţionale, în special pentru comunitatea maghiară, astfel încât să se asigure satisfacerea nevoilor culturale şi de comunicare în limba maternă la nivel naţional. În acest sens vor fi extinse emisiunile studiourilor publice de radio şi televiziune finanţate din buget pentru ca acestea să emită în limba maghiară pe tot parcursul zilei.

Retrocedarea imobilelor cultelor

Programul prevede şi asigurarea condiţiilor pentru conservarea şi dezvoltarea patrimoniului confesional, în contextul respectului pentru principiile libertăţii de conştiinţă şi pluralismului religios

Totodată, Guvernul se angajează să “accelereze procesul de restituire al imobilelor cultelor şi comunităţilor minorităţilor naţionale”, şi îşi “propune să adopte Legea-cadru privind statutul minorităţilor naţionale din România şi să susţină înfiinţarea instituţiilor care fac obiectul acestei legi”.”[4]

SURSE

1. http://www.frontpress.ro/2011/09/un-partid-extremist-a-fost-inregistrat-oficial-in-romania-tokes-face-concurenta-udmr-ului.html

2. http://www.frontpress.ro/2012/02/congres-al-radicalilor-maghiari-sa-ne-facem-acceptati-de-bucuresti-asa-si-doar-asa-putem-crea-autonomia-noastra.html

3. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16757944-premierul-ponta-introdus-cerintele-udmr-programul-guvernare-usl-decembrie-2012-kelemen-hunor-rugat-noi-pregatim-text.htm

4. http://www.informatia-zilei.ro/mm/stireazilei/angajamentele-lui-ponta-fata-de-udmr-au-fost-incluse-in-programul-de-guvernare

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro